Σεμινάριο στους παίκτες για τη συνεργασία με τους ατζέντηδες


Ηράκλειο (Ελλάδα) – Η συνεργασία με τους ατζέντηδες ήταν το βασικό θέμα του σεμιναρίου που έγινε για τους παίκτες στο Παγκόσμιο Κύπελλο U19 της FIBA.
Παίκτες και από τις 16 ομάδες της διοργάνωσης άκουσαν συμβουλές για περίπου μία ώρα από τον Sports Manager της FIBA, Χαβιέ Ντεσαγέ, και τον Γιώργο Καλαϊτζή, μέλος της ελληνικής ομάδας που είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο U19 το 1995, καθώς και οκτώ φορές πρωταθλητή Ελλάδος.
Ο Ντεσαγέ και ο Καλαϊτζής έδωσα να συμβουλές στους παίκτες για τη συνεργασία με τους ατζέντηδες. Οι παίκτες άκουσαν τους λόγους που θα έπρεπε να επιλέγουν ή να μην επιλέγουν έναν εκπρόσωπο και πώς να γνωρίζουν αν χρειάζονται ατζέντη, καθώς επίσης και τι θα έπρεπε να κάνει ένας ατζέντης γι’ αυτούς.
Ο Ντεσαγέ και ο Καλαϊτζής συζήτησαν τις διαφορές ανάμεσα σε μεγάλα και μικρότερα πρακτορεία, αλλά και κάποια υπέρ και κατά των δύο περιπτώσεων. Επίσης συνέστησαν συγκεκριμένα πράγματα που θα πρέπει να περιλαμβάνονται ή όχι σε ένα συμβόλαιο που υπογράφει ένας παίκτης, τονίζοντας τη σημασία των όρων που αφορούν στο Διαιτητικό Δικαστήριο του Μπάσκετ (BAT).

Ρογκαβόπουλος: «ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ. ΕΠΙΣΗΣ, ΣΑΝ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ».

 «Εμείς, η FIBA, είμαστε εδώ για να σας προστατέψουμε», είπε ο Ντεσαγέ, που είναι επικεφαλής της εξέλιξης των παικτών και της εκπαίδευσής τους.Ο Καλαϊτζής κάλεσε τους παίκτες να πάρουν αρκετό χρόνο για να αποφασίζουν γενικότερα και να σκέφτονται καλά παίρνοντας τις κατάλληλες συμβουλές σχετικά με τα συμβόλαια που υπογράφουν.
Στους παίκτες δόθηκε επίσης η συμβουλή να βρουν έναν ειλικρινή άνθρωπο για να τους εκπροσωπεί και παράλληλα να μην παραχωρούν σε ένα άτομο μεγάλη επιρροή, τονίζοντας πως καλό θα ήταν να έχουν ξεχωριστό δικηγόρο και οικονομικό σύμβουλο.
«Το μεγαλύτερο μάθημα που πήρα είναι ότι θα πρέπει να βρούμε ένα ειλικρινές άτομο για να μας εκπροσωπεί. Επίσης, σαν παίκτες, θα πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς τι θέλουμε και θα πρέπει να έχουμε αρκετό χρόνο για να παίρνουμε αποφάσεις», τόνισε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος. «Είναι πολύ καλό αυτό το σεμινάριο της FIBA, γιατί οι παίκτες αυτής της ηλικίας αρχίζουν να προσεγγίζονται από μάνατζερ. Ακόμη και σε μικρότερες ηλικίες».
Ο γκαρντ των Φιλιππίνων, Νταλφ Πανόπιο, τόνισε πως έμαθε πολλά πράγματα στο σεμινάριο.
«Υπάρχουν πολλοί παίκτες που δεν έχουν εκπροσώπηση και δεν ξέρουν πώς να χειριστούν κάποια πράγματα στην καριέρα τους. Είναι ένα καλό μάθημα για μας και ευκαιρία να μάθουμε κάποια πράγματα που συμβαίνουν έξω από το γήπεδο», είπε.
Ο Φρανσίσκο Φαραμπέλο της Αργεντινής τόνισε πως έμαθε να είναι προσεκτικός στην επιλογή ατζέντη. «Είναι η καριέρα μας και πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για το ποιος μας εκπροσωπεί. Να τους γνωρίζουμε καλά, το παρελθόν τους και τι θέλουν από μας», είπε.
Ο συμπαίκτης του Φαραμπέλο, Φρανσίσκο Καφάρο, εκτίμησε την προσπάθεια της FIBA. «Είναι μια σημαντική κίνηση. Πολλοί παίκτες υπογράφουν συμβόλαια όταν είναι μικροί και είναι σημαντικό κάποιοι που γνωρίζουν πράγματα να μας λένε πώς πρέπει να συνεργαζόμαστε με τους ατζέντηδες», ανέφερε.
Τα σεμινάρια καθιερώθηκαν πριν τέσσερα χρόνια από την Επιτροπή Παικτών της FIBA.


Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.