Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα

Στην κορυφή της Ευρώπη σκαρφάλωσε η Εθνική ομάδα με αμαξίδιο, η οποία επικράτησε στον τελικό του πρωταθλήματος Γ κατηγορίας της Σερβίας με 54-44. Το ελληνικό σύνολο έχοντας το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης φόρεσε το χρυσό μετάλλιο και συνάμα πανηγύρισε την άνοδο στου στην Β κατηγορία. Στη 2η θέση τερμάτισε η Σερβία, η οποία θα ακολουθήσει την Ελλάδα στην παραπάνω κατηγορία, ενώ το «χάλκινο» κατέκτησε η Πορτογαλία.

 Νωθρά ξεκίνησαν οι «γαλανολευκο» στο τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Γ κατηγορία). Έτσι οι Σέρβοι με τον Γκρουγιτς άνοιξαν το σκορ στο 2ο λεπτό της αναμέτρηση. Η «απάντηση» όμως δεν άργησε να έρθει από τα χέρια του Μακρή (2-2). Από εκεί και έπειτα οι δυο ομάδες προχώρησαν «χέρι-χέρι» μέχρι και το τέλος του δεκάλεπτου με το προβάδισμα να… γέρνει στην ελληνική πλευρά (18-17). Στο ξεκίνημα του 2ου, η ομάδα της Σερβίας κατάφερε να φέρει και πάλι το ματς στα ίσια (18-18) για να συνεχίσει το ντέρμπι μέχρι και το 17’ όπου με σερί  6-0 το εθνικό μας σύνολο πήρε «ανάσα» (31-25) με το οποίο και πήγε στα αποδυτήρια. Στην τρίτη περίοδο οι Σέρβοι προσπάθησαν για την ανατροπή, όμως η Ελλάδα με σωστές επιλογές στην άμυνα κράτησε χαμηλά το σκορ και επέβαλε το δικό της ρυθμό στο παρκέ. Ότι δεν τέλειωσε στο 30ο λεπτό, το έκανε μέχρι το 40ο. Με απόλυτη συγκέντρωση και οδηγό την αμυντική της λειτουργία κατάφερε να πάρει τα ηνία με διαφορά, να «ανοίξει» στο +10 (54-44) και έτσι να πανηγυρίσει την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην Γ κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και συνάμα την άνοδο στα παραπάνω σαλόνια. 

 ΕΛΛΑΔΑ-ΣΕΡΒΙΑ 54-44
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-17, 13-8, 8-8, 15-11

Τα στατιστικά της αναμέτρησης: 
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.