Δυο κατηγορίες οι Έφηβοι παραμένουν ως έχουν οι Παίδες

Τζάμπολ στις 28 Σεπτεμβρίου θα κάνουν οι Παίδες Α’ και Β’ της ΕΚΑΣΚ και μια μέρα αργότερα (29/9) οι Έφηβοι του Α’ και Β’ ομίλου. Η κλήρωση των δυο πρωταθλημάτων θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου. Όσον αφορά τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα, στων Εφήβων δημιουργήθηκαν δυο κατηγορίας (Α και Β) με τους τέσσερις πρώτους της Α κατηγορίας να παίζουν στο Finalfour και οι δύο τελευταίοι σύμφωνα με την κατάταξη θα υποβιβάζονται στην Β’ Κατηγορία. Οι δύο πρώτες ομάδες της Β’ Κατηγορίας θα πάρουν το «εισιτήριο» για την Α’ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2020-2021). Στο Παίδων, στη Β φάση προκρίνονται οι τρείς  πρώτες ομάδες της Α’ κατηγορίας (Α1, Α2, Α3) και η νικήτρια ομάδα από τον αγώνα μπαράζ της Β κατηγορίας (Β). 

Η προκήρυξη:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΦΗΒΩΝ-ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019 – 2020

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος αθλητικού Νόμου, του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2019–2020 της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2019-2020 της Ε.Ο.Κ.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
τα Πρωταθλήματα Κρήτης Εφήβων - Παίδωναγωνιστικής περιόδου 2019-2020, με τους παρακάτω όρους:

ΑΡΘΡΟ 1οΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα σωματεία που είναι γραμμένα στη δύναμη της Ε.ΚΑ.Σ.Κ.. Με απόφαση της έκτακτης Γ.Σ. της 24.8.1998, δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό έχουν και όσα νέα σωματεία υποβάλλουν στην Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μέχρι την προηγουμένη της κληρώσεως των πρωταθλημάτων δικαιολογητικά από τα οποία να προκύπτει η εγγραφή των νέων σωματείων στη δύναμη της Ε.Ο.Κ. και της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., μαζί με έγγραφη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό. 

ΑΡΘΡΟ 2οΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
α)Στο Πανελλήνιο και Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Εφήβων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλητές που γεννήθηκαν τα έτη 2002, 2003 και 4 αθλητές του 2004 και νεότεροι.

β)Στο Πανελλήνιο και Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Παίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2004 και νεότεροι.

Η χρησιμοποίηση παίδων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων δεν θα αποτελεί πρόβλημα στην Ε.Ο.Κ. για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων.

Επισημαίνεται ότι στην προκριματική και τελική φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν αποκλειστικά και μόνονδώδεκα (12) αθλητές, που θα αναγράφονται σε ονομαστική κατάσταση που θα κατατίθεται, πριν από την έναρξη του πρώτου αγώνα κάθε φάσης, στην γραμματεία των αγώνων, χωρίς δικαίωμα αντικατάστασης αθλητή, για οποιονδήποτε λόγο και αιτία κατά την διάρκεια της διοργάνωσης. Η αντικατάσταση αθλητών επιτρέπεται μόνο από την προκριματική φάση στην τελική.

ΑΡΘΡΟ 3οΚΛΗΡΩΣΕΙΣ - ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Οι κληρώσεις των αγώνων θα γίνουν τη Δεύτερα 2/9/2019και ώρα 18.00 στα γραφεία της Ένωσης, παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.

Η έναρξη των αγώνων για το πρωτάθλημα Παίδων Α’ και Β’ θα γίνει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και για το πρωτάθλημα Εφήβων Α’ και Β’ την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019.

