Τα αποτελέσματα των Γυναικών (8η αγωνιστική)


Μαθηματικά πρωταθλητής στέφτηκε ο ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε με 69-21 στην Ιεράπετρα της ομώνυμης ομάδας. Η δεκαμελής «μελανόλευκη» αποστολή ταξίδεψε μέχρι την ανατολική πλευρά της Κρήτης με κορασίδες στη συνθεση της. Παρόλα αυτά δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και να πανηγυρίσει την έβδομη νίκη στο πρωτάθλημα Γυναικών της Κρήτης. Έτσι μια «στροφή» πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και με μείον ένα ματς στο πρόγραμμα της στέφτηκε πρωταθλήτρια.

Ένα μεγάλο «διπλό» πανηγύρισε ο Ηρόδοτος στο Λίντο του Εργοτέλη. Οι «μπλε» με ανατροπή κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 53-43 και έτσι να αναζωπυρώσουν τις ελπίδες τους για την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, μιας και υπολείπονται βαθμούς από δυο εξ αναβολής παιχνίδια. 
Όσον αφορά το παιχνίδι, οι «μπλε» μετά το 4-5 των πρώτων λεπτών της αναμέτρησης βρέθηκαν να ακολουθούν στο σκορ. Τα κορίτσια του Κομψέλη με καλή επιθετική λειτουργεία και μαχητικότητα κατάφεραν να κατακτήσουν το πρώτο δεκάλεπτο με 12-7. Στο δεύτερο τέταρτο του ματς, ο Ηρόδοτος βρήκε «τρύπα» στην άμυνα των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να ισσοροπίσει το επιμέρους (9-9), παρόλα αυτά πήγε στα αποδυτήρια με το -5 (21-16). Στην… επανάληψη οι «κίτρινες» βλέποντας τις «μπλε» βλέποντας να κάνουν την αντεπίθεση του, αποφάσισαν να πιέσουν σε όλο το γήπεδο. Τα κορίτσια της Γιαλούση όμως βρήκαν τρόπο να «σπάσουν» την άμυνα και έτσι να βγουν μπροστά στον αιφνιδιασμό και να πετύχουν γρήγορα καλάθια, από τα χέρια της Μανουκάκη, και Διβινή ως επι το πλείστων. Μάλιστα τα δυο τρίποντα στο ξεκίνημα του 4ου δεκαλέπτου από την Μπαλαμούτσου έδωσε ψυχολογία στον Ηρόδοτο,  ο οποίος  βγήκε μπροστά ανοίγονται ολοένα και περισσότερο τη διαφορά. Ο Εργοτέλης συνέχισε να πιέζει στην άμυνα, κατάφερε να κλέψει μπάλα και να οργανώσει ξανά το παιχνίδι του και να πάρει ελεύθερα σουτ, όμως η αστοχία στο τελευταίο πεντάλεπτο του παιχνιδιού δεν τον βοήθησε να «κλείσει» την ψαλίδα. Έτσι ο Ηρόδοτος κράτησε το +10 και κατέκτησε τη νίκη με 53-43 στο Λίντο.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ. - ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ 43-53
ΑΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ - Ο.Φ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 21-69
IΕΡΑΠΕΤΡΑ (Στρατάκης): Αλεξανδράκη 2, Κουτσούλη Δ 9, Κουτσούλη Μ., Τσελεπίδη-Ρουμπάκη 4, Κορνηλάκη 2, Σουργιαδάκη 2, Κοσμίδη 1, Πατραλέξη, Μπουρλάκη, Χατζάκη 1.
ΟΦΗ (Καρλάφτης): Χωματά Β. 3, Ιατράκη Χ. 31(6)-, γαθαγγέλου Μ 8(2), Επταμηνιτάκη Μ. 2, Στεφανάκη Ε. 4, Κοντογιάννη Κ. 2, Τζαγκαράκη Ε. 3, Μαθιουδάκη Μ. 9, Χριστοφοράκη Μ. 2, Λογοθέτη Ε. 5.

τα φυλλα αγωνα:
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ-ΟΦΗ 21-69
Διαιτητές: Βαλούρδος-Αϊβαλιώτης
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 2-15, 5-15, 2-22, 12-17

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ. - ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ 43-53
Διαιτητές: Μακρής-Μαρκάκης 
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-7, 9-9, 8-14, 14-23
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Κομψέλης): Τάκου, Βασιλάκη 6, Καραπιδάκη 12 (1), Βαβαλή, Επιτροπάκη 1, Καμαράδου 3 (1), Κακλαμάνου 5 (1), Γιαννακοπουλου, Συμεωνίδη 2, Μέτα 1, Γιαννουλάκη, Καντέλη 13 (2).
ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Γιαλούση): Διβινή 6, Μπαλαμούτσου Μ. 6 (2), Βερίγου, Μανουκάκη 5, Μανωλάκου, Μιχελάκη 4, Παπαδάκη 2, Καρμαδάκη 10, Μανωλάκου 11 (3), Βερίγου Κ., Καρμαδάκη Ι. 9, Ματζοράκη.

Βαθμολογία (σε 8 ματς):
ΟΦΗ 14* (7-0)
Εργοτέλης 12 (3-5)
Ηρόδοτος 9** (3-3)
Ιεράπετρα 7* (0-7)
*Έχει ένα ματς λιγότερο
**Έχει δυο ματς λιγότερα

Η επόμενη αγωνιστική (9η - 23/03)
ΟΦΗ-Ηρόδοτος
Ιεράπετρα-Εργοτέλης
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.