Στο Ηράκλειο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών Ανδρών και Γυναικών


Στη χώρα μας, και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών Ανδρών και Γυναικών το 2023. Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών και Γυναικών θα διεξαχθεί το 2023 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

«Με μεγάλη χαρά, η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, ανακοινώνει την ανάληψη του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών & Γυναικών 2023, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης. 

Έληξε πριν από λίγο η συνεδρίαση της DIBF (Deaf International Basketball Federation), που ξεκίνησε χθες το βράδυ, αναφορικά με το ψήφισμα για την ανάληψη της διοργάνωσης του WDBC 2023.  Οι δυο επικρατέστερες χώρες υπήρξαν, η Ελλάδα για το Ηράκλειο Κρήτης και η Τουρκία για την Άγκυρα. 

Στην παρουσίαση για την διεκδίκηση της Ελλάδας παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της ΕΟΑΚ κ. Ιωσήφ Σταυρακάκης και ο κ. Ιάκωβος Χαρουλάκης, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών του 2023. Οι δυο τους μίλησαν για τους λόγους που θα πρέπει το συμβούλιο της DIBF να ψηφίσει το Ηράκλειο Κρήτης για την διοργάνωση του πρωταθλήματος.  

Σε εξαιρετικό κλίμα η Ελλάδα πήρε την απάντηση που ζητούσε. 

Η Ελλάδα είναι η διοργανώτρια χώρα αυτού του μεγάλου αθλητικού γεγονότος. 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, θα ήθελε να ευχαριστήσει: 

Το διοικητικό συμβούλιο της DIBF για την ψήφο εμπιστοσύνης που κάνει την Ελλάδα διοργανώτρια χώρα του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Κωφών και ειδικά τον γενικό γραμματέα και επιθεωρητή αθλητικών εγκαταστάσεων κ. Jurgen Endress που μαζί πραγματοποίησαν το πρώτο ταξίδι αυτοψίας στο Ηράκλειο της Κρήτης τον περασμένο Οκτώβριο. 

Επίσης, τον Υπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού Κρήτης κ. Συριγωνάκη Νίκο. Τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό καθώς και τον αντιδήμαρχο αθλητισμού κ. Κώστα Βαρδαβά για την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή τους σε κάθε βήμα της ΕΟΑΚ.

Ακόμη, τον κ. Μπάμπη Μαρκάκη Πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ και μέλος της ΕΟΚ, τον κ. Μαχαιριανάκη Μιχάλη Πρόεδρο Διαιτητών Κρήτης, τον κ. Τσαγκρώνη Παναγιώτη Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. 

Θερμές ευχαριστίες από καρδιάς, όπου κατά το σύντομο ταξίδι μας στο Ηράκλειο ήσασταν δίπλα μας, επιδεικνύοντας την θέληση και την στήριξη για την ανάληψη αυτού του σπουδαίου αθλητικού γεγονότος. Του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών & Γυναικών 2023. 

Είναι αλήθεια! Η Ελλάδα τα κατάφερε».  

Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.