Τελικός και «Β εθνική» για την Ελλαδα

Στην Β κατηγορία της Ευρώπης βρίσκεται από σήμερα (2/8) η Ελλάδα. Το Εθνικό σύνολο κατάφερε να επικρατήσει της Πορτογαλίας με 61-57 στο παιχνίδι χιαστή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ με αμαξίδιοπου διοργανώνεται στη Σόφια, να πάρει την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης και συνάμα το εισιτήριο για τα παραπάνω «σαλόνια». Όσον αφορά τον τελικό της Γ κατηγορίας θα αντιμετωπίσει τη Σερβία αύριο (3/8) στις 16:30.

Όσον αφορά το παιχνίδι, μπορεί η Πορτογαλία να άνοιξε το σκορ με ένα σερί 4-0 παρόλα αυτά, η Ελλάδα με σουτ του Μακρή κατάφερε να γράψει τους πρώτους της πόντους. Ο αντίπαλος της πάλι βρήκε τρόπο να περάσει μπροστά, ο ίδιος Έλληνας παίκτη όμως «απάντησε» για ακόμα μια φορά. Εν τέλει με καλάθι του, το Ελληνικό σύνολο βγήκε μπροστά στο 4ο λεπτό. Έτσι με… φόρα προχώρησε μέχρι και το 10ο, με τον πίνακα να γράφει 8-11. Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σύνολο της χώρας μας έδειξε υπεροχή σε άμυνα και επίθεση και με επιμέρους σκορ 8-18  πήγε με το +13 στα αποδυτήρια. Στην…επανάληψη οι Πορτογάλοι μπήκαν δυναμικά στο παρκέ και με 22 πόντους ισορρόπησαν το δεκάλεπτο (22-22) παρόλα αυτά η Ελλάδα συνέχισε να κρατά το προβάδισμα. Ότι δεν έκανε στην 3η περίοδο η Πορτογαλία το πραγματοποίησε στην 4η. Συγκεκριμένα στο 37’ έφερε το ματς στους 3 πόντους (52-55) και βάρυνε τα χέρια των παικτών της Ελλάδας. Η βολή του Τσαπανίδη έδωσε… πνοή στην ελληνική πλευρά, όμως η Πορτογαλία για ακόμα μια φορά «απάντησε» με σερί 3 πόντων για το 55-57. Ο Μαρτσάκης με σουτ έκανε το 55-59, η «γαλανολευκη» άμυνα έδωσε… σεμινάριο ψυχής στα 31’’. Μάλιστα ο Μαρτσάκης που πήρε το ριμπάουντ κέρδισε φάουλ και το δικαίωμα για δυο βολές. Ο Χανιώτης όμως της πέταξε στα σκουπίδια χάνοντας έτσι την ευκαιρία να τελειώσει εκεί το παιχνίδι. Στα 09’’ οι Πορτογάλοι διαμόρφωσαν το 57-59, στη συνέχεια έχοντας συμπληρώσει τα ομαδικά φάουλ έστειλαν για ακόμα μια φορά τον Μαρτσάκη στη γραμμή της φιλανθρωπίας. Εκείνος με ½ βολές έκανε το 57-60 (05’’) και στην εκπνοή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο διαμόρφωσε το τελικό σκορ 61-57 και «έστειλε» την Ελλάδα στην Β κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ με αμαξίδιο (οι δυο πρώτοι παίρνουν το εισιτήριο ανόδου).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 57-61
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 8-11, 16-29, 38-51, 57-61

Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.