Δύσκολη πρόκριση ΟΦΗ στον τελικό των Παίδων της ΕΚΑΣΚ

Στον τελικό του final4 των Παίδων προκρίθηκε ο ΟΦΗ, ο οποίος με δυσκολία κατέκτησε τη νίκη του Εργοτελη με 52-48. Σε ένα πραγματικό ντέρμπι οι «μελανόλευκοι» παρουσιάστηκαν αγχωμένοι, οι πρωταθλητές των Παιδων Β το εκμεταλλεύτηκαν και έτσι προσπάθησαν να κάνουν την «έκπληξη» μέσα στο ΒΑΚ. Εν τελεί, ο ΟΦΗ πέρασε μπροστά στα τελευταία λεπτά την αναμέτρηση και πήρε την πρόσρηση στον τελικό, ο οποίος θα γίνει αύριο (12/5) στο ΒΑΚ στις 14:00. Οι «κιτρινόμαυροι» θα παλέψουν για τις θέσεις 3-4 στις 12:00.

Όσον αφορά το παιχνίδι οι «μελανόλευκοι» ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο ΒΑΚ, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερνα να βγουν μπροστά με +6 (6-0). Ο Εργοτέλης ξεκινώντας από την άμυνα και με καλάθια τα οποία προήρθαν από την γραμμή της φιλανθρωπίας κατάφερε να σταθεί στο ματς. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έγραψε 15-9 για τις δυο ομάδες. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Χριστοδούλου συνέχισαν να πιέζουν, ο Αλεξανδρόπουλος έγραψε ο 15-13 στο 12 και ο Μαρής ισορρόπησε σε 15-15 στο 13ο λεπτό του 1ου ημιτελικού των Παιδων της ΕΚΑΣΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» βγήκαν για πρώτη φορά μπροστά με τον Αλεξανδρόπουλο ο οποίος ευστόχησε από την γραμμή των 6,75 στο 15ο λεπτό, η απάντηση ήρθε αμέσως από πλευράς ΟΦΗ από τον Σαμοθράκη ο οποίος μείωσε σε 17-18. Ο Φανουράκης με 2/2 βολές έκανε το 19-18 όμως ο Καβουσάκης έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια με ½  από την γραμμή της φιλανθρωπίας. Ο Πρασανάκης άνοιξε για τον ΟΦΗ στο +3 (22-18) όμως ο Εργοτέλης και πάλι βρήκε τις λύσεις να πλησιάσει (22-21). Εν τέλει το δεκάλεπτο έκλεισε με τον Εργοτέλη να παίρνει και πάλι τα ηνία (22-24) με τρίποντο του Λαγουδάκη στα 2΄΄της περιόδου. 

