«Επιστρέφει» το Κύπελλο Ανδρών της ΕΚΑΣΚ

Στο προσκήνιο του Κρητικού μπάσκετ επιστρέφει το Κύπελλο Ανδρών της ΕΚΑΣΚ έπειτα από 10 χρόνια. Η διοργάνωση θα έχει νέα μορφή σε σχέση με την αγωνιστική περίοδο του 2009-2010 που πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά το «Μάχης Κρήτης» στο νησί. Συγκεκριμένα, ο θεσμός θα πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΚ αλλά και τον Εθνικών πρωταθλήματος. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία που δήλωσαν έγκαιρα ενδιαφέρον. Σύμφωνα με την προκήρυξη, το κύπελλο Ανδρών θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου με όλα τα παιχνίδια να είναι «νοκ-ουτ» και θα ολοκληρωθεί στις 29 Σεπτεμβρίου με την ανάδειξη του Κυπελλούχου Κρήτης. Η Κλήρωση για τα ζευγάρια της Α φάσης θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου. 


Οι ομάδες:


ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΚΥΔΩΝ
ΠΕΔΙΑΔΑ
ΗΡΟΔΟΤΟΣ
ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ
ΟΑΧ
ΑΚΡΩΤΗΡΙ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΜΕΣΣΑΡΑ
ΔΕΙΛΙΝΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΑΟΚΧΑΝΙΑ 

Η προκηρυξη: 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019 - 2020
Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος αθλητικού Νόμου, του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2019–2020 της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2019-2020 της Ε.Ο.Κ.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
το Κύπελλο Κρήτης Ανδρώναγωνιστικής περιόδου 2019-2020, με τους παρακάτω όρους:

ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στο κύπελλο έχουν τα σωματεία της δύναμης της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. και τηρούν τους όρους που αναφέρονται στη Γενική Προκήρυξη περιόδου 2019-2020.

ΑΡΘΡΟ 2ο ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2/9/2019 στα γραφεία της Ε.ΚΑ.ΣΚ. (Οδός Σπύρου Μουστακλή, Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο) και ώρα 18.00παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.
Οι αγώνες του Κυπέλλου θα διεξαχθούν : Κυριακή 15/9, Κυριακή 21/9, Σάββατο 28/9 και Κυριακή 29/9/2019.

ΑΡΘΡΟ 3ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Α’ Φάση: (Κυριακή 15/9)
Τα σωματεία που έχουν δηλώσει και δικαιούνται συμμετοχής στο Κύπελλο είναι : 1) ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 2) ΓΑΣ ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ, 3) ΑΟ ΚΥΔΩΝ, 4) ΠΕΔΙΑΔΑ ΑΟΧ, 5) ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 6) ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ, 7) ΟΑΧ, 8) ΑΚΡΩΤΗΡΙ9) ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ10) ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑ,11) ΑΟ ΔΕΙΛΙΝΟ, 12) ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ, 13) ΑΣΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ,14) ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ, θα συναντηθούν μεταξύ τους σε αγώνες νοκ αουτ (knockout), σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί. 

Β’ Φάση: (Κυριακή 22/9)
Στη Φάση αυτή προκρίνονται οι νικητές της Α’ φάσης και θα συναντηθούν μεταξύ τους όπως παρακάτω: 
Νικητής 1-Νικητής 2  (1)
Νικητής 3-Νικητής 4 (2)
Νικητής 5-Νικητής 6 (3)
Νικητής 7-προκρίνεται στη Γ’ φάση άνευ αγώνος (4)

Γ’ Φάση: (Σάββατο 28/9 )
Στη Φάση αυτή προκρίνονται οι νικήτριες ομάδες της Β’ φάσης και θα συναντηθούν μεταξύ τους όπως παρακάτω: 
Νικητής 1-Νικητής 2 (5)
Νικητής 3-Νικητής 4 (6)

Δ’ Φάση: (Κυριακή 29/9/2019)
Στον τελικό θα συναντηθούν οι νικητές των ζευγαριών (5) και (6) και Κυπελλούχος Κρήτης ανακηρύσσεται η νικήτρια ομάδα.


ΑΡΘΡΟ 4ο ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – ΚΡΙΤΩΝ
Τα γηπεδούχα σωματεία θα καταβάλουν τα έξοδα διαιτητών – κριτών αποκλειστικά πριν την έναρξη του αγώνα, αλλιώς δεν θα διεξάγεται ο αντίστοιχος αγώνας και θα μηδενίζεται το σωματείοΣε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν διεξαχθεί ο αγώνας είτε για μη προσέλευση του ενός σωματείου, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο και οι διαιτητές και κριτές είναι παρόντες, αφού δεν έχουν ειδοποιηθεί τουλάχιστον μια μέρα νωρίτερα για την αναβολή αυτή τότε θα πρέπει το υπαίτιο Σωματείονα καταβάλει όλα τα έξοδα του αγώνα που δεν έγινε στον αμέσως επόμενο αγώνα του Σωματείου διαφορετικά δεν θα διεξάγεται.Εφόσον ορισμένος διαιτητής ή κριτής δεν προσέλθει εγκαίρως στον αγώνα δεν θα αμείβεται.

ΑΡΘΡΟ 5ο ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή του Κυπέλλου που δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Κ. και δεν καθορίζεται από τη παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που χρειάζεται αποσαφήνιση και για τη συμπλήρωση τυχόν κενών που θα εμφανιστούν κατά την εφαρμογή των διατάξεων, η αρμοδιότητα ρύθμισης ανήκει στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μετά από σχετική πρόταση της Ε.Π.
                  Οι αποφάσεις αυτές του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχουν την αυτή ισχύ με τις διατάξεις που διασαφηνίζουν ή συμπληρώνουν και είναι άμεσα εφαρμόσιμες.

Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.