Νίκη στην παράταση για τον Εργοτέλη

Το έξτρα πεντάλεπτο χρειάστηκε ο Εργοτέλης απέναντι στον ΒΑΟΛ προκειμένου να πανηγυρίσει τη δεύτερη του νίκη στα προκριματικά του πανελληνίου πρωταθλήματος Παίδων. Οι «κιτρινόμαυροι» αν και δυσκολεύτηκαν αρκετά απέναντι στην ομάδα της Χίου πήραν εν τέλει τη νίκη με 63-55 και έτσι πια ψάχνουν το τρίτο ροζ φύλλο που θα τους δώσει συνάμα και την πρόκριση στα τελικά του πανελληνίου της κατηγορίας τους. 

Ο Εργοτέλης βρέθηκε για πάνω από 37 λεπτά να κυνηγάει τον ΒΑΟΛ. Το σύνολο του Χριστοδούλου πιάστηκε στον… ύπνο μετά τα πανηγύρια απέναντι στον Κολοσσό και έτσι παραλίγο να ξυπνήσει «μαύρα» σενάρια για την πρόκριση. Τόσο στο πρώτο μισό της αναμέτρησης (29-23 20’) όσο και κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου (47-35 30’) οι Κρητικοί μάταια πάλευαν στην άμυνα αφού αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα στην επίθεση, τα οποία και τους έκαναν να ακολουθούν στο σκορ. Παρόλα αυτά στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού μπόρεσε να αφήσει πίσω του τον κακό του εαυτό να πιέσουν ακόμα περισσότερο στην άμυνα, να αλλάξουν ρυθμό μπροστά και με δυο καλάθια του Πρινιανάκη να μειώσουν την απόσταση σε 52-50 (37΄). Ο Αλεξανδρόπουλος έδωσε το προβάδισμα στους Κρητικού ένα λεπτό αργότερα, όμως από εκεί και έπειτα οι παίκτες του «Εργοτέλη» κόλλησαν στην άμυνα του αντιπάλου. Μάλιστα 3,2 δεύτερα πριν το τέλος ο Βουλίκας έχασε την ευκαιρία να δώσει την νίκη στην ομάδα του αφού δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε δυο βολές που κέρδισε. Έτσι η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε στα ίσια (52-52). Στην παράταση, οι Κρητικοί κατάφεραν να συγκεντρωθούν και με δυο γρήγορα καλάθια από τον Καβουσάκη πήραν τα… ηνία του σκορ. Από εκεί και έπειτα παρα την προσπάθεια του ΒΑΟΛ για ανατροπή, ο Εργοτέλης δεν άφησε πολλά περιθώρια και έτσι αγχωτικά έφτασε στην δεύτερη του νίκη στον Γ όμιλο των προκριματικών. Αύριο (19/7) οι Κρήτες αντιμετωπίζουν τον ΑΠΑΣ στις 10:00.  


ΒΑΟΛ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 55-63 παρ. (52-52 κ.α.)
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-11, 29-23, 47-35, 52-52 κ.α, 55-63 παρ
Διαιτητές: Καλογεράκης-Σκουλαρίκης
Βούρειος (Χατζηλάμπρος): Γεόμελος Γ., Ξυντάρης, Σπαρταλής 5, Αγγελής, Μανδηλαράς, Μηλιάδας, Χατζηλάμπρου 12, Αλούρδας, Βουλίκας 20, Γεόμελος Σ. 18, Ξυνταριανός, Κοιλαλούς
Εργοτέλης (Χριστοδούλου): Λαγουδάκης 8, Αλεξανδρόπουλος 12, Γιαμνιαδάκης 8, Γιαννόπουλος, Καβουσάκης 16, Πρινιανάκης 9, Καραπάνος, Βαρακλάς 10, Μαλαμάς, Μελιδινιώτης, Κοκκίνης, Σωμαράκης

Τα αποτελέσματα της 2ης μέρας:
ΑΠΑΣ-Κολοσσός 48-71
ΒΑΟΛ-Εργοτέλης 55-63 παρ. (52-52 κ.α.)

Το αυριανό πρόγραμμα (19/7):
10:00 Εργοτέλης-ΑΠΑΣ
13:00 Κολοσσός-ΒΑΟΛ

Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.