Έχασε το απόλυτο και Αθηναίου η Ελλάδα στον «τελικό» του Ακρόπολις

Το «3 στα 3» έκανε η Σερβία στο τουρνουά Ακρόπολις Eurobank καθώς επικράτησε της Ελλάδας στην παράταση με 85-80 στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Το συγκεκριμένο ήταν το τελευταίο τεστ για την Εθνική Ανδρών εντός συνόρων. Η αποστολή θα αναχωρήσει την Τετάρτη (21/8) με προορισμό την Κίνα για τα τελευταία φιλικά και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αξίζει να αναφερθεί ότι στη συγκεκριμένη αναμέτρηση τραυματίστηκε ο Γιάννης Αθηναίου, με τις πρώτες ενδείξεις να κάνουν λόγω για ρήξη πρόσθιου χιαστού, με αποτέλεσμα να μην ταξιδέψει στην Κίνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο μαζί με το υπόλοιπο «γαλανόλευκο» σύνολο.
Δυνατό παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά έγινε ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η Ελλάδα πήρε πρώτη ένα προβάδισμα (8-6, 3’), οι Σέρβοι απάντησαν (8-10, 4’), πριν η ελληνική ομάδα ξαναβρεθεί μπροστά στο σκορ, φτάνοντας ως το 27-18 (14’) και το 38-31 (20’).
Η διαφορά πήρε διψήφια τιμή για πρώτη φορά στο τρίτο δεκάλεπτο (45-35, 23’). Το παιχνίδι είχε δρόμο ακόμη, με τους Σέρβους να πλησιάζουν και πάλι (54-52, 28’30’’).  Η ελληνική ομάδα δεν βρήκε το σουτ που αναζητούσε, αντίθετα οι αντίπαλοί της βρήκαν λύσεις από μακριά με τη διαφορά να μένει σε χαμηλά επίπεδα (61-59, 35’). Ο Μπογκντάνοβιτς μείωσε την απόσταση στην ελάχιστη δυνατή τιμή της (63-62, 37’) και ο Μπιέλιτσα έδωσε για πρώτη φορά από το τέταρτο λεπτό και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του (63-64, 37’18’’). Ο Μιλουτίνοφ διαμόρφωσε το 64-69 (39’) και ο Μπιέλιτσα το 64-72 (39’23’’).  Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ισοφάρισε σε 72-72 με 12’’5 για το φινάλε και το γήπεδο να ξεσπά.
Στο έξτρα πεντάλεπτο οι Σέρβοι βρήκαν και πάλι τα σουτ που ήθελαν, ήταν εύστοχοι και οι 3/3 βολές του Γκούντουριτς διαμόρφωσαν το 80-85 με 23’’ να απομένουν που ήταν και το τελικό της αναμέτρησης.
Αξίζει να αναφερθεί οτι η Εθνική Ομάδα αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Κώστα Σλούκα, Κώστα Παπανικολάου και Ιωάννη Παπαπέτρου, ενώ λίγο μετά το 17’ της αναμέτρησης τραυματίστηκε ο Γιάννης Αθηναίου, με τις πρωτες εξετάσεις να κάνουν λόγω για ρήξη πρόσθιου χιαστού, με αποτέλεσμα να μην ταξιδέψει στην Κίνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο μαζί με το υπόλοιπο «γαλανόλευκο» σύνολο.
 
Η Τουρκία επικράτησε 72-70 της Ιταλίας στα τελευταία λεπτά της μεταξύ τους αναμέτρησης και κατέκτησε την τρίτη θέση στη διοργάνωση. 

Τα αποτελέσματα:
ΤΟΥΡΚΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ 72-70
ΕΛΛΑΔΑ-ΣΕΡΒΙΑ 80-85 (παρ.) (72-72 κ.α.)


ΕΛΛΑΔΑ-ΣΕΡΒΙΑ 80-85 (παρ.) (72-72 κ.α.)
Διαιτητές: Κορομηλάς, Τσαρούχα, Πιτσίλκας
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-17, 38-31, 57-52, 72-72 (κ.α.), 80-85
Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Λαρεντζάκης 5, Κόνιαρης 2, Αθηναίου, Καλάθης 15, Μπουρούσης 10, Παπαγιάννης 4, Πρίντεζης 4, Βασιλόπουλος 3, Αντετοκούνμπο Γ. 20, Αντετοκούνμπο Θ. 17.

 Η στατιστική της αναμέτρησης: https://www.sportstats.gr/eokbasket/tournaments/gamedetails/id/13727


ΤΟΥΡΚΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ 72-70
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-19, 38-35, 48-61, 72-70
Τουρκία (Σαρίτσα): Γουίλμπεκιν 2, Μπαλμπάι 6, Μπιρσέν 7, Οσμάν 20, Ιλιασόβα 16, Ερντέν 4, Μαχμούτογλου 5, Αράρ, Ουγκουρλού, Τουντσέρ, Σανλί, Κορκμάζ 12.  
Ιταλία (Σακέτι): Ντέλα Βάλε 6, Μπελινέλι 6, Τζεντίλε 26, Μπίλιγκα 4, Βιτάλι, Χάκετ 16, Μπρουκς 7, Τεσιτόρι 4, Ρίτσι, Αμπάς 1, Σακέτι. 
Διαιτητές: Καρακατσούνης, Σώμος, Ζαχαρής. 

Δείτε τη στατιστική του αγώνα: https://www.sportstats.gr/eokbasket/tournaments/gamedetails/id/13726


Μετά το τέλος της κόντρα στην Σερβία (80-85) ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, καθώς και ο αρχηγός Γιάννης Μπουρούσης. 

