Δεύτερη ήττα για το Ηράκλειο στα τελικά του Πανελληνίου Εφήβων

Στη δεύτερη μέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος Εφήβων γνώρισε το Ηράκλειο με 65-47. Οι «μπλε» δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν το ρυθμό της ομάδας από την Χαλκιδική και έτσι έμεινα στο 0-2 στην σειρά του final-6. 

 


Όσον αφορά το παιχνίδι η ομάδα της Κρήτης μπήκε νωθρά στο ματς απέναντι στον ΚΑΟΧ. Έτσι βρέθηκε από νωρίς να ακολουθεί στο σκορ, ενώ η απόσταση έφτασε νταμπλ ποσοστά (14-7) λίγο πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου. Παρόλα αυτά με καλάθι του Λισλεβαντ κατάφερε να μειώσει σε μονοψήφιο και έτσι ο πίνακας του σκορ να δείξει 16-9. Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η τιμή ανέβηκε ακόμα περισσότερο φτάνοντας στο +20 υπερ του ΚΑΟΧ, όμως το σύνολο του Μακράκη δεν πτοήθηκε. Προσπάθησε να «ψαλιδίσει» τη διαφορά, κάτι το οποίο και κατάφερε μετά το 15ο λεπτό. Έτσι στο 19’ έφτασε στο -16 (33-17) για να κλείσει το πρώτο μισό στο 35-17. Η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο μισό κύλησε παρόμοια με αυτή στο ξεκίνημα. Μάλιστα έχοντας μελανό σημείο το αμυντικό ριμπάουντ και παρουσιάζοντας δυσκολία στο σκοράρισμα η ομάδα από την Κρήτη έμεινε στο -28 (47-19 στο 26΄). Ο Γκίζης ξεκόλλησε τους «μπλε» διαμορφώνοντας το 47-23 ένα λεπτό αργότερα, όμως το επιμέρους 18-8 δε βοήθησε προκειμένου οι τυπικά γηπεδούχοι να μειώσουν περεταίρω τη διαφορά. Έτσι το δεκάλεπτο έκλεισε στο 53-25 υπέρ του ΚΑΟΧ. Οι κρητικοί έδειξαν βελτιωμένο πρόσωπο στο τελευταίο δεκάλεπτο. μπήκε με πάθος στο παρκέ του ΚΓ Αμαρουσίου και κατάφερε να τρέξει ένα σερί 8-0. Έτσι μείωσε σε 55-37,  πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Από εκεί και έπειτα όμως το Ηράκλειο έδειξε δείγματα κόπωσης, ο ΚΑΟΧ εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και γρήγορα ανο9ιξε ξανά την… απόσταση, με αποτέλεσμα το τελικό αποτέλεσμα να κλείσει στο 65-47. Έτσι το Ηράκλειο μετρώντας την δεύτερη του ήττα στην τελική φάση και έχοντας ακόμα να αντιμετωπίζει Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Προμηθέα ελπίζει πια σε μια καλή παρουσία στα παιχνίδια του final-6 των εφήβων. 


Τα αποτελέσματα (6/8): 

ΠΑΟΚ-Περιστέρι 68-61

Ηράκλειο-ΚΑΟΧ Ευρώπη 87  47-65

Ολυμπιακός-Προμηθέας Π. 79-94

 

Το πρόγραμμα (7/8): 
14:00 ΚΑΟΧ Ευρώπη 87-ΠΑΟΚ
17:00 Περιστέρι-Προμηθέας
20:00 Ολυμπιακός-Ηρακλειο 

Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.