Έλαμψε ο Λε ΝΤέι στο τελικό του 3rd International Tournament Crete ο Ολυμπιακός(pics).


Με πρωταγωνιστή τον Ζακ ΛεΝτέι και χωρίς Σπανούλη ,Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός, έχοντας αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, επικράτησε δύσκολα της Χάποελ Ιερουσαλήμ (94-93 ) ,μπροστά σε 2000 φιλάθλους του Ηρακλείου.

Έτσι η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ  στον τελικό του «3rd International Basketball Tournament Crete» την Κυριακή, (23/9-20:30) θα αντιμετωπίσει την Ούνιξ Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη.

Όλα τα λεφτά για τους Ερυθρόλευκους ο Ζακ ΛεΝτέι, ο οποίος ήταν απολαυστικός στην επίθεση. Ο Αμερικανός σέντερ σταμάτησε στους 31 πόντους με 9/11 δίποντα και 11 ριμπάουντ, δεν είχε αντίπαλο στο παρκέ, βοήθησε αμυντικά έχοντας δύο κοψίματα και… δικαιολόγησε ως ένα σημείο τον προπονητή του για την επιλογή του το καλοκαίρι να τον φέρει στην ομάδα του Πειραιά.

Τρανταχτά προβλήματα στην άμυνα για τους Πειραιώτες που δέχθηκαν 93 πόντους από το συγκρότημα του Κάτας, εντυπωσίασαν οι νέοι Βεζένκοφ και Γκος, με τον Αμερικανό να πετυχαίνει 20 πόντους και τον Βουλγαροκύπριο να είναι οικονομικός με 12 πόντους, πολύ δουλειά στα ριμπάουντ και στην άμυνα.

«Είμασταν πολύ ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Πρέπει να μάθουμε να παίζουμε άμυνα και να επικοινωνούμε καλύτερα» τόνισε ο προπονητής της Χαποέλ Ιερουσαλήμ Οντεν Κάτας. 
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλάτ είπε. «Δεν παίξαμε στο επίπεδο που θα θέλαμε να
είμαστε στη σεζόν. Δεν είχαμε όλους τους παίκτες στην προετοιμασία και σαν αποτέλεσμα είχε να μην είμαστε καλοί στα βασικά. 
Είμαι πάντως ικανοποιημένος από την επίθεση .Χρειαζόμαστε τέτοιες νίκες για την αυτοπεποίθησή μας» .

Τα δεκάλεπτα: 26-31,51-45, 76-77, 94-93
Διαιτητές οι κκ.Μαγκλογιάννης ,Κατραχούρας,Χαλαμπαλάκης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ν. Μπλατ): Γκος 20 (3), Τολιόπουλος, Τουπάν 5 (1), Τίμα,Μιλουτίνοφ 5,Στρέλνιεκς 6 (2), Βεζένκοφ 12 (2), Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 2, Λίντεϊ 31.
ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (Ο. Κάτας): Ακουίλ 2, Τζόνσον 18 (3), Μπλατ 5 (1),Ελιάου 4, Τιμόρ 6 (1), Φέλντεϊν 30 (6), Μπάτλερ 7 (1), Όουενς 17, Τσούμπρεβιτς 2,Μπράουντ 2.

#Στην Κρήτη θα παραμείνει ως την προσεχή Τρίτη 25/09 η Χάποελ Ιερουσαλήμ καθώς δε θα πάρει μέρος μόνο στο 3rd International Basketball Tournament.
Η ομάδα του Ισραήλ θα δώσει έναν ακόμη φιλικό αγώνα με το Ρέθυμνο Cretan Kings την προσεχή Τρίτη 25/9 στις 12:00 το μεσημέρι στο κλειστό «Μ. Μερκούρη».




Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.