Με το ξεκίνημα της 3ης περιόδου ο Εργοτέλης έκλεψε την μπάλα από τον ΟΦΗ, ο Λαγουδάκης προσπάθησε να φύγει στον αιφνιδιασμός όμως ο Καμπάκας το κράτησε. Έτσι ο παίκτης του Εργοτέλη κέρδισε αντιαθλητικό σφύριγμα σημείωσε το απόλυτο από τη γραμμή των βολών και διαμόρφωσε το 22-26. Ο ΟΦΗ έφερε τη διαφορά και πάλι στο -4 όμως ο Λαγουδάκης και πάλι με σουτ έδωσε και άλλο αέρα στην ομάδα του (24-28). Στο 24 ο Σαμοθράκης προσπάθησε να κλείσει την ψαλίδα για τον ΟΦΗ, χωρίς αποτέλεσμα μάζεψε όμως το ριμπάουντ έδωσε στον Καμπάκα και εκείνος με ατομική προσπάθεια μέσα από τα ρακέτα ευστόχησε ενώ κέρδισε και το δικαίωμα για μια βολή γράφοντας το 27-28. Ο Μαρής από πλευράς Εργοτέλη έβαλε την ομάδα του πρώτη στους 30 πόντους ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να σκοράρει στην επίθεση που ακολούθησε και έτσι οι «κιτρινόμαυροι» με τον άνοιξαν στο +5 (27-32) με τον Πρινιανάκη. Ο Σαμοθράκης έφερε και πάλι τον ΟΦΗ στο -3 29-32 στο 27ο λεπτό και ο Τσιοτρας με ½ βολές έγραψε το 30-32 στο ΒΑΚ. Ο Καβουσακης με τρίποντο άνοιξε και πάλι στο +5 για τους φιλοξενούμενους όμως ο Βλαχάκης με εύστοχο τρίποντο έφερε για ακόμα μια φορά το ματς στα ίσια (35-35). Οι γηπεδούχοι έπαιξαν καλή άμυνα δεν άφησαν τον Εργοτέλη να σκοράρει και έτσι στην επίθεση που ακολούθησε βγήκαν μπροστά με 38-35 (καλάθι και εύστοχη βολή από Σαμοθράκη). Μερικά δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου ο Εργοτέλης έκλεψε την μπάλα έφυγε στον αιφνιδιασμό κάνοντας το 38-37. Στον εναπομείναντα χρόνο επίθεσης για τον ΟΦΗ, οι γηπεδούχοι έχασαν την μπάλα οι «κιτρινόμαυροι» βγήκαν ξανά μπροστά όμως δεν πρόλαβαν να σκοράρουν. Έτσι η περίοδος έκλεισε στο 38-37.
Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν το ίδιο «φουριόζοι» και στην τελευταία περίοδο. Έκλεψαν την μπάλα του ΟΦΗ έφυγαν στον αιφνιδιασμό με τον Πρινιανάκη ο οποίος πέταξε στα «σκουπίδια» καλάθι και βολές. Εκεί ήρθε ο Καβουσάκης για τον Εργοτέλη και από τα 6,75 έκανε το 38-40, ενώ ο Λαγουδάκης ακολούθησε… ροή για το 38-42. Ο ΟΦΗ μείωσε στο 33’ σε 40-42. Με δυο γρήγορα καλάθια ο Εργοτέλης άνοιξε και πάλι την απόσταση (40-46). Οι «μελανόλευκοι» παρα το γεγονός ότι βρέθηκαν αρκετές φορές σε θέση για σκοράρισμα, δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν. Την ομάδα του Καρλάφτη «ξεκόλλησε» ο Παπαδοσπυρυριδάκης στο 36’ για το 42-46 και ο  Καμπάκας ένα λεπτό αργότερα με ½ βολές έγραψε το 43-46. Ο Τσοτρας έφερε το ματς στον πόντο 45-46. Στο 38ο ο Πετροσιάν έδωσε προβάδισμα στον ΟΦΗ (47-46). Ο ΟΦΗ έδειχνε να επανέρχεται στο παιχνιδιού, όμως ο Εργοτέλης πίεσε στην άμυνα έκλεψε την μπάλα και έφυγε στον αιφνιδιασμό με τον Λαγουδάκη ο οποίος  έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του Χριστοδούλου (47-48). Στην επίθεση που ακολούθησε ο ΟΦΗ και πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει ο Εργοτέλης βγήκε μπροστά. Ο Βλαχάκης όμως έκλεψε την μπάλα προσπάθησε να βγάλει την ομάδα του μπροστά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι συμπαίκτες του μάζεψαν το ριμπάουντ, η μπάλα έφτασε ξανά στα χέρια του Βλαχάκη που αυτή τη φορά ευστόχησε δίνοντας έτσι το προβάδισμα (49-48) στην ομάδα του 30’’ πριν από το τελικό σφύριγμα. Ο Εργοτέλης δεν κατάφερε να κρατήσει στην μπάλα στη δική του επίθεση, το ρόλο «κλέφτη» πήραν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι πήγαν σε οργανωμένη επίθεση. Ο Εργοτέλης έκανε φάουλ, ο Φανουράκης ευστόχησε και στις δυο βολές για το 51-48.  Ούτε στην τελευταία «κιτρινόμαυρη» επίθεση ο Εργφοτελησ κατάφερε να φτάσει στο καλάθι, οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά, οι παίκτες του Χριστοδούλου πήγαν και πάλι στο φάουλ ο Σαμοθράκης έβαλε τη μια από τις δυο βολές και έτσι έδωσε το εισιτήριο στην ομάδα του για τον τελικό της διοργάνωσης αύριο στις (14:00). 


ΟΦΗ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 52-48
Διαιτητές: Μπανασάκης-Σκανδαλάκης
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-9, 22-24, 38-37, 52-48
ΟΦΗ (Καρλάφτης): Οικονόμου, Παπαδοσπυριδάκης 2, Βλαχάκης 5 (1), Σαμοθράκης 13, Μπαλαντινάκης, Πρασανάκης 9 (3), Καμπάκας 7, Παπαδάκης, Τσότρας 4, Φανουράκης 10,Σπυρόπουλος,Πετροσιάν 2.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Χριστοδούλου): Λαγουδάκης 17 (1), Αλεξανδρόπουλος 8 (1), Γιαμιαδάκης 3, Γιαννόπουλος, Καβουσάκης 12 (2), Μακράκης, Κουντούρης, Μαρής 4, Πρινιανάκης 4, Μελιδονιώτης, Αμποση, Σωμαράκης.

Τα αποτελέσματα:
ΟΦΗ-Εργοτέλης 52-48
Ηρακλειο-Κυδων 61-58

Πρόγραμμα (12/5):
Εργοτέλης-Κυδων (ΒΑΚ, 12:00) Μικρός Τελικός 
ΟΦΗ-Ηράκλειο (ΒΑΚ, 14:00) Τελικός



Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.