Τα αποτελέσματα του 33ου Πανελληνίου Νεανίδων (1/5)


Μπορεί ο ΟΑΧ να μην κατάφερε να πάρει τη νίκη στο πρώτο του ματς στο 33ο Πανελλήνιο Νεανίδων, κοίταξε όμως στα… μάτια τον Πρωτέα Βούλας παρουσιάζοντας καλό πρόσωπο στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Τα κορίτσια του Μανουσάκη για 35 λεπτά έδειξαν να θέλουν τη νίκη όμως η ομάδα της Βούλας ήταν αυτή που πανηγύρισε με 53-34.

Όσον αφορά την αναμέτρηση μπορεί ο Πρωτέας να ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο κλειστό της Ιστιαίας με βολές της Χατζηλεοντή, όμως τα Χανιά με ένα σερί 9-0 κατάφερε να βγει μπροστά στα πρώτα δυο λεπτά. Η Μπουντούρη όμως μείωσε για την πρωταθλήτρια της ΕΣΚΑΝΑ. Με κλέψιμο της ίδια παίκτριας και τελείωμα της Χατζηλεοντή η ομάδα της Βούλας πλησίασε στο 9-5 και στη συνέχεια με την ίδια παίκτρια στο 9-7. Η Δασκουλίσου με σουτ τριών πόντων άνοιξε και πάλι την «ψαλίδα» για την ομάδα των Χανιών, η Χατζηλεοντή όμως στην φάση που ακολούθησε πέτυχε καλάθι (αστόχησε στην βολή) και μείωσε εκ νέου (12-9). Τεσσεράμισι λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου η Μπουντούρη έφερε το ματς στον πόντο έπειτα από κλέψιμο στο κέντρο του γηπέδου και τελείωμα μέσα από την Ρακέτα. Ο Πρωτεας πέρασε μπροστά στο 6’ με δυο εύστοχες βολές από την Σακελλαρίου12-13, όμως η Πρασιανάκη με ατομική ενέργεια διέσχισε όλο το γήπεδο, έφτασε μέχρι το καλάθι και έβαλε την ομάδα της Κρήτης ξανά μπροστά (14-13). Το 14-15 έγινε για την ομάδα της Αττικής ξανά από την γραμμή της... φιλανθρωπίας. Τα άστοχα σουτ του ΟΑΧ στο διάστημα που ακολούθησε έδωσε στον Πρωτέα τη δυνατότητα να «ανοίξει» στο +3 (17-14) με την Παντέλη και στη συνέχεια σε 18-14 με1/2 βολές από την Χατζηλεοντή. Εν τέλει η περίοδος έκλεισε στο 20-14 με καλάθι εντός πεδιάς από τις παίκτριες του Πρωτέα.
 Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η Δερμιτζάκη με μακρινό σουτ έγραψε το 20-17, όμως η Παντέλη έφερε και πάλι την απόσταση στο +5 (22-17) και η Μπουντούρη στο +7 (24-17) για τον Πρωτέα. Στο 13ο λεπτό η Δασκουλίδου έφτασε μέχρι το καλάθι κερδίζοντας το φάουλ και με δυο εύστοχες βολές μείωσε στο 24-19. Οι λανθασμένες επιλογές από τις δυο ομάδες κράτησαν το συγκεκριμένο σκορ μέχρι και το 15΄, για να «ξεκολλήσει» τον πίνακα η Μπουντουρη και να διαμορφώσει το 26-19. Η «απάντηση» ήρθε από τα χέρια της Βασιλογιαννάκη για το 26-21. Δυο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου ο Πρωτέας έπειτα από επίθεση «μακράς» διάρκειας κατάφερε να γράψει το 28-22. Η αστοχία του ΟΑΧ συνέχισε να κυριαρχεί στα σουτ που επιχείρησαν οι παίκτριες του, όμως η επιμονή τους στα ριμπάουντ, τις ευνόησε και έτσι στο 19ο λεπτό έγραψαν το 28-24, όπου ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
 Ο Πρωτέας μπήκε δυναμικά στο ξεκίνημα του δευτέρου μισού, με αποτέλεσμα να φτάσει πρώτος στους 30 πόντους, όμως τα Χανιά κράτησαν το -4 με καλάθι της Δασκουλίδου (30-26). Στο 7:20 η Πρασιανάκη έφερε το ματς στον πόντο με εύστοχο σουτ τριών πόντων, όμως η Χατζηλεοντή έδωσε και πάλι… διπλή ανάσα στην ομάδα της για το 34-29, ενώ με 1/2 βολές της Νάσκου διαμορφώθηκε το 35-29. Ο ΟΑΧ με πιεστική άμυνα δεν άφησε τον αντίπαλο του να ξεφύγει περισσότερο, όμως η αστοχία στα σουτ δεν άφησε και την ομάδα των Χανίων να πλησιάσει. Δυο λεπτά πριν από το τέλος της 3ης περιόδου η Πρασιανάκη μείωσε πάλι στους τρεις πόντους (35-32). Η Αναστασσοπουλου έκανε το 37-32, όμως η ομάδα των Χανίων κατάφερε με την Παπαδάκη να κρατήσει την απόσταση στο -3 (34-37). Τα κορίτσια του Μανουσάκη παρά το γεγονός ότι κρατούσαν την μπάλα στα τελευταία δευτερόλεπτα έκαναν λάθος έχασαν το πλεονέκτημα και έτσι  Πρωτέας έκλεισε την περίοδο με εύστοχο καλάθι και το 39-34.
Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με σκόρερ τη Δασκουλίδου (41-34), ενώ τη συμπαίκτρια της διαδέχτηκε η Αναστασοπούλου διαμορφώνοντας τη μεγαλύτερη διαφορά στο ματς στο 32’ (43-34). Ένα λεπτό αργότερα η ομάδα της Αττικής έφτασε ακόμα και σε διψήφια αριθμό, με σουτ της Αναστασοπούλου (46-34). Στο τελευταίο πεντάλεπτο η ομάδα των Χανίων έδειξε να... μένει από δυνάμεις, ο αντίπαλο της το «εκμεταλλεύτηκε» και με το σερί 14-0 ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρώτη του νίκη στο φετινό πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, για να πανηγυρίσει εν τέλει το 53-34. 

