Την 14η θέση με 3 Κρητικούς, το Δ.Π.Θ. στην Πορτογαλία (pics).


Με ψηλά το κεφάλι και την 14η θέση στην Ευρώπη αποχαιρετά την Πορτογαλία το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, εχοντας στην συνθεσή της τρεις Κρητικούς.

Σε ένα ματς ντέρμπι στο οποίο το ΔΠΘ αν και έπαθε "μπλακ άουτ" στο τρίτο δεκάλεπτο, έφτασε κοντά σε μια ακόμη μεγάλη ανατροπή, οι Έλληνες παίκτες ηττήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Μίσκολτς της Ουγγαρίας με 64-67 και τερμάτισαν έτσι με ψηλά το κεφάλι στην 14η θέση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πανεπιστημείων!

-Στην σύνθεσή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πανεπιστημίων, βρίσκονται τρεις Κρητικοί οι οποίοι εκπροσωπούν το νησί μας, βοηθώντας το Πανεπιστήμιο να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

-Είναι ο αθλητής του Αίαντα Ευόσμου πλέον ο Ρεθεμνιώτης Γιώργος Σκεμπής και οι Ηρακλειώτες Σήφης Μαρκογιαννάκης και Βαγγέλης Ρακιωτακης της ΑΕ Κομοτηνής.

-Αμφότεροι ξεκίνησαν από τις υποδομές του Ηράκλειο. Ο Βαγγέλης είναι ο γιος του πρώην προέδρου του Ομίλου κ. Παντελή  Ριακιωτακη, ενώ ο Σήφης ,αγωνίστηκε σε Εργοτελη και Δειλινό.

Η συμβολική κίνηση ενός λεπτού σιγής
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τους διοργανωτές "το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ζήτησε να τηρηθεί ένα λεπτό σιγής, στην μνήμη όλων των θυμάτων των πυρκαγιών στην χώρα τους. Το αίτημά τους, κατόπιν σχετικής έγκρισης, έγινε δεκτό και το λεπτό σιγής τηρήθηκε κατά την σημερινή (σ.σ. 24/07) αναμέτρησή τους κόντρα στο πανεπιστήμιο της Ιταλίας". 

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης-Πανεπιστήμειο Μίσκολτς της Ουγγαρίας  64-67
Δεκάλεπτα: 15-10 , 37-34 (ημ), 43-51 , 64-67 
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ(Αθ. Χατζηνικολάου – Κ. Λαπαρίδης): Ζολώτας  13, Χρήστου 10, Στασινόπουλος  20, Ρυακιωτάκης  2, Σκεμπής 3, Πανταζής 3, Βάκρινος 2, Κυφωνίδης 11, Παλάσκας, Χατζηπαυλίδης, Μαρκογιαννάκης.

Με ανατροπή από το -20, νίκη  για το Δημοκρίτειο Θράκης επί των οικοδεσποτών Πορτογάλων για τις θέσεις 9-16.
Πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση κυρίως στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά και γενικότερα στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης πέτυχε μεγάλη νίκη επί του Πανεπιστημίου της Πορτογαλικής Κοίμπρα, οικοδέσποινα της διοργάνωσης., με 71-69 , δινοντας την δυνατοτητα να  παίξει για την 13η θέση κόντρα στο Πανεπιστήμιο Μίσκολτς της Ουγγαρίας, 

Η ομάδα των Θανάση Χατζηνικολάου και Κώστα Λαπαρίδη παρότι δεν ξεκίνησε καλά και έφτασε σε μια τεράστια νίκη με 71-69, και ενώ στο τελευταίο λεπτό ήταν πίσω στο σκορ με 69-67 όμως τα καλάθια των Σκεμπή και Ζολώτα οδήγησαν στη νίκη την ομάδα της Θράκης.

Κορυφαίοι για την ομάδα της Θράκης οι Ζολώτας, Χρήστου και Στασινόπουλος, με όλους τους παίκτες να έχουν τρομερή παρουσία σε επίθεση και άμυνα στο δεύτερο μέρος.

Δεκάλεπτα: 19-6, 44-25(ημίχρονο), 61-49, 69-71(τελικό αποτέλεσμα)

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ(Αθ. Χατζηνικολάου – Κ. Λαπαρίδης): Ζολώτας  29(4), Χρήστου 18, Στασινόπουλος  14, Ρυακιωτάκης  5, Σκεμπής 5, Πανταζής, Βάκρινος, Κυφωνίδης, Παλάσκας, Χατζηπαυλίδης, Μαρκογιαννάκης.



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.