Έφυγε από τη ζωή ο Π. Μπάουμαν .Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.


Θλίψη επικρατεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ καθώς έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, ο οποίος επισκεπτόταν συχνά το Ηράκλειο, λόγω των μεγάλων διοργανώσεων, που φιλοξενούσε η πόλη και αγαπούσε την Κρητική φιλοξενία.

**Η φωτογραφία είναι από ένα δείπνο στο  Ουζερί του Τερζάκη, Εστιατόριο θαλασσινών .

Ακόμα ένα συνταρακτικό γεγονός κλονίζει το χώρο του μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα. «Έφυγε» σήμερα ξαφνικά σε ηλικία μόλις 51 χρονών ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν.

Ο Ελβετός υπέστη καρδιακή προσβολή στην Αργεντινή όπου βρισκόταν για να συναντήσει τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Οράσιο Μουρατόρε.

Ο Μπάουμαν βρισκόταν στις τάξεις της FIBA από το 2003, ενώ πρόσφατα είχε ανανεώσει το συμβόλαιο του έως το 2022. Ο πρώην καλαθοσφαιριστής, προπονητής και διαιτητής, ήταν πατέρας δύο παιδιών..

Σχετικά με τον Μπάουμαν
Ο Πάτρικ Μπάουμαν γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου του 1967. Ο άτυχος άντρας είχε σπουδάσει νομικά στη Λοζάνη, διοίκηση αθλητισμού στη Λυών και οικονομικά. Μπήκε πρώτα φορά στη FIBA το 1994 ως δικηγόρος, ενώ από το 2003 εκτελούσε χρέη γενικού γραμματέα. Ο Μπάουμαν υπήρξε από το 2007 μέλος της  Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ:
“Με βαθιά θλίψη και σοκ υποδέχθηκε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή την είδηση του θανάτου του Πάτρικ Μπάουμαν, μέλος της ΔΟΕ στην Ελβετία, στο Μπουένος Άιρες. Ήταν 51 ετών”

Ευρωλίγκα: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μπάουμαν
 Ο Τζόρντι Μπερτομέου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους φίλους του Πάτρικ Μπάουμαν.
 “Είμαι θλιμμένος από την είδηση του θανάτου του Πάτρικ σε τόσο μικρή ηλικία. Αφιέρωσε όλη τη ζωή του στο άθλημα που αγάπησε, το μπάσκετ”.

Συμπλήρωσε: “Είχε τρομερά πετυχημένη επαγγελματική καριέρα σε κάθε επίπεδο. Μέσα από το μπάσκετ εξελίχθηκε σε μέλος του Ολυμπιακού κινήματος. 
Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου, όλων των ομάδων της Ευρωλίγκας, είναι με την οικογένεια και τους φίλους του, κυρίως στη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μπάουμαν σε όλα τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας και του EuroCup, που θα διεξαχθούν την προσεχή εβδομάδα.



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.