Οι δηλώσεις των «πρωταγωνιστών» στην συνέντευξη Τύπου του Τελικού Κυπέλλου Ανδρών

Παναγιώτης Τσαγκρώνης (γενικός γραμματέας ΕΟΚ): «Σας καλωσορίζουμε στον 44ο τελικό Κυπέλλου, ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες. Το γήπεδο είναι από τα καλύτερα της χώρας, τίθενται αντιμέτωπες δύο από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας, όλα είναι έτοιμα και εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος και ο πιο τυχερός. Το γήπεδο θα γεμίσει με παιδικές φωνές και εύχομαι όπως και πέρσι να πανηγυρίζουν τα παιδιά σε κάθε καλάθι, και από τις δύο ομάδες». 
Για την απόφαση της ομοσπονδίας να γίνει ο τελικός στην Κρήτη με μαθητές είπε: «Οπωσδήποτε δεν είναι ευχάριστο που στην Ευρώπη γίνονται Final 8 ή Final 4 και εδώ δεν γίνεται κάτι ανάλογο. Αυτό είναι αποτέλεσμα της κατάστασης που ζούμε και το αν έχουμε αθλητική νοοτροπία και το αν μπορούμε να τιθασεύσουμε ανθρώπους που έρχονται για να λύσουν προσωπικές διαφορές. Ερχόμαστε στην Κρήτη γιατί αποκλείουμε κάποια γεγονότα και γεμίζουμε το γήπεδο με παιδιά. Ήταν πιο ευχάριστο που πηγαίναμε στο Ελληνικό και είχαμε 600 άτομα από τη μια πλευρά και 600 από την άλλη; Ίσως τα παιδιά που θα έρθουν αύριο στο γήπεδο να είναι αυτά που στο μέλλον θα γεμίζουν τα γήπεδα και θα βλέπουν μαζί τους αγώνες όπως παλιά. Το γήπεδο που έχουμε εδώ είναι στολίδι και δεν θέλουμε να το δούμε να καταστρέφεται. Ο αθλητισμός ενώνει, δεν χωρίζει. Δυστυχώς στην Ελλάδα αυτό δεν υπάρχει. Αν μια κερκίδα βρίζει και η άλλη δεν ανταποκρίνεται, σταματούν γιατί δεν έχουν απάντηση».

Ηλίας Παπαθεοδώρου (προπονητής ΠΑΟΚ): «Είμαστε χαρούμενοι που μετά από 20 χρόνια παίζουμε ξανά σε τελικό. Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της σεζόν και για όλους στο σύλλογο είναι κίνητρο να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση αντιμετωπίζοντας μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Η Κρήτη είναι ένας πολύ φιλόξενος τρόπος, έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από εδώ. Θέλουμε να κάνουμε ένα ποιοτικό και ανταγωνιστικό παιχνίδι για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο για να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και την ποιότητα του αντιπάλου. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που βρίσκομαι αντίπαλος με ένα προπονητή όπως ο Ρικ Πιτίνο. Είμαι σίγουρος πως τα παιδιά μας θα κάνουν το καλύτερο για να εκπροσωπήσουν τον σύλλογο σε έναν μεγάλο τελικό. Να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το απολαύσουμε όλοι». 
Ερωτηθείς αν φοβάται «άδειασμα» της ομάδας, απάντησε: «Όχι, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Υπάρχει προσμονή, ενθουσιασμός και αυτοπεποίθηση για να παίξουμε έναν τελικό. Θεωρώ πως έχουμε ακόμη μεγάλα αποθέματα ενέργειας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για μας, ειδικά με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, αν δεν έχεις συγκέντρωση και ενέργεια». 
Για την κατάσταση του Φιλ Γκος είπε: «Χθες έκανε ένα κομμάτι της προπόνησης, όλο το τιμ είναι από πάνω του. Η μέση είναι ύπουλο πράγμα. Θα δούμε σε τι κατάσταση θα είναι σήμερα και αύριο το πρωί θα πάρουμε τις αποφάσεις μας για τη συμμετοχή του». 
Για το αν είναι αγώνας Δαβίδ με Γολιάθ είπε: «Η διαφορά είναι μεγάλη, πρέπει να το δούμε ρεαλιστικά. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να σταθούμε απέναντι σε ομάδες υψηλού επιπέδου, ειδικά σε ένα ματς. Αυτό πέρα από τα δικά μας αγωνιστικά χαρακτηριστικά θα εξαρτηθεί και από τον αντίπαλο που είναι το φαβορί. Εμείς θα κάνουμε όμως αυτό που πρέπει». 
Για το αν ζηλεύει που δεν διεξάγεται Final 8 στην Ελλάδα: «Δεν έχουμε καμιά μελαγχολία. Ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη και τι εδώ δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, ούτε να πάρουμε αποφάσεις. Είναι μεγάλο θέμα, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξουμε τέτοια κουβέντα. Θέλουμε να δώσουμε το 100% και να απολαύσουμε το παιχνίδι». 

