Σπουδαίο διπλό για τον ΑΟΚ Χανιά (66-74), στο πιο όμορφο φετινό παιχνίδι της ΕΚΑΣΚ.


Σπουδαίο διπλό για τον ΑΟΚ Χανιά  στο Λίντο, απέναντι στην δυνατή - νεανική ομάδα του Ηράκλειο , επικρατώντας με 66-74, σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι (ίσως το καλύτερο φετινό στην ΕΚΑΣΚ),με πολύ καλό ρυθμό, που το απόλαυσαν (δυστυχώς), λίγοι μπασκετόφιλοι.

Η Χανιώτικη ομάδα με πρωταγωνιστική τον Μάριο Σκαμνάκη και παρουσιάζοντας μια ομάδα .....Γ΄Εθνικής κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και απέναντι στα "πιτσιρίκια" του Ηράκλειο, που προέβαλαν σθεναρή αντίσταση, με την ενέργεια , το ταλέντο και την φρεσκάδα που διαθέτουν, πήραν το ροζ φύλο, αποδεικνύοντας δίκαια, ότι αποτελούν ένα από τα φαβορί (το μεγαλύτερο κατά την γνώμη μας) για την κατάκτηση του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚ

-Ο ΑΟΚ Χανιά, φάνηκε πολύ καλά στημένος και "διαβασμένος", απέναντι στον δυνατό αντίπαλό του, καταφέρνοντας να μετατρέψει τις αδυναμίες του, σε πλεονεκτήματα.
Χωρίς να διαθέτει τον "κλασικό" πλέι μέικερ (πέραν του 36χρονου Γ. Αλεξίου), ο Χρ.Παπανικολάου, έδωσε το δικαίωμα σε πολλούς παίκτες του να οργανώνουν αυτοί το παιχνίδι και ιδιαίτερα ο έμπειρος Κατράνας , (στο κρίσιμο β΄δεκάλεπτο) αλλά και ο Πούρος οργάνωσαν και δημιουργούσαν με εξαιρετικές προϋποθέσεις, είτε με επιθέσεις κάτω από το καλάθι, είτε με ελεύθερο σουτ (με κύριο εκφραστή τον Σκαμνάκη , που βρισκόταν σε "τρομερό φεγγάρι") σε επιθέσεις των 12-15 δευτερολέπτων.
Η εμπειρία , το ύψος , αλλά κυρίως τα λίγα έως ελάχιστα λάθη οι άξονες της νίκης του ΑΟΚ Χανιά, που δείχνουν ομάδα Γ΄Εθνικής, καλά δουλεμένη από τον προπονητή της, που το μόνο που της λείπει (όπως είδαμε σε αυτό το ματς) , ένας κάλος πλέι μέικερ και το νεανικό στοιχείο.

-Από την άλλη το Ηράκλειο, φάνηκε (όπως το περιμέναμε) πολύ ανταγωνιστικό βρισκόταν συνεχώς κοντά στο σκορ και διεκδίκησε το ροζ φύλλο ως το τέλος δείχνοντας αγωνιστικά και πνευματικά στοιχεία νικητή.
Με τα αδέλφια Κωνσταντίνο και Ιωάννη Κίτσο-Καλυβιανάκη, αλλά και τον Μάνο Μηλαθιανάκη (που διαθέτουν όλες τις προδιαγραφές να αγωνιστούν σε Εθνικές κατηγορίες) όπως και τον Καθαράκη, στο πρώτο μισό , κατάφεραν να αντεπεξέλθουν απέναντι στην μεγαλύτερη σε όγκο αλλά και εμπειρία Χανιώτικη ομάδα, παρουσιάζοντας μια ομάδα με κατανεμημένους ρόλους, που έπαιζε στοχευμένα.
Μας άρεσε ιδιαίτερα, στο τελευταίο δεκάλεπτο, η προσπάθεια για πίεση με παγίδες που άσκησε η γηπεδούχος ομάδα, στα 3/4 του παρκέ ώστε να κλέψει να πάρει κατοχές και να βγει απέναντι στο στο καλάθι, "χαλώντας" τον ρυθμό των νικητών .
Μόνο οφέλη έχει να πάρει το Ηράκλειο, απέναντι σε μια τόσο έμπειρη και δυνατή ομάδα , με τους ταλαντούχους παίκτες να δείχνουν της δυνατότητες τους, αλλά  και τα στοιχεία βελτίωσης που επιδέχονται και πρέπει  να τα δουλέψουν, και το ανταγωνιστικό αυτό ματς τα ανέδειξε.


ΗΡΑΚΛΕΙΟ -ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ 66-74
Δεκάλεπτα: 17-20, 21-19, 8-20, 20-15
Score δεκάλεπτων: 17-20, 38-39 (ημ), 46-59, 66-74

Ηράκλειο Ο.Α.Α. (Μακράκης Γ., Πινακουλάκης Α.):Μαρκόπουλος Γ. 5(1), Καθαράκης Κ. 12(2), Βαμβουκάκης Ι. 2, Ρωσσίδης Α., Κίτσος Καλυβιανάκης Ι. 19(1), Μαρνελάκης Δ., Βολιτάκης Δ. 6, Μηλαθιανάκης Εμ. 10, Κίτσος Καλυβιανάκης Κ. 6, Σκανδαλάκης Ν. 6, Καψάλης Μ., Σπυριδάκης Ν.

ΑΟΚ Χανίων (Παπανικολάου Χ., Σπυριδάκης Εμ.):Ερηνάκης Ι., Αλεξίου Γ. 12(1), Θεργιάκης Κ., Πούρος Σ. 11(1), Κατρανάς Λ. 14(3), Κολαβετάκης Γ. 8, Αδοντάκης Μ. 5, Σκέμπι Λ., Παλαιοκρασσάς Μ. 2, Κουτσάβδης Θ., Παπαδάκης Ε. 2, Σκαμνάκης Μ. 20(5

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΜΑΤΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ (Σ.σ οι ώρες αγώνων την 10η αγωνιστική είναι ενδεικτικές):
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.