Εύκολη νίκη για την Εθνική που «έχασε» Σλούκα

Η Εθνική Ανδρών δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στην Ιταλία, στην πρεμιέρα στο τουρνουά Ακρόπολις Eurobank. Το συνολο του Σκουρτόπουλου επικράτησε 83-63 μπροστά σε 12.000 φιλάθλους και αύριο (17/1θα αντιμετωπίσει την Τουρκία (17/8, 20.30, ΕΡΤ).
Δεν χρειάστηκε και πολύ η ελληνική ομάδα για να αρχίσει να χτίζει μια διαφορά απέναντι στην Ιταλία. Μια διαφορά που ήρθε με πολύ... ουσία, αλλά και πάρα πολύ θέαμα που ξεσήκωσε πολλές φορές τον κόσμο που βρισκόταν στο ΟΑΚΑ. Η διφορά πήγε γρήγορα στο +10 (14-4, 3’14’’) και η απόσταση μεγάλωσε στο δεύτερο δεκάλεπτο φτάνοντας στο +20 (37-17, 13’30’’).
Το παιχνίδι έδειχνε να έχει τελειώσει πριν καλά καλά αρχίσει με την Ελλάδα να κυριαρχεί στο παρκέ σε άμυνα και επίθεση, τα καρφώματα και οι τάπες να βρίσκονται στην... ημερήσια διάταξη και τον Νικ Καλάθη να διαμορφώνει το 54-28 (21’). Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν ξέφυγε ιδιαίτερα από αυτά τα επίπεδα, αφού όσο κι αν προσπαθούσε η Ιταλία, οι Έλληνες παίκτες είχαν την απάντηση ως το τελικό 83-63. Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης τραυματίστηκε ο Κώστας Σκουκας, ο οποίος από φαίνεται θα «χάσει» το υπόλοιπο τουρνουά στο ΟΑΚΑ.

Στο παιχνίδι που «ανοιξε» το 29ο τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank», η Σερβία επικράτησε εύκολα της Τουρκίας 87-72. 


ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 83-63
Διαιτητές: Κορομηλάς, Παπαπέτρου, Ανδρικόπουλος
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ 22-15, 49-28, 65-47, 83-63
Η στατιστική της αναμέτρησης: https://www.sportstats.gr/eokbasket/tournaments/gamedetails/id/13723


 ΣΕΡΒΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ 87-72
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-18, 44-36, 71-54, 87-72
Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Σιμόνοβιτς 3, Μπογκντάνοβιτς 17, Μπιέλιτσα 5, Μιλοσάβλιεβιτς 2, Ραντούλιτσα 5, Μπίρτσεβιτς 13, Γιόκιτς 18, Μίσιτς 5, Γκούντουριτς 11, Γιόβιτς 2, Μαριάνοβιτς 6. 
Τουρκία (Σαρίτσα): Γουίλμπεκιν 11, Μπαλμπάι 2, Μπιρσέν 1, Οσμάν 12, Ιλιασόβα 13, Ερντέν 3, Μαχμούτογλου 5, Αράρ 2, Ντουρμάζ, Ουγκουρλού 3, Σανλί 4, Κορκμάζ 16. 
Διαιτητές: Σχινάς, Σώμος, Τζιοπάνος 
Δείτε τη στατιστική του αγώνα: https://www.sportstats.gr/eokbasket/tournaments/gamedetails/id/13722

Τα αποτελέσματα: 
Ελλάδα-Ιταλία 83-63
Σερβία-Τουρκία 87-72

Το πρόγραμμα (17/8):
18.00 Ιταλία-Σερβία
20.30 Ελλάδα-Τουρκία

Μετά τη νίκη της Εθνικής Ανδρών επί της Ιταλίας 83-63 για το Τουρνουά Ακρόπολις-Eurobank ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος και οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Γιαννούλης Λαρεντζάκης είπαν: 


Θανάσης Σκουρτόπουλος: 
«Αυτό είναι που μας απασχολεί, ο τραυματισμός του Σλούκα. Η πρώτη πληροφορία είναι πως δεν είναι κάτι σημαντικό, δεν ξέρω όμως αν χρειαστεί να τον προστατέψουμε και το Σάββατο. Μπαίνουμε πλέον σε ρυθμό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Φέραμε τρεις σημαντικές ομάδες, στα περισσότερα σημεία ήμασταν καλοί στα κομμάτια που ζητάμε, αλλά στο τέλος χαλαρώσαμε παραπάνω από ό,τι έπρεπε και δεν είδαμε κάποια πράγματα που θέλαμε. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να δούμε το κομμάτι του Σλούκα σε τακτικό επίπεδο. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και ακόμη δεν έχουμε δείξει σχεδόν τίποτα. Κρατάμε και κάποια πράγματα για μετά. Μεσολαβούν άλλες δέκα μέρες από την άφιξή μας στην Κίνα μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου, μπορούμε να βάλουμε κι άλλα στοιχεία. Η δουλειά είναι τρομερά ευχάριστη και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δουλεύουμε σε πολύ καλό ρυθμό, μηδέν προβλήματα, όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και αυτό έχει βοηθήσει ώστε να λειτουργεί όλη η ομάδα καλά, σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η διάθεση θα μας οδηγήσει και στη συνέχεια. Για τη δωδεκάδα είναι πολύ δύσκολη η απόφαση. Έχω μια ιδέα, αλλά θέλω να εξαντλήσω όλα τα περιθώρια μέχρι την τελική επιλογή. Θα είναι ένα γκαρντ και ένας ψηλός. Έχουμε κάνει μια αξιολόγηση των αντιπάλων και τι θα χρειαστούμε για να ματσάρουμε αυτά τα παιχνίδια και να είμαστε πλήρεις και δυνατοί».

Ιωάννης Παπαπέτρου: 
«Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Έχουμε ένα πολύ δυνατό υλικό. Πρέπει να βρούμε παραπάνω τη χημεία μας, γιατί ορισμένες φορές μπερδευόμαστε και τρώμε εύκολα καλάθια. Όσο περνά ο καιρός βάζουμε κάποια πράγματα στην τακτική μας. Στο αμυντικό κομμάτι πρέπει να συνεχίσουμε να βάζουμε κάποια στοιχεία, γιατί στην επίθεση έχουμε πολύ ταλέντο. Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες στην ομάδα, δεν κρυβόμαστε και θέλουμε να κυνηγήσουμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Στο πρώτο μέρος είχαμε μεγάλο ενθουσιασμό, μετά μας συνεπήρε λίγο το ματς. Το Σάββατο θέλουμε να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο». 

Γιαννούλης Λαρεντζάκης: 
«Υπάρχει μεγάλη διάθεση και βγαίνει στο παρκέ. Αυτό δεν άλλαξε με τον Γιάννη (σ.σ. Αντετοκούνμπο), μας ανεβάζει ένα-δύο επίπεδα πιο πάνω και πιστεύω πως θα είμαστε αρκετά καλοί. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιδράσεις και να εκτελέσεις. Η Ιταλία είχε κάποιες απουσίες. Το δυνατό μας στοιχείο είναι το τρανζίσιον, θα βασιστούμε σε αυτό και πρέπει να βρούμε λύσεις στο σετ παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για το μακρινό σουτ, ψυχολογικά και πνευματικά. Προσωπικά είμαι πολύ συγκινημένος που είμαι σε αυτή την ομάδα, που βοήθησε για να φτάσουμε στο Παγκόσμιο και που είμαι εδώ με αυτούς τους παίκτες».
 


Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.