Ελεύθερος ο Β.Χαραλαμπόπουλος .


Χωρίζουν οριστικά οι δρόμοι του Παναθηναϊκού με τον Κρητικής καταγωγής (από μητέρα) Βασίλη Χαραλαμπόπουλο μετά από έξι χρόνια. 

Οι δύο πλευρές κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και συμφώνησαν να λύσουν κοινή συνεναίσει τη συνεργασία τους, με τον 21χρονο φόργουορντ να είναι ελεύθερος να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. 

Από το καλοκαίρι του 2012 ο Χαραλαμπόπουλος ήταν στο "τριφύλλι" και σε αυτά τα 6 χρόνια κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα Ελλάδος, ενώ την περασμένη σεζόν έπαιξε δανεικός στον ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ η αιτία της απόφαση για τη λύση του συμβολαίου του Παναθηναϊκού με τον νεαρό παίκτη ήταν η μικρή εξέλιξη που είχε, η οποία δεν ήταν η… προσδοκώμενη που ήθελε ο σύλλογος ή τουλάχιστον δεν συμβάδιζε με τις πολύ μεγάλες απαιτήσεις που υπήρχαν.

Εμείς οφείλουμε να προσθέσουμε ωστόσο, ότι δεν είναι ο μόνο ο αθλητής υπεύθυνος καθώς έχει δουλέψει πολύ, όμως  δεν αποτυπώθηκε στο παρκέ. 

Διέθετε τρεις βασικούς άξονες εξέλιξης , το πηγαίο ταλέντο  το κορμί, και την εργατικότητα, ενώ η αθλητικότητα δεν ήταν το "φόρτε του" .

Οφείλουμε να αναφέρουμε το γεγονός ότι οι άνθρωποι που "δούλεψαν", πάνω του δεν τον αξιοποίησαν όσο έπρεπε , καθώς τον έβαζαν σε λάθος θέση.

Λόγω σωματότυπου και με σωστές κατευθύνσεις, θα μπορούσε να παίξει στην θέση "4" σε υψηλό επίπεδο .Θα μπορούσε να "ενσωματωθεί" στην θέση αυτή , να γίνει (γιατί όχι;), σε αξία  ένας νέος Πρίντεζης (με άλλα στοιχεία βέβαια,), μια λύση  όχι μόνο ευπρόσδεκτη, αλλά και κοινωνικά απαραίτητη, για πολύ σημαντικότερους από το μπάσκετ λόγους. 

Το ελληνικό μπάσκετ και λόγω των πρόσφατων αποτελεσμάτων στις μικρές Εθνικές, καλό θα είναι να μην χάσει τον δρόμο του , για να  προσπαθούμε να γίνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαστε. Οφείλει να διαχειριστεί . ορθά τα ταλαντούχα παιδιά με προοπτική.

Αλλά αυτή είναι συζήτηση άλλης στιγμής. 

Για τον Βασίλη τώρα, εφ όσον  αποφασίστηκε να αποχωρήσει , ελπίζουμε  να βρεθεί σε ένα περιβάλλον όπου θα έχει χρόνο και χώρο για να προοδεύσει.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.