«Κλείνουν» οι αιτήσεις για το Camp της ΕΚΑΣΚ

Τη Δευτέρα (3/6) ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στον Camp της ΕΚΑΣΚ, για παιδιά που υπάγονται σε σωματεία της Ένωσης Κρήτης. Το πρώτο δωρεάν καλοκαιρινό Camp της ΕΚΑΣΚ θα φιλοξενήσει 120 αθλητές το διάστημα 17 Ιουνίου έως και 22 Ιουνίου στα κλειστά γυμναστήρια Μελίνα Μερκούρη και Πανεπιστήμιο με στόχο την εξέλιξη και τη μπασκετική βελτίωση τους. Υπεύθυνος καταρτισμού και εφαρμογής του προγράμματος θα είναι ο Ομοσπονδιακός προπονητής,  Κώστας Μίσσας. 

Ανακοινωση:

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ε.Κ.Α.Σ.Κ. καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναβαθμίσουν το επίπεδο του μπάσκετ στην Κρήτη , οργανώνοντας εκτός από τα πάσης φύσεως τοπικά πρωταθλήματα και Πανελλήνιες, Πανευρωπαϊκές και Διεθνείς διοργανώσεις, καθώς επίσης και τοπικά σεμινάρια Προπονητών και Διαιτητών. Με αυτό τον τρόπο στοχεύουν και επιτυγχάνουν αφενός, το υψηλού επιπέδου μπάσκετ να γίνει προσβάσιμο στους παίκτες και φιλάθλους και αφετέρου η επιμόρφωση και η βελτίωση των φορέων του αθλήματος ( προπονητές – διαιτητές –κριτές ) να φθάσει σε τέτοιο βαθμό , ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί και σε κάποιες περιπτώσεις να ξεπεράσει τον πήχη στα μητροπολιτικά κέντρα.
Από το 2012 το Αναπτυξιακό πρόγραμμα λειτουργεί υποδειγματικά στην Κρήτη δείχνοντας έτσι τον μπούσουλα και για τις άλλες περιοχές.
Στα πλαίσια της διαρκούς ανησυχίας να γίνονται όλο και περισσότερα «πράγματα» και να ανοίγονται όλο και ευρύτεροι ορίζοντες εξέλιξης και βελτίωσης της βάσης των Σωματείων που είναι οι μικρές ηλικίες, αποφασίστηκε η ΔΩΡΕΑΝ, πιλοτική, διοργάνωση camp για 120 μικρούς αθλητές ( γεννημένοι το έτος 2005-2006-2007-2008 ) από όλη την Κρήτη στο διάστημα από 17/06 έως 22/06/2019, στο Ηράκλειο, σε πρώτη φάση. Εφόσον «αγκαλιαστεί» από τα Σωματεία μας , στόχος είναι να διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι και σε διαφορετική πόλη, εάν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες.
Υπεύθυνος καταρτισμού και εφαρμογής του προγράμματος του Camp είναι ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Κων/ντίνος Μίσσας.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής των μικρών αθλητών που θα στελεχώσουν το Camp είναι:

Να μην είναι επιλεγμένοι για τις ομάδες του Αναπτυξιακού Προγράμματος αγοριών της Ε.Κ.Α.Σ.Κ., προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλα παιδιά να βελτιώσουν τις ατομικές τους δεξιότητες,
Η διαμονή, η διατροφή και οι μετακινήσεις προς και από τα γήπεδα (Πανεπιστήμιο, Μελίνα Μερκούρη, Αλικαρνασσός) καλύπτονται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.
Η ώρα προσέλευσης καθημερινά είναι η 08:00 π.μ. και αποχώρησης η 16:00 μ.μ. Οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα ανακοινωθούν εν καιρώ .

Ο αριθμός των υποψηφίων αθλητών ανά ηλικία που θα πάρουν μέρος στο camp,  προέκυψε από το σύνολο των δελτίων ανά σωματείο που έχουν εκδοθεί από την Ε.Ο.Κ., μέχρι και σήμερα.
Δική σας υποχρέωση είναι να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή των παιδιών,  που θα έχετε προτείνει, ώστε να μην παρουσιαστεί το φαινόμενο της ελλιπούς παρουσίας του προαναφερόμενου αριθμού (120 αθλητές).
Λόγω αυτού θα επιθυμούσαμε να έρθετε σε άμεση επαφή με τους κηδεμόνες των υποψηφίων, ώστε να επιβεβαιωθεί απόλυτα η συμμετοχή τους. Επιπλέον στην περίπτωση που παρά τις διαβεβαιώσεις που θα έχετε λάβει, αλλάξουν γνώμη, παρακαλείστε όπως προτείνετε εξαρχής και αναπληρωματικούς αθλητές.
Τέλος ο αριθμός των υποψηφίων του Σωματείο σας είναι (συμπλήρωση από κο ΛΑΠΙΔΗ )
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι λίστες με τα ονόματα να έχουν παραδοθεί στα γραφεία της Ε.Κ.Α.Σ.Κ. μέχρι τη Δευτέρα 10/06/2019,  προκειμένου να γίνει ο τελικός καταμερισμός των ομάδων εργασίας. Οποιαδήποτε καθυστέρηση επιφέρει την ακύρωση των αθλητών σας.
Επιπλέον επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση που ο αριθμός των μικρών αθλητών από τα εκτός Ηρακλείου Σωματεία δεν είναι ο αναμενόμενος, τα κενά θα καλυφθούν από αθλητές Σωματείων της πόλης του Ηρακλείου.
Ελπίζουμε ότι η νέα αυτή προσπάθεια θα βρει την πρέπουσα ανταπόκριση και προσδοκούμε στη βοήθεια σας».
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.