Στον Παναθηναϊκό η Κούπα του 2019

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του 44ου τελικού Ελλάδος. Οι «πράσινοι» επικράτησαν του ΠΑΟΚ με 79-73 στο κλειστό «Δύο Αοράκια» κατακτώντας το τρόπαιο για 19η φορά στην ιστορία ενώ έφτασε στις... 24 σερί χρονιές έχοντας κάποιον τίτλο στο παλμαρέ τους.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του 44ου τελικού Ελλάδος. Οι «πράσινοι» επικράτησαν του ΠΑΟΚ με 79-73 στο κλειστό «Δύο Αοράκια» κατακτώντας το τρόπαιο για 19η φορά στην ιστορία ενώ έφτασε στις... 24 σερί χρονιές έχοντας κάποιον τίτλο στο παλμαρέ τους. Τον πρώτο τίτλος της σεζόν κατέκτησαν οι παικτές του «τριφυλλιού» οι οποίοι «γέμισαν» την τροπαιοθήκη τους με ένα ακόμα έναν τίτλο. Για την ακρίβεια ήταν το 19ο στον αριθμό με αποτέλεσμα να φτάσουν στις 24 συνεχόμενες σεζόν πανηγυρίζοντας κάποιο τρόπαιο. Ένα σερί που ξεκίνησε το 1996 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κάμψει την αντίσταση του εξαιρετικού ΠΑΟΚ ο οποίος έδειξε να… διψάει για την κούπα. Ο δικέγαλος του βορρά μπορει να  βρέθηκε στο -19 κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου, όμως δεν παρατησε το ματς και ετσι έφτασε στο σημείο να προηγηθεί στο τελευταίο δεκάλεπτο βάζοντας ισχυρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση του τροπαίου. Όμως οι βιαστικές επιλογές, δείγμα της απειρίας των παικτών του Παπαθεοδώρου, αποδείχθηκαν... καταλυτικές προκειμένου οι «πράσινοι» να γυρίσουν το παιχνίδι.
Ο Νικ Καλάθης έκανε τα πάντα στο παρκέ, έχοντας 19 πόντους με 4/9 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 5/6 βολές, 9 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα αλλά και 5 λάθη. Ισχυρό... comeback και για τον Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος πρόσθεσε άλλους 17 πόντους με 4/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ οι Τόμας (12π., 10ρ.) και Γκιστ (14π., 8ρ.) τους συμπλήρωσαν ιδανικά. Βέβαια ο παίκτης-κλειδί ήταν στο τέλος ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος με συνεχόμενους πόντους και προσωπικές προσπάθειες «κλείδωσε» το 19ο κύπελλο του Παναθηναϊκού.
Από τον αξιόμαχο ΠΑΟΚ, ο Χάτσερ είχε 23 πόντους με 4/6 τρίποντα, ο Γκάρετ ήταν εξαιρετικός στις δύο ρακέτες (10π., 15ριμπ.) ενώ ο Γκος πρόσθεσε άλλους 15 πόντους (4/10τρ.). 

MVP του Τελικού Κυπέλλου αναδείχθηκε ο Νικ Καλάθης, ενώ βραβείο πήρε και ο Ουίλιαμ Χάτσερ.
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.