Τα αποτελέσματα των Ανδρών (play-off)


Το εισιτήριο για την τελική φάση του πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΚ πήρε ο Εργοτέλης, ο οποίος πανηγύρισε την τρίτη νίκη επί του Κύδων με 49-44.Οι Ηρακλειώτες έπειτα από ένα αγχωτικό ματς γεμάτο λάθη και αστοχία έκαναν την ανατροπή στη Β φάση (|από το 2-0 σε 2-3) και πέρασαν στον Τελικό όπου και θα συναντήσουν τον ΑΟΚΧανιά, με τη σειρά να ξεκινάει από το «μηδέν» το επόμενο Σάββατο (25/5) και το νικητή να κρίνεται στις τρεις νίκες.


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Μπορετό να ευστοχεί σε 1 στις 2 βολές στο κλειστό του Κλαδισού. Ακολούθησαν εκατέρωθεν άστοχα σουτ. Ο Κύδων με ένα μίνι σερί άνοιξε τη διαφορά στους 6 πόντους. Πρώτος από πλευράς Εργοτέλη σκόραρε ο Αθανασιάδης με ατομική ενέργεια, ενώ ο ίδιος παίκτης με ½ βολές μείωσε στο -3 για την ομάδα από το Ηράκλειο. Ο Κύδων και πάλι από τη γραμμή της φιλανθρωπίας άνοιξε στο 8-3. Η αστοχία συνέχισε για τις δυο ομάδες, με τον Λουκάκη εν τέλει να γράφει το 10-3. Τρία λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου, ο Μπορετός με ωραίο κόψιμο δέχτηκε ασιστ και έγραψε το +10 για τον Κυδωνα. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Μαϊστρελης μείωσε για τον Εργοτελη στο -7 από τα 6,75 , ο Κυδων δεν κατάφερε να ευστοχήσει στην ακόλουθη επίθεση, ο Βερτουδος με ½ βολές έκανε το 13-7. Η «απάντηση» ήρθε από τους γηπεδούχους από τον Πρωτογεράκη με +1 από τη γραμμή της φιλανθρωπίας. Με 1:39 να απομένει γι’ την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου, ο Καλογεράκης πέρασε απρόσμενα στον Πυργιώτη, εκείνος πέτυχε το καλάθι, ενώ κέρδισε και το δικαίωμα για μια βολή την οποία και αξιοποίησε για το 14-10. Στο 9ο λεπτό ο Βερτουδος αστόχησε σε σουτ τριών πόντων που επιχείρησε, ο Κυδωνας βγήκε στην επίθεση ο Χολέβας πάσαρε στον Πρωτογερακη, όμως και αυτός δεν κατάφερε να πετύχει το καλάθι. Έτσι η περίοδος έκλεισε στο 14-10. 
 Η δεύτερη «στροφή» ξεκίνησε με… αστοχίες από τους δυο διεκδικητές αλλά και αρκετά λάθη στο κατέβασμα της μπάλας. Εν τέλει το σκορ περιόδου άνοιξε στο 12ο λεπτό από τον Μαϊστρέλη για το 14-12, όμως η απάντηση ήρθε στην επίθεση που ακολούθησε για το 16-12. Ο Βερτούρος έπειτα από διπλή προσπάθεια κάτω από το καλάθι έκανε το 16-14, ο Εργοτέλης έβγαλε την άμυνα, όμως ο Αλετράς έχασε την ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα… ίσια τόσο με την χαμένη προσπάθεια του για σουτ, όσο και από τη γραμμή των βολών αφού είχε 0/2. Έτσι ο Ζανιδάκης βρήκε την ευκαιρία και με 2/2 βολές έκανε το 18-14. Ο Εργοτέλης για ακόμα μια φορά έφερε το ματς στο… καλάθι με ωραία συνεργασία των Αθανασιάδη και Μπελεφάντη, με τον δεύτερο να ευστοχεί μέσα από την ρακέτα για το 18-16. Ο Κυδων για ακόμα μια φορά το εκμεταλλεύτηκε πετυχαίνοντας καλάθι, όμως οι «κιτρινόμαυροι» με δυο εύστοχα σουτ του Πυριώτη έφεραν το ματς στα ίσια 20-20 (15’). Ο Λουκάκης όμως έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Κυδωνα, παλεύοντας δυναμικά μέσα στη ρακέτα. Ο Πυργιώτης με 0/2 βολές δεν κατάφερε να φέρει και πάλι το «μηδέν» στο παιχνίδι. Ο Κυδων και πάλι αποδείχτηκε άστοχος, με τον Τζιόλα να αστοχεί σε σουτ τριών πόντων. Ο Πυργιώτης είχε πάλι την ευκαιρία για την ισοφάριση, όμως η μπάλα δεν του έκανε το… χατίρι. Εύνοια δεν έδειξε όμως ούτε για τη