ΑΡΘΡΟ 4οΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 

Α΄ ΦΑΣΗ 

Τα σωματεία που δικαιούνται συμμετοχή στο πρωτάθλημα σύμφωνα με την κατάταξη της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, είναι
  1. ΑΓΟΡ
  2. ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ
  3. ΑΟΑΝ
  4. ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ
  5. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
  6. ΗΡΑΚΛΕΙΟ
  7. ΗΡΟΔΟΤΟΣ
  8. ΚΥΔΩΝ
  9. ΟΑΧ
  10. ΟΦΗ

Στην Α’ Φάση τα Σωματεία θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί. 
Μετά την διεξαγωγή της Α’ φάσης [κανονική περίοδος] οι ομάδες κατατάσσονται με βάση τα αποτελέσματα τους, όπως προβλέπεται από το άρθρο 6 της Γενικής Προκήρυξης της ΕΚΑΣΚ.
Οι δύο (2) τελευταίες ομάδες της Α’ Κατηγορίας σύμφωνα με την κατάταξη υποβιβάζονται στην Β’ Κατηγορία για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σε περίπτωση που σωματείο δεν επιθυμεί να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Εφήβων για την αγωνιστική περίοδο 2019-20 δεν θα μπορεί να λάβει μέρος ούτε στη Β’.
Για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 θα μπορεί να συμμετέχει μόνο στη Β’ κατηγορία Εφήβων ως υποβιβασμένη. 

Β’ ΦΑΣΗ
Στη φάση αυτή προκρίνονται οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες της Α’ κατηγορίας οι οποίες θα συναντηθούν μεταξύ τους σε Finalfour, σε ημερομηνίες και γήπεδο που θα οριστούν από την Ε.Π. της ΕΚΑΣΚ ως έξης: Α1 – Α4 (1) και A2 - A3 (2).

Οι ηττημένοι (1) – (2) θα συναντηθούν στο μικρό Τελικό και οι νικητές (1) – (2) στο μεγάλο Τελικό. 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 
Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή και δικαιούνται να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας είναι: 
  1. ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
  2. ΑΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ
  3. ΑΟ ΔΕΙΛΙΝΟ
  4. ΑΕ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
  5. ΑΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ
  6. ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑ
  7. ΠΕΔΙΑΔΑ ΑΟΧ
  8. ΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 
  9. ΑΟ ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ 
  10. ΑΣΗ ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ

Τα Σωματεία θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί. 

Οι δύο πρώτες ομάδες της Β’ Κατηγορίας σύμφωνα με την κατάταξη προβιβάζονται στην Α’ κατηγορία για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Οι αγώνες για το Πρωτάθλημα των Εφήβων Α’ και Β’ θα διεξάγονται Κυριακή.

Η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. διατηρεί το δικαίωμα ορισμού και δεύτερης αγωνιστικής ημέρας μέσα στην ίδια εβδομάδα στην περίπτωση που θα κρίνει αυτό αναγκαίο. 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Α’ ΦΑΣΗ
Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή και δικαιούνται να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας είναι: 
  1. ΑΟ ΚΥΔΩΝ          
  2. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ                 
  3. ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ         
  4. ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ               
  5. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΓΣ
  6. Ο.Φ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ               
  7. ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ           
  8. ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ
  9. ΑΟ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  10. ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ 
            
Στην Α’ Φάση τα Σωματεία της Α’ κατηγορίας θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί. 
Μετά την διεξαγωγή της Α’ φάσης (κανονική περίοδος) οι ομάδες κατατάσσονται με βάση τα αποτελέσματα τους, όπως προβλέπεται από το άρθρο 6 της Γενικής Προκήρυξης της ΕΚΑΣΚ.
Οι δύο (2) τελευταίες ομάδες της Α’ Κατηγορίας σύμφωνα με την κατάταξη υποβιβάζονται στην Β’ Κατηγορία για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σε περίπτωση που σωματείο δεν επιθυμεί να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Παίδων για την αγωνιστική περίοδο 2019-20 δεν θα μπορεί να λάβει μέρος ούτε στη Β’.
Για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 θα μπορεί να συμμετέχει μόνο στη Β’ κατηγορία Παίδων ως υποβιβασμένη. 

Τα σωματεία που προκρίνονται στην δεύτερη φάση έχουν δικαίωμα να συμπεριλάβουν στην δύναμή τους δυο (2) αθλητές που δεν είχαν δηλωθεί στην πρώτη φάση ή είχαν δηλωθεί στην δεύτερη ομάδα του σωματείου.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές.



ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Επιτρέπεται στα σωματεία η συμμετοχή 2ης ομάδας στο πρωτάθλημα Παίδων Β΄, υπό την προϋπόθεση ότι το σωματείο θα καλύπτει τα έξοδα αμοιβών διαιτησίας και γραμματείας όλων των αγώνων της (εντός και εκτός έδρας) στη προκριματική φάση. Οι δεύτερες ομάδες θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα με ονομαστική κατάσταση θεωρημένη από την ΕΚΑΣΚ, η οποία θα συνοδεύεται από τα δελτία των αθλητών και θα πρέπει να κατατεθεί στα γραφεία της Ένωσης το αργότερο μέχρι το πρωί της ημέρας της κληρώσεως.

Α’ ΦΑΣΗ
Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή και δικαιούνται να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας είναι: 
  1. ΑΓΟΡ 2
  2. ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
  3. ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ 2
  4. ΑΣΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
  5. ΔΕΙΛΙΝΟ
  6. ΑΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ
  7. ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2 
  8. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
  9. ΚΥΔΩΝ 2
  10. ΜΕΣΣΑΡΑ
  11. ΝΕΑΠΟΛΗ
  12. ΟΑΣΗ 
  13. ΟΑΧ 2
  14. ΟΦΗ 2
  15. ΟΦΣΧ
  16. ΠΕΔΙΑΔΑ
  17. ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ
  18. ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ
  19. ΧΑΝΙΑ BC

Στην Α’ Φάση τα Σωματεία της Β’ κατηγορίας θα χωριστούν σε δύο (2) ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια ως εξής: 
                   Α’ όμιλος (ΔΥΣΗ)                                                                                    Β’ όμιλος(ΑΝΑΤΟΛΗ)
                  ΟΦΣΧ                                                                                                                ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ
                  ΑΚΡΩΤΗΡΙ                                                                                                     ΝΕΑΠΟΛΗ 
                  ΑΓΟΡ 2                                                                                                             ΠΕΔΙΑΔΑ 
                  ΟΑΧ 2                                                                                                                ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
                  ΧΑΝΙΑ BC                                                                                                        ΟΑΣΗ                                                                            
ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ                                                                                         ΜΕΣΣΑΡΑ
ΚΥΔΩΝ 2                                                                                                         ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
                                                                                                                              
Οι υπόλοιπες ομάδες του Ηρακλείου (ΔΕΙΛΙΝΟ, ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2, ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ 2, ΟΦΗ 2)θα συμπληρώσουν τους ομίλους μετά από κλήρωση και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί. 

Μετά την διεξαγωγή της Α’ φάσης [κανονική περίοδος] οι ομάδες κατατάσσονται με βάση τα αποτελέσματά τους, όπως προβλέπεται από το άρθρο 6 της Γενικής Προκήρυξης της ΕΚΑΣΚ.
Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη σύμφωνα με την κατάταξη από κάθε όμιλο προβιβάζεται στην Α’ κατηγορία για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Οι πρώτες ομάδες των δυο ομίλων θα συναντηθούν σε ένα αγώνα μπαράζ σε ουδέτερη ή κοινή έδρα.

Επισημαίνεται ότι:
η συμμετοχή της 2ηςομάδας επιτρέπεται, χωρίς όμως να έχει το δικαίωμα να συνεχίσει στη 2ηφάση των πρωταθλημάτων καθώς και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.


Β’ ΦΑΣΗ Α ΚΑΙ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ
Στη φάση αυτή προκρίνονται οι τρείς (3) πρώτες ομάδες της Α’ κατηγορίας (Α1, Α2, Α3) και η νικήτρια ομάδα από τον αγώνα μπαράζ της Β κατηγορίας (Β).
Οι 4 αυτές ομάδες θα συναντηθούν μεταξύ τους σε Finalfour, σε ημερομηνίες και γήπεδο που θα οριστούν από την Ε.Π. της ΕΚΑΣΚ ως έξης: Α1 - Β (1) και A2 - A3 (2)

Οι ηττημένοι (1) – (2) θα συναντηθούν στο μικρό Τελικό και οι νικητές (1) – (2) στο μεγάλο Τελικό. 

