To Ηράκλειο ξαναφορά τα μπασκετικά του


 Ο Ομφαλός της μπασκετικής γης και το μήνυμα του Βασίλη Λαμπρινού

Το Ηράκλειο ξαναφορά τα καλά του και ετοιμάζεται, ως είθισται άλλωστε τα τελευταία χρόνια, να καλωσορίσει, να φιλοξενήσει και να διεκπεραιώσει άλλη μια σημαντική αθλητική διοργάνωση, που βρίσκεται επί θύραις.

Στις 20-21-22 Αυγούστου το Παγκρήτιο Στάδιο, θα γίνει το θέατρο του πρώτου από τα τέσσερα διαδοχικά Τουρνουά του 1 st Interwetten  FIBA 3x3 Greece Tour, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ηρακλείου, με την πιστοποίηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας, με την αιγίδα της ΕΟΚ και με την υποστήριξη της ΕΚΑΣΚ.

Σε μήνυμα του ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός υπογραμμίζει και αναδεικνύει την πολυδιάστατη σημασία της διοργάνωσης:

«Το 1 ο  FIBA 3x3 Greece Tour  που θα διεξαχθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο είναι μια σημαντική αθλητική διοργάνωση. Τέτοιες διοργανώσεις, οι οποίες μας έλειψαν τον τελευταίο χρόνο λόγω πανδημίας, αποτελούν διαφήμιση για το Ηράκλειο και  βοηθούν στην καθιέρωσή του ως σημαντικού αθλητικού κέντρου της Ανατολικής Μεσογείου. Όπως έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, διαθέτουμε τόσο τις υποδομές, όσο και το έμψυχο δυναμικό για να διοργανώνουμε αθλητικές εκδηλώσεις διεθνούς επιπέδου με απόλυτη επιτυχία.  Με την συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, το ίδιο πιστεύω ότι θα συμβεί και τώρα. Και είμαι βέβαιος πώς όσοι συμμετέχουν αλλά και όσοι παρακολουθήσουν αυτό το Τουρνουά, θα περάσουν πραγματικά πολύ καλά». 


Ομφαλός της μπασκετικής γης

Όντως η πόλη του Ηρακλείου έχει δημιουργήσει πλέον μια εντυπωσιακή παράδοση στην ανάληψη και διοργάνωση σημαντικών διοργανώσεων σε όλα τα επίπεδα, γεγονός που την καθιστά σημείο αναφοράς στο ελληνικό και διεθνές αθλητικό και δη μπασκετικό γίγνεσθαι.

Την αναδεικνύει χωρίς καμιά αμφιβολία σε Ομφαλό της μπασκετικής γης! Πέρα από τις διοργανώσεις…ρουτίνας, το Ηράκλειο με επίκεντρο το κλειστό γήπεδο στα Δυο Αοράκια αποτελεί έναν από τους πιο συνηθισμένους και δημοφιλέστερους καλαθοσφαιρικούς προορισμούς και η ατζέντα του περιλαμβάνει πλείστες όσες σημαντικές διοργανώσεις. Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ηράκλειο

Ιδού τα… πειστήρια:

 Προκριματική φάση Eurobasket Εφήβων το 1990

 Όμιλος Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων το 2007

 Αll Star Weekend (ΕΣΑΚΕ, ΠΣΑΚ) το 2010 και το 2020

 Διεθνές Τουρνουά Ανδρών στη μνήμη του Γιώργου Κολοκυθά (Ελλάδα, Αγγλία, Florida State)

 Διεθνές Τουρνουά Παμπαίδων «Φιλία» (Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία) το 2013

 Αγώνες Ευρωλίγκας, Παναθηναϊκός-Λοκομοτίβ Κουμπάν το 2013, Ολυμπιακός –Τσεντεβίτα το 2015 και Ολυμπιακός-Μπασκόνια το 2017.

 Crete International Basketball Tournament με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού και ομάδων της Ευρωλίγκας το 2016, το 2017 και το 2018

 Τελικοί Κυπέλλου μπάσκετ Ανδρών (ΕΟΚ) Παναθηναϊκός-Αρης το 2014, ΑΕΚ-Ολυμπιακός το 2018, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ το 2019 και ΑΕΚ- Προμηθέας το 2020

 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 το 2014

 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 το 2015

 Antetokounbros Streetball Event το 2016

 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 το 2017

 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 το 2019

 Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα το 2019

 Αγώνες της Εθνικής ομάδας ανδρών στο πλαίσιο των «παραθύρων» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019: Ελλάδα- Iσραήλ, Ελλάδα-Εσθονία, Ελλάδα- Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα-Σερβία, Ελλάδα- Γεωργία.


 Διεθνές Τουρνουά Ανδρών (Eλλάδα, Ουγγαρία, Ιράν) το 2019.

 Αγώνες προκριματικής φάσης Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών («φούσκα») το 2020 (Ελλάδα, Σλοβενία, Βουλγαρία, Ισλανδία).

 European Challenger U20 Ανδρών το 2021

 European Challenger U18 Γυναικών το 2021

 1 st Interwetten  FIBA 3x3 Greece Tour, στις 20- 21-22 Αυγούστου 2021

 Ήδη το Ηράκλειο έχει αναλάβει και τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κωφών το 2023.


Oλες οι πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση του 1 ου FIBA 3x3 Greece Tour είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, στον σύνδεσμο

https://www.greece3x3.gr όπως επίσης και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ( www.facebook.com/greece3x3 και www.instagram.com/greece3x3 )


Χορηγοί, υποστηρικτές και δωροθέτες Χρυσός χορηγός του πρώτου FIBA 3x3 Greece Tour είναι η εταιρεία INTERWETTEN.

Επίσημος υποστηρικτής στον τομέα των ιατρικών υπηρεσιών ο Όμιλος Διαγνωστικών Κέντρων AFFIDEA.

Μεγάλος χορηγός μεταφορών και logistics η εταιρεία M&M MILITZER & ΜUNCH.


Επίσημος χρονομέτρης και δωροθέτης η WELDER &CHRONO TEAM.

Μεγάλος χορηγός και δωροθέτης ο εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ.

Μεγάλος χορηγός υπηρεσιών φυσικοθεραπείας η εταιρεία ΦΥΣΙΟΛΥΣΙΣ του Παναγιώτη Παγώνη.

Μεγάλος χορηγός στον τομέα αθλητικού υλικού η εταιρεία MOLTEN.

Μεγάλος δωροθέτης ο εκδοτικός οίκος ΚΑΚΤΟΣ. Yποστηρικτές τεχνικών υπηρεσιών οι εταιρείες ΑRON CORP και CROWN lift trucks.

Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.