Τα αποτελέσματα των Ανδρών της ΕΚΑΣΚ (play-off)

Το 2-2 στη σειρά των play-off της ΕΚΑΣΚ έκανε ο Εργοτέλης στο Λίντο, καθώς επικράτησε του Κυδων 69-63. Έτσι οι δυο τους θα οδηγηθούν και σε τρίτη αναμέτρηση προκειμένου ο νικητής να πάρει το εισιτήριο για τα τελικά των Ανδρών όπου και τον περιμένει ο ΑΟΚΧανιά.
Όσον αφορά το ματς, οι δυο ομάδες μπήκαν… φουριόζες στο παρκέ, με αποτέλεσμα το σκορ στο 1ο δεκάλεπτο να αγγίξει διψήφιο αριθμό πόντων και από τις δυο πλευρές (23-22). Στην δεύτερη περίοδο όμως ο Κυδων ήταν αυτός που επέβαλε το… παιχνίδι του με αποτέλεσμα ο ρυθμός να πέσει και τα δυο σύνολα να πάνε στα αποδυτήρια με το 38-40. Με την επιστροφή τους η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν αποτελεσματικά την άμυνα τους, ενώ μπροστά έδειξαν ομαδική δουλειά η οποία και τους οδήγησε σε επιμέρους 15-5. Έτσι πήραν το προβάδισμα με 57-45. Εκεί που όλα έδειχναν πως το σύνολο του Βισκαδουράκη θα πανηγύριζε τη νίκη πιο άνετα απ’ όσο περίμενε, ο Λυρωνης με τρίποντο από τα 6,75 στο 37’ έδωσε «ελπίδα» στην ομάδα του για ανατροπή. Μάλιστα η επίθεση που ακολούθησε στην «κιτρινόμαυρη» πλευρά δεν έφερε… καρπούς για τους γηπεδούχους με τον Βερτουδο να μπερδεύται δίνοντας λάθος πάσα στον Αθανασιάδη. Η μπάλα κατέληξε άουτ και υπέρ των φιλοξενούμενων. Το σύνολο του Ηλιάκη όμως δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος, έτσι ήρθε ο Μαϊστρέλης στο 38’ να γράψει το 67-59 για τους «κιτρινόμαυρους». Ο Κυδων πάλεψε για να κλείσει την… ψαλίδα όμως παρα το πάθος που έδειξε ήταν άστοχος στα τελειώματα του. Έτσι οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να σφραγίσουν τη νίκη με ½ βολές από την Καλογεράκη (68-59). Οι Χολέβας και Λυρώνης πρόσθεσαν ακόμα πέντε πόντους στο «ταμείο» της ομάδας τους, όμως δεν έφταναν για το ροζ. Έτσι ο Εργοτέλης πανηγύρισε τη νίκη επι του Κυδωνα και την ισοφάριση (2-2) στη Β φάση του πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΚ.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΚΥΔΩΝ 69-63
Διαιτητές: Καρανικόλα-Κατσαπρακάκης-Μπουζουνιεράκης
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-22, 38-40, 57-45, 69-63
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Βισκαδουράκης): Σταράκης, Αθανασιάδης 15(2), Μαϊστρέλης 9(3), Βερτούδος 16, Καλογεράκης 3, Κουμάκης 2, Χριστοδούλου 11(2), Μπελεφάνης 9, Καλέργης, Αλετράς, Πυργιώτης 2. 
Κύδωνας (Ηλιάκης): Ξηρόφωτος, Λυρώνης 18(3), Λυσικάτος, Χολέβας 10, Ζανιδάκης 13(2), Μπορετός, Κατσουλάκης 2, Λουκάκης 15(1), Πρωτογεράκης.
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.