Ήττα «μαχαιριά» από τον Πανιώνιο


Μπορεί το Ρέθυμνο να κρατούσε στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης τα ηνία στο σκορ, παρόλα αυτά ο Πανιώνιος βρήκε τρόπο να ανατρέψει τη διαφορά των 13 πόντων και να κατακτήσει τη νίκη με 72-65. Έτσι βάζει τους Κρητικούς σε μπελάδες, καθώς φαίνεται να φαίνεται να χάνουν το «τρένο», μαζί με τον Κολοσσό.

Το ματς:
Τα πρώτα έξι λεπτά βρήκαν μια «μάχη» μεταξύ… Ρεθύμνου και Μπέρι ισόπαλη στο 11-11, με τον Χριστοδούλου και τον Μπαρτ, όμως, να «ξεκολλούν» την κρητική ομάδα, που στο τέλος της πρώτης περιόδου θα είχε το προβάδισμα (24-19). Ο Αμερικανός βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση και αυτό εκμεταλλευόταν ο Ζιάγκος, με αποτέλεσμα το +9 για τους γηπεδούχους στα 100″ για τη λήξη του ημιχρόνου (40-31), για να αποτυπωθεί η ανωτερότητά τους στο 43-35 του ημιχρόνου.
Τα καλάθια των Μπαρτ και Τζόουνς «εκτόξευσαν» την απόσταση στο +13 για το Ρέθυμνο, αλλά γρήγορα επανέκαμψε ο Πανιώνιος. Η συνεργασία Μπέρι και Ντόρσεϊ ξεκίνησε να αλλάζει τα δεδομένα, με τον πρώτο να απαντά στο «σόου» του Μπαρτ και με ένα τρομερό τρίποντο στη λήξη της τρίτης περιόδου να τα αφήνει όλη ανοικτά (59-58). Με άμυνα από «ατσάλι» στο πρώτο μισό του τελευταίου δεκαλέπτου, οι παίκτες του Ζιάγκου έμοιαζαν να ξεφεύγουν με τον Μπαρτ να ευστοχεί από τα 4.5 μέτρα (65-58), αλλά ο Μπέρι και ο Χάρις δε θα άφηναν έτσι το ματς να ξεφύγει και, δύο λεπτά αργότερα, όλα ήταν στην απόλυτη ισορροπία (65-65).
Μετά από… λάθη επί λαθών, ο πρώτος λόγος ήρθε στους «κυανέρυθρους» με το καλάθι του ΜακΚί στα 47″ (65-67). Μια κακή επίθεση του Ρεθύμνου έδωσε την ευκαιρία στον Χάρις να δώσει και ξεκάθαρο προβάδισμα, με βολές στα 17″ (65-69), με τρεις βολές του Μπέρι να διαμορφώνουν το τελικό σκορ, με τον Τζόνσον να του έχει χαρίσει μία επιπλέον από ακτανόητη επιλογή του να σταματήσει την μπάλα στο ζευγάρι, που είχε κερδίσει ο Αμερικανός.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-19, 43-35, 59-58, 65-72

Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.