Καστρίτης: «Πολύ ανταγωνιστικό το τουρνουά U19 που θα γινει στην Κρητη»

Η αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο U19, που θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουλίου, έχει αρχίσει. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής U19, Γιάννης Καστρίτης, μίλησε στη media day της ομάδας για την πορεία της προετοιμασίας, το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης και το έξτρα κίνητρο της διεξαγωγής της στην Ελλάδα.

«Σίγουρα το ότι η διοργάνωση φιλοξενείται στη χώρα μας θα πρέπει να αποτελεί ένα τεράστιο έξτρα κίνητρο για όλους μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, όλες οι ομάδες είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Μιλάμε για υπερδυνάμεις στο χώρο του μπάσκετ, όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Σερβία, η Γαλλία, η Λιθουανία, ακόμη και η Ρωσία ή η Αργεντινή που βρίσκονται στον όμιλό μας. Γενικά είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό τουρνουά. Για μας το σημαντικότερο είναι να παρουσιάσουμε ένα σύνολο που θα βγάζει υγεία και που θα χαίρεται να βλέπει ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο. Θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε αγώνα και ήδη τα παιδιά το κάνουν κάθε μέρα στην προπόνηση. Δεν οριοθετούμε κάποιον στόχο ή κάποιο ταβάνι και θα δούμε στο τέλος τι έχουμε καταφέρει. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μια φουρνιά που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε ιδιαίτερες επιτυχίες, αλλά η παρουσία των παιδιών έχει δείξει πως αντιμετωπίζουν το Παγκόσμιο Κύπελλο με μεγάλο κίνητρο», τόνισε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Είχαμε κάποια προβλήματα τραυματισμών, κάποια παιδιά έδιναν πανελλήνιες, ενώ ο Καράμπελας και ο Ρογκαβόπουλος άργησαν να ενσωματωθούν λόγω των υποχρεώσεών τους στο πρωτάθλημα. Όλα αυτά όμως τα αφήνουμε εκτός και με πολύ μεγάλη όρεξη περιμένουμε να αρχίσει το Παγκόσμιο. Ταλέντο υπάρχει σε κάθε γενιά, πάντα υπάρχουν παίκτες που ξεχωρίζουν και βλέπουμε μια μεγάλη καριέρα μπροστά τους. Σημασία έχει πώς διαχειριζόμαστε αυτά τα παιδιά, τι απαιτήσεις πρέπει να έχουμε από αυτά και για μένα το τελικό αποτέλεσμα δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο. Το πιο σημαντικό είναι να μάθουν να συμπεριφέρονται στην καθημερινότητα, στις προπονήσεις και τους αγώνες όπως αρμόζει σε επαγγελματίες παίκτες, για να προετοιμάζονται για τις ομάδες τους και την Εθνική Ανδρών. Στην ομάδα υπάρχουν πολλά παιδιά με ταλέντο, αλλά υπάρχουν και παιδιά που αν και δεν τα συγκαταλέγουμε στα κορυφαία ταλέντα αυτής της γενιάς αγαπούν να κάνουν τα μικρά πράγματα που όμως είναι πολύτιμα. Θεωρώ πως έχουμε μια καλή μαγιά για να φτιάξουμε μια ομάδα με υγεία που θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό. Προσπαθούμε να κατευθύνουμε τα παιδιά με πολλή συζήτηση, ώστε να μάθουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, τόσο την υπερβολική χαρά όσο και την απογοήτευση. Είμαστε σε καλό δρόμο και μακάρι όχι μόνο αυτό το καλοκαίρι αλλά γενικότερα να πάρουν τις βάσεις που πρέπει για να βοηθηθούν στην πορεία της καριέρας και της ζωής τους».
 
Δείτε τις δηλώσεις του Γιάννη Καστρίτη στο κανάλι της ΕΟΚ στο YouTube στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=jN9x3z43Lm8&t=14s

Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.