Επίσημη παρουσίαση του Χρ.Παπανικολάου, από τον Α.Ο.Κ. Χανιά


Ο νέος προπονητής του Α.Ο.Κ. Χανιά, ο 33χρονος Θεσσαλονικιός, Χρήστος Παπανικολάου, παρουσιάστηκε και επίσημα χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η οποία δόθηκε σ’ αίθουσα του ξενοδοχείου “Κρήτη”. 

Οπως τονίστηκε από τους παριστάμενους, στόχος του Αθλητικού Ομίλου Καλαθοσφαίρισης “Χανιά” είναι η ομάδα να δουλέψει και να οργανωθεί σωστά σε όλους τους τομείς και να μπουν οι βάσεις ώστε να μπορέσει να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν σ’ εθνική κατηγορία. 

Πρώτος ομιλητής ήταν ο εκ των προπονητών του Ομίλου, Μάνος Σπυριδάκης, ο οποίος αφού καλωσόρισε το κ. Παπανικολάου, αναφέρθηκε στην πλούσια αγωνιστική του πορεία , υπογραμμίζοντας ότι οι θητείες του σε μεγάλες ομάδες και η συνεργασία του με πολύ γνωστούς προπονητές, θα είναι πολύτιμη για όλους. 

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Α.Ο.Κ. Χανιά, Μιχάλης Ξυλάκης, που με τη σειρά του καλωσόρισε τον νέο προπονητή και ευχαρίστησε τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου “Κρήτη” για την παραχώρηση της αίθουσας και τη φιλοξενία, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «... μπορεί η ομάδα να υποβιβάστηκε από τη Γ’ Εθνική, όμως η προσπάθεια που έχει αρχίσει εδώ και δυο χρόνια από έναν αποκλειστικά μπασκετικό σύλλογο, θα συνεχιστεί, με στόχο τη βελτίωση των παιδιών που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα, αλλά και για το γενικότερο καλό του Χανιώτικου μπάσκετ. 
Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής εντάσσεται και η παρουσία του κ. Παπανικολάου, ενός νεαρού, αλλά με πολλές γενικότερες εμπειρίες προπονητή, ο οποίος θεωρώ ότι θα μεταφέρει και στη δική μας ομάδα και στις υποδομές την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει και θα συμβάλει στην ανάδειξη και αξιοποίηση των πολλών ταλέντων που “βγάζουν” τα Χανιά. 
Ταυτόχρονα, πρόκειται για ένα καταξιωμένο άτομο, με ακαδημαϊκή μόρφωση και σπουδές, κάτι που για εμάς έχει πολύ μεγάλη σημασία, ενώ το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει για τους γονείς που θα μας εμπιστευτούν την αθλητική εκπαίδευση των παιδιών τους, αλλά και τους ίδιους τους αθλητές. Σίγουρα χρειάζεται πολύ υπομονή, αυτά τα πράγματα δεν γίνον τα ι από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά υπάρχει αισιοδοξία για θετικά αποτελέσματα» 
Ακόμη, ο κ. Ξυλάκης ευχαρίστησε δυο προπονητές που ήταν κοντά στην ομάδα την περασμένη σεζόν, τον Λευτέρη Θεοδωράκη (λόγω αυξημένων υποχρεώσεων δεν θα είναι φέτος) και τον Θανάση Γιαπλέ, για τον οποίο είπε ότι είναι μεγάλη η συμβολή του στην παρουσία του κ. Παπανικολάου, ευχόμενος καλή πορεία στην ομάδα της Α1 που θα είναι τη νέα σεζόν (συνεργάτης του Σωτήρη Μανωλόπουλου, στον Ηφαιστο Λήμνου). 