Χανιώτικη ομάδα, μιας και πάλι πέρασε από το στεφάνι χωρίς να καταλήξει στο διχτάκι. Ο Εργοτέλης συνέχισε να πετάει στα σκουπίδια τις βολές που κέρδισε. Την αστοχία στο ματς «έδιωξε» ο Βερτούδος στο 19ο λεπτό με ½ βολές για το 22-21. Παρόμοια έπραξε και ο Μπορετός, ο οποίος με ½ έγραψε το 23-21. Ο Αλετράς βήματα στην επίθεση που ακολούθησε για την «κιτρινόμαυρη» πλευράς, ο Κυδων δεν ευστόχησε με τον Λουκάκη και έτσι ο Βερτουδος έβγαλε για πρώτη φορά στο ματς τον Εργοτέλη (23-24) μπροστά από τα 6, 75. 
 Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μορφή… ντέρμπι, οι δυο ομάδες με εναλλαγή στο προβάδισμα, αλλά και με πολλά χαμένα σουτ αλλά και λάθη στις άμυνες συμβάδισαν. Ο Κύδων βρήκε στην ευκαιρία να ανοίξει στο +4 (37-33) όμως ο Εργοτέλης με τρίποντο και μια βολή από τον Μαϊστρέλη έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια (37-37) στο 27’, το οποίο ήταν και το σκορ περιόδου. 
 Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με λάθος του Εργοτέλη, ο Καλογεράκης πάτησε στο πίσω γήπεδο, ενώ του δόθηκε η μπάλα από το μπροστά, με αποτέλεσμα ο Κυδων να πάρει την επίθεση. Η ομάδα των Χανίων έμεινε όμως με την μπάλα στα χέρια (24’’) και έτσι Εργοτέλης με σερί 0-6 βγήκε στο 37-43. Η αστοχία για ακόμα μια φορά «μίλησε» στο παιχνίδι με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να σκοράρουν. Ο Κατσουλάκης έκοψε το σερί με ½ βολές για το 38-43 και ο Πρωτογεράκης έφερε την αναμέτρηση στο -3 μέσα από την ρακέρα (40-43) στο 35’. Ο Καλογεράκης όμως διάβασε την Χανιώτικη άμυνα και έτσι με καλάθι μέσα από την ρακέτα έδωσε και πάλι «αέρα» 5 πόντων στον Εργοτέλη ένα λεπτό αργότερα. Στο 37 ο Χολέβας με φόλοου σε άστοχη ενέργεια του Ζανιδάκη μείωσε για την ομάδα του όμως οι παίκτες του Βισκαδουράκη είχαν και πάλι τη λύση για το 42-47. Ο Κυδων δεν πτοήθηκε με ομαδική προσπάθεια από τους Λυρωνη, Ζανιδάκη, Πρωτογερακη κα εκτελεστή τον Χολεβα έκαναν το 44-47. Ο Αθανασιάδης μπερδεύτηκε με τον Μπελεφάντη η μπάλα πήγε στα «χέρια» του Κυδωνα, όμως οι γηπεδούχοι φάνηκαν για ακόμα μια φορά άστοχοι. Παρόμοια «διπλή» αστοχία είχε και ο Εργοτελης με τον Βερτουδο. Στα 36’’ να απομένουν οι διαιτητές σφύριξαν βήματα σε προσπάθεια των παικτών του Κυδων. Ακολούθησαν δυο γρήγορες άστοχες επιθέσεις για τους δυο αντιπάλους. Στα 10’’ ο Καλογερακης ευστόχησε σε «κόντρα» επίθεση διαμορφώνοντας το 44-49 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Έτσι ο Εργοτέλης πέρασε στον τελικό του πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΚ όπου και τον περιμένει ο ΑΟΚΧανιά. Ο τίτλος του πρωταθλητή θα κριθεί στις τρεις νίκες με την χανιώτικη ομάδα να έχει το πλεονέκτημα. 

 ΚΥΔΩΝ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 44-49
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-10, 23-24, 37-37, 44-49
Διαιτητές: Κατραχούρας-Μαλαμάς-Μακρής
ΚΥΔΩΝ (Ηλιάκης): Τζιόλας 2, Λυρώνης 6 (1), Λυσίκατος, Χολεβας 10 (2), Ζανιδάκης 3, Γεγιτσίδης, Μπορετός 1, Κατσουλάκης 10, Δήμας, Λουκάκης 5, Πρωτογεράκης 7, Χατζάκης.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: (Βισκαδουράκης):Αθανασίαδης 6, Μαϊστρέλης 9 (2), Βερτούδος 7 (1), Καλογεράκης 7 (1), Δαπουλάκης, Κουμάκης 7 (1), Χριστοδούλου, Μπελεφάντης 4, Καλλέργης, Αλετράς, Πυργιώτης 7.
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.