Ρικ Πιτίνο (προπονητής Παναθηναϊκού): «Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ για να παίξουμε στον τελικό Κυπέλλου. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον αντίπαλό μας. Είναι μια ομάδα που επιτίθεται πολύ σωστά και δύσκολα αντιμετωπίζεται. Έχουμε ξεκουραστεί από τη στιγμή που παίξαμε ένα μισό παιχνίδι. Αυτό ήταν ένα μικρό αστείο. Κάθε παιχνίδι που κρίνει τίτλο είναι διαφορετικό γιατί κρίνονται πολλά. Οι παίκτες φτάνουν σε νέα επίπεδα. Ο Μαργαρίτης, που κάθεται δίπλα μου, είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες και ηγέτες, γιατί μπορεί να σκοράρει, να πασάρει και τα κάνει όλα». 
Ερωτηθείς τι σημαίνει για τον ίδιο η παρουσία στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, απάντησε: «Είμαι ενθουσιασμένος για κάθε ματς τίτλου. Κάθε προπόνηση που κάνω είναι σαν να πρόκειται για την τελευταία της ζωής μου. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργώ. Χαιρόμαστε πολύ που θα παίξουμε μπροστά σε νέα παιδιά, όλα γίνονται για τα νέα παιδιά και θέλουμε να τα εμπνεύσουμε για να αγαπήσουν το παιχνίδι του μπάσκετ. Όλοι μιλούν για τα νησιά, όμως δεν μπορώ να δω αυτό που λέει όλος ο κόσμος, γιατί γυρίζω αμέσως στο ξενοδοχείο μετά από την κούραση όλης της μέρας. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες να απολαμβάνουν το παιχνίδι του μπάσκετ και την ομορφιά του, όχι την αντιπαλότητα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι μάχη. Κι εγώ όταν ήμουν κολέγιο ήθελα να σκοτώσω τον αντίπαλο, αλλά όχι όταν τελείωνε το παιχνίδι. Όταν κέρδιζαν τούς έδινα τα εύσημα. Πρέπει όλοι να σεβόμαστε το ευ αγωνίζεσθαι και να σκέφτεστε ότι είστε όλοι Έλληνες. Συμπεριλαμβανομένου και εμού!». 
Για το αν υπάρχει διαφορά δυναμικότητας: «Δεν ισχύει ότι είναι παιχνίδι μεταξύ Δαβίδ και Γολιάθ. Αυτό έγινε πολλά χρόνια πίσω. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα». 
Σχετικά με τον ημιτελικό απέναντι στον Ολυμπιακό ανέφερε: «Σε έναν αγώνα με το Κεντάκι στο Κάνσας, χάναμε 30 πόντους στο ημίχρονο και είχαμε μόνο επτά παίκτες διαθέσιμους. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τέσσερις παίκτες με τέσσερα φάουλ ο καθένας. Φαινόταν πως θα παίζαμε με τέσσερις εναντίον πέντε, γιατί η διαιτησία ήταν κατά τη γνώμη μου πολύ κακή. Χάσαμε με 55 πόντους. Την επόμενη μέρα έστειλα στον κομισάριο όλα τα σφυρίγματα που θεωρούσα λάθος. Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Ολυμπιακό, τον προπονητή και τους παίκτες του, για κάθε αντίπαλο που αντιμετωπίζουμε. Όμως ανησυχώ για την εικόνα που παρουσιάσαμε για όλους τους νεαρούς Έλληνες. Τα παιδιά βλέπουν κάθε κίνηση που κάνεις και έπρεπε να τελειώσουν αυτό το παιχνίδι. Το παιχνίδι είναι πολύ μεγαλύτερο από μένα, τον Ντέιβιντ Μπλατ, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Πρέπει να το σέβεσαι». 

Βαγγέλης Μαργαρίτης (αρχηγός ΠΑΟΚ): «Ευχαριστώ τον Ρικ Πιτίνο για τα καλά του λόγια. Κάναμε φέτος μια μεγάλη προσπάθεια και καταφέραμε να φτάσουμε μετά από 20 χρόνια σε έναν τελικό. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό, μια πολύ καλή ομάδα που βγάζει πολλή ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση για 40 λεπτά, να ματσάρουμε την ενέργεια του αντιπάλου και να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας». 
Για το ότι δεν διεξάγεται Final 8 στην Ελλάδα: «Είμαι παίκτης και δεν θέλω να ασχοληθώ με τέτοια ζητήματα». 
Σχετικά με την επίτευξη του στόχου της πρόκρισης στον τελικό είπε: «Μετά από τόσα χρόνια που παλεύαμε να φτάσουμε στον τελικό, αλλά αποκλειόμασταν, φέτος τα καταφέραμε και αυτό που συζητάμε είναι πως πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε ένα Κύπελλο μετά από 20 χρόνια». 

Νικ Καλάθης (αρχηγός Παναθηναϊκού): «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και θα παίξουμε στον τελικό. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με καλή καθοδήγηση, έμπειρους παίκτες και καλό προπονητή. Είμαστε έτοιμοι, είναι νίκη ή πας σπίτι σου. Κάθε κατοχή μετρά και θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι». 
Για τις ενοχλήσεις στο πέλμα του είπε: «Το πόδι μου είναι καλά, πονάω φυσικά, αλλά θα παίξω στον τελικό. Ο κόουτς μερικές φορές μού δίνει χρόνο να μένω εκτός στις προπονήσεις». 
Σχετικά με τον ημιτελικό κόντρα στον Ολυμπιακό που δεν ολοκληρώθηκε είπε: «Όταν είσαι παίκτης απολαμβάνεις να παίζεις ολόκληρο το παιχνίδι, ειδικά απέναντι στον Ολυμπιακό. Όπως και να έχει όμως, η νίκη είναι νίκη και είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στον τελικό».
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.