Θανάσης Σκουρτόπουλος: 
«Δεν παίζαμε τελικό Παγκοσμίου, αλλά τελικό Ακρόπολις. Θέλαμε να κερδίσουμε, κάναμε μια προσπάθεια, αλλά νομίζω πως μας επηρέασε ο τραυματισμός του Αθηναίου και η κούραση. Παίξαμε ένα πολύ καλό φιλικό απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Τώρα ετοιμαζόμαστε για την Κίνα. Τα συμπεράσματά μας είναι θετικά, έχουμε κάποια δυνατά σημεία όπως το ανοιχτό γήπεδο και το ποστάρισμα. Έχουμε κάποια πράγματα να διορθώσουμε και να βάλουμε στοιχεία στο παιχνίδι μας, όπως την πίεση σε όλο το γήπεδο επειδή έχουμε μεγάλα κορμιά. Αυτή τη στιγμή έχουμε έλλειμμα στα γκαρντ. Είχαμε αποφασίσει να πάμε με τον Νικ, τον Κόνιαρη και τον Αθηναίου στην Κίνα, αλλά τώρα είναι δύσκολο. Έχουμε παίκτες που είναι δηλωμένοι στη FIBA, όπως ο Μάντζαρης και ο Μποχωρίδης, επομένως μπορεί να καλέσουμε κάποιο άλλο παιδί. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη για την αποστολή, θα δούμε».

«Ο Θανάσης και ο Παπανικολάου έχουν τις αποστολές να παίξουν πάνω σε καλούς σκόρερ των αντιπάλων. Είναι εξαιρετικοί αμυντικοί και οι δυο τους. Ο Θανάσης δουλεύει πολύ στο σουτ, του έχουμε πει πως δεν έχουμε πρόβλημα να σουτάρει, αρκεί να υπάρχουν οι προϋποθέσεις».  
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τον Μπουρούση και τον Παπαγιάννη. Ο μικρός είναι σε πολύ καλή φάση και θα είναι ένα δυνατό χαρτί. Ο Γιάννης είναι σταθερή αξία και θέλουμε να αξιοποιήσουμε την πάσα του». 

«Ο Παπαπέτρου μπορούσε να παίξει και σήμερα, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ο Παπανικολάου είχε δεχτεί ένα σκληρό χτύπημα, αλλά δεν είναι κάτι σημαντικό. Το Ακρόπολις ήταν ένα πολύ σκληρό τουρνουά. Οι ομάδες που ήρθαν έπαιξαν σκληρά και θα πρωταγωνιστήσουν. Ήταν ό,τι καλύτερο για μας. Τα παιχνίδια στην Κίνα είναι περισσότερο ρυθμού». 

«Θα δηλώσουμε δωδεκάδα στις 30 Αυγούστου, αλλά 25-26 θα ξέρουμε για τον Σλούκα. Αν μας πουν μετά τις 5 Σεπτεμβρίου πως θα είναι έτοιμος δεν θα τον δηλώσουμε, γιατί θέλει και προπονήσεις. Εμείς πάμε με εντολή γιατρού. Έχει ένα θετικό προαίσθημα πως την επόμενη Δευτέρα θα έχουμε 100% ακριβή εικόνα. Αν ξεκινήσει χαλαρές προπονήσεις, θα μας βρει στη Ναντζίνγκ στις 28 του μήνα και θα τον έχουμε μαζί μας, αρκεί να μη ρισκάρουμε την υγεία του». 

«Δεν μπορώ να θυμηθώ ξανά τόσο πολύ κόσμο στο ΟΑΚΑ για την Εθνική. Ξεκινήσαμε από την Κρήτη με δύο ματς sold out και στην Αθήνα η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή. Το χειροκρότημα στα παιδιά των προκριματικών ήταν μια ανταμοιβή. Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να πάρει ώθηση η ομάδα το χειροκρότημα του κόσμου. Υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε τα πάντα για να ανταποδώσουμε». 

Γιάννης Μπουρούσης: 
«Έχουμε στενοχωρηθεί πολύ για τον Γιάννη (σ.σ. Αθηναίου). Του ευχόμαστε περαστικά. Ευχόμαστε να είμαστε από εδώ και πέρα υγιείς και να επιστρέψουν όλα τα παιδιά. Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες είχαμε κάποιους τραυματισμούς και η ομάδα δεν μπόρεσε να είναι σεταρισμένη σε ένα δυνατό φιλικό. Είδαμε τα καλά και τα κακά στο παιχνίδι μας. Παίξαμε καλά, ήμασταν μπροστά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά δεν μετρά το αποτέλεσμα. Είχα πει και πριν την προετοιμασία ότι δεν πρέπει να πέσουμε όλοι πάνω στον Γιάννη (σ.σ. Αντετοκούνμπο). Μην τον ζαλίζουμε, είναι ο καλύτερος παίκτης στο ΝΒΑ και πρέπει να τον αφήσουμε να βοηθήσει αυτός εμάς και εμείς εκείνον. Πάμε τώρα στο Κίνα, να προσαρμοστούμε στο κλίμα και να ετοιμαστούμε για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Άμα δεν έχεις τύχη, διάθεση και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Χαρήκαμε που γέμισε το γήπεδο, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και πρώτη φορά βλέπω τόσο κόσμο στην Εθνική. Μακάρι να είναι και στη συνέχεια μαζί μας».
 
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.