Η προκήρυξη του τουρνουά μίνι Αγοριών και Κοριτσιών

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ & ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019 – 2020

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος αθλητικού Νόμου, του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2019–2020 της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2019-2020 της Ε.Ο.Κ.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

Τα Τουρνουά Κρήτης Μίνι αγοριών & κοριτσιών, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, με τους παρακάτω όρους:


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα σωματεία που είναι γραμμένα στη δύναμη της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. και όσα νέα σωματεία υποβάλλουν στην Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μέχρι την προηγουμένη της κληρώσεως δικαιολογητικά από τα οποία να προκύπτει η εγγραφή των νέων σωματείων στη δύναμη της Ε.Ο.Κ. και της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., μαζί με έγγραφη δήλωση συμμετοχής στο τουρνουά αυτό.

Επιτρέπεται στα σωματεία η συμμετοχή πλέον της μιας ομάδας στα τουρνουά, με την προϋπόθεση ότι το σωματείο θα καλύπτει τα έξοδα αμοιβών διαιτησίας και γραμματείας όλων των αγώνων της (εντός και εκτός έδρας)

ΣΗΜΕΙΩΣΗΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ (ΠΑΙΚΤΕΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ) ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ.

ΑΡΘΡΟ 2ο ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

·            Στα Τουρνουά Μίνι αγοριών & κοριτσιών δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλητές/τριες που γεννήθηκαν το έτος 2007 και νεώτεροι/ες. 
·            Στο Τουρνουά Μίνι αγοριών επιτρέπεται να λάβουν μέρος και κορίτσια με την προϋπόθεση ότι αυτά δεν θα συμμετάσχουν στο αντίστοιχο Τουρνουά μίνι κοριτσιών.

Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών χωρίς δελτία και οι αθλητές πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος αθλητικού Νόμου, του άρθρου 36 των Κανονισμών της ΕΟΚ και του Καταστατικού της ΕΚΑΣΚ.

ΑΡΘΡΟ 3ο ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Οι κληρώσεις των αγώνων θα γίνουν την Τετάρτη 11/3/2020 και ώρα 17:30 στα γραφεία της Ε.ΚΑ.ΣΚ. (Οδός Σπύρου Μουστακλή, Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο), παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.

Οι σύλλογοι που έχουν παραπάνω από μια ομάδες θα πρέπει να προσκομίσουν θεωρημένες καταστάσεις, (με σφραγίδα - υπογραφή Προέδρου) για όλες τις ομάδες, μία ημέρα πριν την ημερομηνία της κλήρωσης.

Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση αθλητών/τριων από την μια ομάδα στην άλλη του ίδιου σωματείου. Επιτρέπεται η προσθήκη νέων αθλητών/τριων (νέα δελτία) συμπληρωματικά στις καταστάσεις των ομάδων που έχει δηλώσει.

Η έναρξη των αγώνων Μίνι αγοριών & κοριτσιών ορίζεται για τις 21/3/20 με τους αγώνες να διεξάγονται Σάββατο για τα Μίνι αγόρια και Κυριακή για τα Μίνι κορίτσια.

ΑΡΘΡΟ 4Ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Τα συστήματα διεξαγωγής θα καθοριστούν με γεωγραφικά κριτήρια και θα ανακοινωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής.


Στους αθλητές/τριες που θα συμμετάσχουν στην 2η φάση των τουρνουά θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα.
ΑΡΘΡΟ 6ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Στα Τουρνουά Μίνι Αγοριών - Κοριτσιών ισχύουν οι παρακάτω κανονισμοί:
1. Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί έως 15 αθλητές ή αθλήτριες σε κάθε αγώνα της. 
2. Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιεί όλους τους αθλητές/τριες που θα δηλώσει στο φύλλο αγώνος.
3. Απαγορεύονται οι ενστάσεις και προσφυγές, εκτός της περίπτωσης πλαστοπροσωπίας. 
4. Κάθε ομάδα μπορεί να ξεκινήσει τον αγώνα δηλώνοντας 5 αθλητές-τριες που θα αντικατασταθούν από τους/τις υπόλοιπους/ες πέντε (5) στην υποχρεωτική διακοπή που θα γίνει μόλις συμπληρωθεί το πρώτο οκτάλεπτο. Οι υπόλοιποι αθλητές/τριες που θα απομείνουν θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά στο πρώτο οκτάλεπτο του β’ ημιχρόνου.
5. Η διάρκεια του αγώνα είναι τέσσερα οκτάλεπτα καθαρού χρόνου. Ο αγώνας λήγει και σε περίπτωση ισόπαλης λήξης του.
6. Ο μέγιστος χρόνος συμμετοχής κάθε αθλητή/τριας είναι τρία οκτάλεπτα, ενώ μέχρι το τέλος του 3ουοκταλέπτου θα πρέπει να έχουν αγωνισθεί όλοι οι δηλωθέντες αθλητές/ριες. 
7. Δεν επιτρέπονται αλλαγές στα 3 πρώτα οκτάλεπτα, εκτός περιπτώσεως τραυματισμού, που αποκλείει προσωρινά ή οριστικά τη συμμετοχή στον αγώνα. Στο 4ο οκτάλεπτο τα σωματεία έχουν το δικαίωμα αλλαγών απεριορίστως.
8. Στα τρία πρώτα οκτάλεπτα επιτρέπεται να λαμβάνει από ένα time out κάθε ομάδα, και στο 4ο οκτάλεπτο δύο.
9. Το ύψος της στεφάνης του καλαθιού κανονικό.
10. Επιτρέπεται μόνο η προσωπική άμυνα (man to man) στο μισό γήπεδο χωρίς παγίδες ενώ απαγορεύεται κάθε μορφή ζώνης - zone press και παραλλαγή αυτής. Δεν επιτρέπεται το σκριν στην κατηγορία μίνι παίδων & μίνι κορασίδων. Καταστρατήγηση του κανονισμού, επιφέρει τεχνική ποινή στον προπονητή της ομάδος και στη δεύτερη ποινή αποβολή του από το πάγκο. 