Όσον αφορά τα άλλα ματς, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ με 67-61 στην πρεμιέρα του 33ου Πανελληνίου Νεανίδων και έτσι έβαλε γερές... βάσεις για να διατηρήσει τον τίτλο του στη διοργάνωση. Στο τρίτο (χρονικά) ματς της πρώτης μέρας ο Πιερικός Αρχέλαος πήρε τη νίκη του Σύλλα Αιδηψού με 65-49.

Τα αποτελέσματα:
ΤΕΤΑΡΤΗ 01/05/2019     
ΑΣ ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός ΑΟ 61-67
ΟΑ Χανίων - ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας 34-53
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΣΚ Σύλλας Αιδηψού 65-49

ΟΑΧ-ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ 34-53 
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-20, 24-28, 34-39, 34-53 
Διαιτητές: Τζίμα, Κωνσταντινίδου 
Χανιά (Μανουσάκης): Πρασιανάκη 13(3), Δερμιτζάκη 4(1), Δρικάκη, Χαιρετάκη, Τσώνη, Γιακουμάκη, Βασιλογιαννάκη, Παπαδάκη 2, Δασκουλίδου 15(1), Δασκαλάκη, Κοπάση, Σκουμπάκη. 
Πρωτέας Βούλας (Τσεμπέρης): Συγγρού, Καβούνη, Μπουντούρη 8, Κουζούκα, Λάμπρου, Σακελλαρίου 2, Αποστόλου, Παντέλη, Μαύρα, Νάτσκου 1, Χατζηλεοντή 22, Αναστασοπούλου 13(1). 

https://www.sportstats.gr/eokbasket/tournaments/gamedetails/id/14305?fbclid=IwAR2mkUzY_NYtJyVsjgQFO5p7_bf-WMf013AZxCPtZRQKvvv-Q4hpRWpgLkw

Επόμενη αγωνιστική (2/5): 
16.00 ΣΚ Σύλλας Αιδηψού – ΟΑ Χανίων
18.00 ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας – ΑΣ ΠΑΟΚ
20.00 Παναθηναϊκός ΑΟ – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος

Δηλώσεις προπονητών:
Μανουσάκης (ΟΑΧανίων): Σταθήκαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Παίξαμε μικρό ροτέισον απέναντι σε μια ομάδα που παίζει για να πάρει το πρωτάθλημα. Αντέξαμε ένα ημίχρονο, μετά όμως μείναμε από δυνάμεις και άνοιξε η διαφορά στο δεύτερο μέρος. Συγχαρητήρια στον Πρωτέα. Είναι μια πολύ ωραία διοργάνωση εδώ στην Ιστιαία και ελπίζουμε να τερματίσουμε σε μια θέση που να μας δώσει ένα μετάλλιο. 
Τσεμπέρης (Πρωτέα Βούλας): Συγχαρητήρια στα Χανιά. Κερδίσαμε ένα παιχνίδι στο οποίο παίξαμε πάρα πολύ άσχημα. Κερδίσαμε από την άμυνά μας καθώς στην επίθεση ήμασταν τραγικοί. Θέλουμε να βελτιωθούμε στη συνέχεια. 
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.