Έρχεται στο Ηράκλειο το Κύπελλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος



Το Παγκόσμιο μπάσκετ θα εστιάσει φέτος τα… φώτα του στην Κίνα, με τις ομάδες που προκρίθηκαν να διεκδικούν τον τίτλο του Πρωταθλητή. Μέσα σε αυτές και η Εθνική Ανδρών που πήρε το «εισιτήριο» και θα αγωνιστεί στον 6ο όμιλο (με τις Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία και Μαυροβούνιο) προκριμένου να διεκδικήσει το τρόπαιο του παγκόσμιου πρωταθλητή. 

Πριν όμως φτάσει στα «χέρια» των πρωταθλητών του 2019, το κύπελλο θα κάνει τη δική του διαδρομή στο πλαίσιο του trophy tour. Αφετηρία και σημείο τερματισμού θα είναι η Κίνα που θα φιλοξενήσει την διοργάνωση, ενώ θα υπάρξουν αρκετές ενδιάμεσες στάσεις. Ανάμεσά τους και το Ηράκλειο. Το τρόπαιο θα βρεθεί στην Κρήτη στις 29 Ιουνίου, ημέρα έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου U19. Εκτός από την «μεγαλόνησο». To κύπελλο θα ταξιδέψει συνολικά σε 24 χώρες, θα φωτογραφηθεί σε σημεία που σημαίνουν πολλά για την κάθε χώρα, ενώ οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να βγάλουν τις δικές τους φωτογραφίες δίπλα του.

 Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί 31 Αυγούστου-15 Σεπτεμβρίου 2019 με τη συμμετοχή 32 χωρών.

Οι σταθμοί του «ταξιδιού» του Κυπέλλου ειναι: http://www.fiba.basketball/basketballworldcup/2019/trophy-tour
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.