11. Στα Τουρνουά Μίνι αγοριών – κοριτσιών δεν ισχύει η επίθεση των 24 δευτερόλεπτων.
12. Στο τουρνουά μίνι αγοριών θα χρησιμοποιηθούν μπάλες size 6 και στο τουρνουά μινι κοριτσιών μπάλες size 5.

Η Ε.Π. της ΕΚΑΣΚ δύναται να ορίσει διεξαγωγή αγώνων και σε ανοιχτά γήπεδα, εφόσον αυτά πληρούν τις προϋποθέσεις.
Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή των Τουρνουά που δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς της ΕΟΚ και δεν καθορίζεται από τη παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που χρειάζεται αποσαφήνιση και για τη συμπλήρωση τυχόν κενών που θα εμφανιστούν κατά την εφαρμογή των διατάξεων, η αρμοδιότητα ρύθμισης ανήκει στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μετά από σχετική πρόταση της Ε.Π.
Οι αποφάσεις αυτές του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχουν την αυτή ισχύ με τις διατάξεις που διασαφηνίζουν ή συμπληρώνουν και είναι άμεσα εφαρμόσιμες.

ΑΡΘΡΟ 8ο ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΚΡΙΤΕΣ – ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες Μίνι θα διεξάγονται με ένα διαιτητή και ένα κριτή (10 € για τον διαιτητή και 7€ για τον κριτή) και θα συμπληρώνεται Φ.Α., χωρίς την αναγραφή του σκορ στον ηλεκτρονικό πίνακα. 
Τα γηπεδούχα σωματεία είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για τη παρουσία ιατρού (με οικονομική επιβάρυνση του γηπεδούχου σωματείου) κατά τη διεξαγωγή των αγώνων. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει γιατρός στο γήπεδο, το γηπεδούχο σωματείο θα μηδενίζεται.
Γηπεδούχο σωματείο θεωρείται και αυτό που θα οριστεί από την Ε.Π./Ε.ΚΑ.Σ.Κ., σε αγώνες που θα διεξαχθούν σε ουδέτερη ή κοινή έδρα. Ειδικά εφιστάται η προσοχή των σωματείων στον προληπτικό ιατρικό έλεγχο της υγείας των αθλουμένων.

Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν διεξαχθεί ο αγώνας είτε για μη προσέλευση του ενός σωματείου, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο και οι διαιτητές και κριτές είναι παρόντες, αφού δεν έχουν ειδοποιηθεί τουλάχιστον μια μέρα νωρίτερα για την αναβολή αυτή τότε θα πρέπει το υπαίτιο Σωματείο να καταβάλει όλα τα έξοδα του αγώνα που δεν έγινε στον αμέσως επόμενο αγώνα του Σωματείου διαφορετικά δεν θα διεξάγεται. Εφόσον ορισμένος διαιτητής ή κριτής δεν προσέλθει εγκαίρως στον αγώνα δεν θα αμείβεται.

ΑΡΘΡΟ 9Ο ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τη συμμετοχή στο τουρνουά ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ θα εκδοθεί ειδικό έντυπο -δήλωση συμμετοχής, αξίας σαράντα  (40,00€ )  ευρώ.
Προκειμένου να αποσταλεί  το ειδικό έντυπο στα ενδιαφερόμενα σωματεία από την ΕΚΑΣΚ,  
θα πρέπει να έχει  καταβληθεί  παράβολο  για κάθε τμήμα.
Τα παράβολα θα κατατίθενται είτε στο γραφείο της ΕΚΑΣΚ, είτε  στο τραπεζικό λογαριασμό της ΕΚΑΣΚ – με αιτιολογία συνδρομή τουρνουά μίνι (ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK – 0026-0276-23-0100297516).
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής είναι η Δευτέρα 9/3/2020.


Σε περίπτωση μη καταβολής του παραβόλου (για κάθε τμήμα) το έντυπο της  δήλωσης δεν θα αποσταλεί και τα τμήματα του σωματείου δεν θα συμπεριληφθούν στη κλήρωση.
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.