Οι αγώνες για το Πρωτάθλημα των Παίδων Α’ και Β’ θα διεξάγονται Σάββατο.

Η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. διατηρεί το δικαίωμα ορισμού και δεύτερης αγωνιστικής ημέρας μέσα στην ίδια εβδομάδα στην περίπτωση που θα κρίνει αυτό αναγκαίο. 

ΑΡΘΡΟ 5οΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ

Οι Πρωταθλήτριες Ομάδες της Κρήτης Παίδων - Εφήβων μετέχουν στους αγώνες για τα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Στις Πρωταθλήτριες Ομάδες θα απονεμηθούν κύπελλα και στους αθλητές τους μετάλλια και διπλώματα. 

ΑΡΘΡΟ 6οΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.Κ.
Η συγκρότηση - λειτουργία των μικτών ομάδων Ε.ΚΑ.Σ.Κ. θα γίνεται σύμφωνα με τα άρθρα 90,91,92,93, και 94 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. και τις άλλες διατάξεις που αναφέρονται στον ίδιο Κανονισμό και τον ισχύοντα Νόμο περί κλιμακίων Εθνικών Ομάδων.

ΑΡΘΡΟ 7οΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – ΚΡΙΤΩΝ
Τα γηπεδούχα σωματεία θα καταβάλουν τα έξοδα διαιτητών – κριτών αποκλειστικά πριν την έναρξη του αγώνα, αλλιώς δεν θα διεξάγεται ο αντίστοιχος αγώνας και θα μηδενίζεται το σωματείοΣε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν διεξαχθεί ο αγώνας είτε για μη προσέλευση του ενός σωματείου , είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο και οι διαιτητές και κριτές είναι παρόντες, αφού δεν έχουν ειδοποιηθεί τουλάχιστον μια μέρα νωρίτερα για την αναβολή αυτή τότε θα πρέπει το υπαίτιο Σωματείονα καταβάλει όλα τα έξοδα του αγώνα που δεν έγινε στον αμέσως επόμενο αγώνα του Σωματείου διαφορετικά δεν θα διεξάγεται.Εφόσον ορισμένος διαιτητής ή κριτής δεν προσέλθει εγκαίρως στον αγώνα δεν θα αμείβεται.

Στην αρχή των πρωταθλημάτων θα υπάρξει παράβολο συμμετοχής 80,00 ευρώ, για την πληρωμή των μετακινήσεων, ημεραργιών των διαιτητών και κριτών. Τα παράβολα θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί τουλάχιστον μια (1) εβδομάδα πριν την έναρξη του κάθε πρωταθλήματος.

Αν υπάρξουν υπόλοιπα ή διαφορές θα υπάρξει δεύτερο παράβολο που θα καταβληθεί τέλος Μαΐου 2020.

Τα παράβολα θα καταβάλλονται στο τραπεζικό λογαριασμό της ΕΚΑΣΚ – με την αιτιολογία συνδρομή πρωταθλήματος- (ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK– 0026-0276-23-0100297516).

Τα σωματεία έχουν το δικαίωμα να ορίσουν τιμή εισόδου (εισιτήριο) στους αγώνες και θα υπόκεινται σε όλες τις κατά το Νόμο διατάξεις. 

ΑΡΘΡΟ 8οΓΕΝΙΚΑ
Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος που δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς της ΕΟΚ και δεν καθορίζεται από τη παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που χρειάζεται αποσαφήνιση και για τη συμπλήρωση τυχόν κενών που θα εμφανιστούν κατά την εφαρμογή των διατάξεων, η αρμοδιότητα ρύθμισης ανήκει στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μετά από σχετική πρόταση της Ε.Π.

Οι αποφάσεις αυτές του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχουν την αυτή ισχύ με τις διατάξεις που διασαφηνίζουν ή συμπληρώνουν και είναι άμεσα εφαρμόσιμες.
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.