Μεγάλο παιχνίδι απο το Ρέθυμνο στο ΟΑΚΑ που εν τέλει «υπέκυψε» της ΑΕΚ


Με τον Βασίλη Τολιόπουλο να ευστοχεί σε 2/2 βολές, τρία δευτερόλεπτα για το τέλος της αναμέτρησης η ΑΕΚ πήρε μέσα από τα χέρια τη νίκη του Ρέθυμνο Cretan Kings BC με 84-83, στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 18η αγωνιστική της Basket League. Η ομάδα της Κρήτης πραγματοποίησε μεγάλο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και έφτασε μια «ανάσα» πριν από την ένατη νίκη της, όμως η «Βασίλισσα» ήταν αυτή που εν τέλει πανηγύρισε το ροζ φύλλο. Παρόλα αυτά το σύνολο του Βαγγέλη Ζιαγκου συνεχίζει στην οχτάδα του βαθμολογικού πίνακα με το 8-11 στην σειρά. 
Το Ρέθυμνο Cretan Kings απέδωσε εξαιρετικά σχεδόν σε όλο το 40λεπτο του αγώνα, κρατώντας τη νίκη στα «χέρια» του μέχρι και 3 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Απέναντι στην Κυπελλούχο ΑΕΚ, οι παίκτες του πραγματοποίησαν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τους, ενώ προηγήθηκαν μέχρι και με 15 πόντους στο 22’ (35-50). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι πίεσαν και μείωσαν, με το ματς να εξελίσσεται σε «θρίλερ», έως το φινάλε. Αν και τα τρίποντα των Χριστοδούλου (74-80) και Φράνκαμπ (77-83) τους έδωσαν προβάδισμα 6 πόντων, με 50’’ να απομένουν, η ΑΕΚ αρχικά μείωσε στους 3 με τον Ματσιούλις (80-83), ενώ ο Τσάλμερς με 2/3 βολές κατέβασε τη διαφορά στον 1 πόντο (82-83). Στην επαναφορά η μπάλα πήγε στον Χάρις, ο οποίος κέρδισε το φάουλ, αλλά απώλεσε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα 3 πόντων στην ομάδα μας, χάνοντας και τις 2. Με 10’’ να απομένουν, ο Τολιόπουλος διέσχισε το γήπεδο, με τους διαιτητές να σφυρίζουν φάουλ πριν καν ξεκινήσει την προσπάθεια, χαρίζοντας του 2 βολές. Εκείνος δε λάθεψε, διαμορφώνοντας το τελικό 84-83.
Ο Φράνκαμπ ήταν ξανά πρώτος σκόρερ με 25 πόντους, εκτελώντας μόλις μία βολή, παρά τη σκληρή αντιμετώπιση των αντιπάλων του και την ανοχή των διαιτητών εις βάρος του πρώτου σκόρερ της ΕΚΟ Basket League. Από κει και πέρα, ο Κάρτερ πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες του εμφανίσεις με 19 πόντους, ενώ κανείς από τους υπόλοιπους δεν υστέρησε σε απόδοση.

AEK-ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS 84-83
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-22, 33-43, 58-60, 84-83
Διαιτητές: Συμεωνίδης-Ξενικάκης-Τσολάκος 
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.