Η συνέντευξης τύπου του 25ου Παγκόσμιου Πρωτάθληματος Σχολικού Μπάσκετ


Το 25ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σχολικού Μπάσκετ ανοίγει... αυλαία το Σάββατο 13 Απριλίου. Η τελετή έναρξης της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στα «Δυο Αοράκια» στις 19:30 και οι αγώνες θα ξεκινήσουν το πρωί της ίδια μέρας στα Αοράκια, Λίντο, Μελίνα Μερκουρη (Αλικαρνασσός), Πανεπιστήμιο, Αρχάνες και κλειστό Χερσονήσου. Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν 800 αθλητές (αγόρια και κορίτσια) από 31 χώρες. Συνδιοργανωτές στη παγκόσμια αυτή διοργάνωση θα είναι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την ΕΚΑΣΚ, το Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων το Δήμο Χερσονήσου και την ΕΠΦΑΝΗ.
Σήμερα (10/4) στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στη Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων Γιώργος Τερζάκης, οι Δήμαρχοι Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, Αρχανών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, ο Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF) Ρένος Πιτάλης, η Πρόεδρος Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου Μαρία Καλουδιώτη, η εκπρόσωπος επιστημών φυσικής αγωγής Ροδούλα Σπετσωτάκη αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα των αγώνων που θα προβάλλουν την Κρήτη σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα παρουσιάστηκε και η μασκότ, η οποία είναι ο μυθικός Γρύπας.

Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης: 
«Ένα μεγάλο αθλητικό μαθητικό γεγονός με διεθνή εμβέλεια. Το Ηράκλειο και η Κρήτη αποτελούν τα τελευταία χρόνια αθλητικό προορισμό, ευχαριστούμε όλους τους συνδιοργανωτές και τους εθελοντές για την μεγάλη αυτή προσπάθεια που θα στεφθεί με επιτυχία».

Γιώργος Τερζάκης Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Αγώνων: 
«Η άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας, Δήμων, εκπαιδευτικών-γυμναστών, εθελοντών διασφαλίζουν την επιτυχία των αγώνων με πανελλαδικό και διεθνή χαρακτήρα. Καλούμε τον κόσμο να στηρίξουν τους αγώνες που έχουν αθλητικό και παιδαγωγικό στόχο».

Κώστας Βαρδαβάς Αντιδήμαρχος Ηρακλείου:
«Η Κρήτη, το Ηράκλειο, είναι αθλητικός προορισμός, πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή του σχολικού αθλητισμού. Αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά ότι με την καλή συνεργασία Περιφέρειας, Δήμων, αθλητικών φορέων μπορούμε και υλοποιούμε μεγάλους στόχους. Ευχαριστίες σε όλους όσους συμβάλλουν για την επιτυχία των σχολικών αγώνων».

Γιάννης Μαστοράκης Δήμαρχος Χερσονήσου:
«Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη μεγάλη, διεθνή αθλητική διοργάνωση. Ο Δήμος μας, καλωσορίζει για το σημαντικό αθλητικό γεγονός τους εκατοντάδες μαθητές που θα φιλοξενηθούν στις άρτιες ξενοδοχειακές υποδομές που διαθέτει η Χερσόνησος».
Μανόλης Κοκοσάλης Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων:
«Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε στη Κρήτη τους διεθνείς σχολικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην διοργάνωση, συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή για την σημαντική δουλειά που έχει κάνει».

Ρένος Πιτάλης Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF):
«Με χαρά συνδιοργανώνουμε ως ομοσπονδία τους αγώνες στην Ελλάδα, στην Κρήτη. Οι αγώνες διεξάγονται στο Κρήτη για τρείς κύριους λόγους: για τις καλές ξενοδοχειακές μονάδες, τις καλές μεταφορές, τις καλές αθλητικές υποδομές που υπάρχουν στο νησί. Το πρωτάθλημα θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία».

Μαρία Καλουδιώτη Πρόεδρος Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου:
«Ευχαριστίες σε όλους τους συνδιοργανωτές για την προετοιμασία των αγώνων, ειδικά στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής τον κ. Τερζάκη για την επιμονή του να φέρει στο Ηράκλειο τους αγώνες. Το Ηράκλειο μπορεί να γίνει αθλητικός προορισμός».
Ροδούλα Σπετσωτάκη εκπρόσωπος επιστημών φυσικής αγωγής:
«Πρόκειται για εντυπωσιακούς αγώνες συγχαίρουμε τους εμπνευσμένους εκπαιδευτικούς για τις δράσεις που θα υλοποιήσουν στη διάρκεια διεξαγωγής του πρωταθλήματος».
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.