Ακολούθησε η τοποθέτηση τουΧρ. Παπανικολάου, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε για τα καλά προς το πρόσωπό του λόγια, λέγοντας ότι θα προσπαθήσει ν’ ανταποκριθεί στις προσδοκίες. 
Συνεχίζοντας, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «... κοινές σκέψεις όλων όσοι συμμετέχουν στη φετινή προσπάθεια είναι να βρεθούμε δίπλα στα παιδιά, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο, όχι μόνον στο μπάσκετ, αλλά και στο σχολείο και σε ότι άλλο χρειαστεί. 
Αυτό είναι το πρώτο μας μέλημα. Ακόμη, θα προσπαθήσουμε να μάθουμε στα παιδιά το πως πρέπει να γίνεται κάτι και γιατί και όχι απλά να τους πούμε τι θα κάνουν. Τέλος, θα επιδιώξουμε κάτι πολύ σημαντικό, δηλαδή να τους μάθουμε να έχουν σεβασμό στο παιχνίδι, στον συμπαίκτη τους, αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους».  

Το βιογραφικό του Χρήστου Παπανικολάου:
· Ακαδημίες Άρη Θεσσαλονίκης Α1 (1991-2003)
· Άρης Α1 (2002-2003) (Προπονητές Μ. Μίνιτς, Β. Αγγέλου, Β. Αλεξανδρής)
· Τρίκαλα Β’ Εθνική, (2003-2004) (Προπονητής Β. Κουτσοκέρας)
· Ξάνθη Α2 (2004-2005) (Προπονητής Γ. Σουλιώτης)
· ΜΕΝΤ Θεσσαλονίκης Α2 (2005-2007) (Προπονητές Π. Μουρατίδης, Κ. Μέξας, Σ. Δέδας)
· ΑΕΛ (Λάρισας) Α1 (2007-2009) (Προπονητές Κ. Πιλαφίδης, Γ. Καλαφατάκης, Β. Αλεξανδρής, Θ. Λιάγκας)
· Άρης Θεσσαλονίκης Α1 (2009-2010) (Προπονητές Φ. Κατσικάρης, D. Blatt)
· Καβάλα Α1 (2010-2011) (Προπονητής Δ. Πρίφτης)
· ΟΦΗ Α2 (2011-2012) (Προπονητής Κ. Χουγκάζ)
· ΧΑΝΘ Γ’&Β’ Εθνική (2012-2014) (Προπονητής Π. Γκαϊτατζής)
· Ασπίδα Ξάνθης Β’ Εθνική (2014-2015) (Προπονητές Δ. Παναγιωτόπουλος, Ιωαννίδης)
· ΑΕΛ (Λάρισας) Β’ Εθνική (2015-2016) (Προπονητής Α. Παπαδόπουλος)
· Κηφισιά Β’ Εθνική (2016-2017) (Προπονητής Δ. Λιόγας)

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
· Εθνική Ομάδα παίδων 5η θεση πανευρωπαϊκό (2001) (Προπονητής Ν. Κεραμεύς)
· Εθνική Ομάδα νέων ανδρών 5η θεση πανευρωπαϊκό (2005) (Προπονητής Ν. Κεραμεύς)
· Άρης Θεσσαλονίκης κατάκτηση Championship Cup (2003)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ
Ø ΧΑΝΘ (2012-2013) – Προπονητής ακαδημιών & εφηβικής ομάδας
Ø ΑΕΛ (Λάρισας) (2015-2016) – Προπονητής ακαδημιών
Ø Ολυμπιακός (2017-2018) (Υπεύθυνος Ν. Κεραμεύς) – α’ προπονητής παμπαιδικών τμημάτων & β’ προπονητής παιδικού τμήματος (α’ προπονητής Ι. Νικολαϊδης)
Ø Συμμετοχή στην προετοιμασία Dinamo Sassari (2013) (Προπονητής P. Sacchetti)
Ø Συμμετοχή σε δυο μεταβατικές προετοιμασίες του Άρη Θεσσαλονίκης (2014-2015) (Προπονητής Σ. Καμπερίδης, Θ. Μολυβδάς)
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.