Οι ανακατατάξεις στις Εθν. Κατηγορίες που επηρεάζει ΟΦΗ, Δειλινό. Αύριο τα "σπουδαία" για Ηράκλειο.


Τις ανακατατάξεις που προκάλεσαν οι αποφάσεις της Δόξας Λευκάδας και της ΑΕΛ να αποχωρήσουν από τις κατηγορίες τους ανακοίνωσε η ΕΟΚ, μετά το τρελό ντόμινο με τους οικειοθελείς υποβιβασμούς, το οποίο πάντως, δεν δείχνει να έχει τελειώσει ακόμα ούτε και στο νησί (Ηράκλειο).

Νέο χάρτη των Εθνικών Πρωταθλημάτων εξέδωσε η ΕΟΚ, μετά τις αποφάσεις της Δόξας Λευκάδας και της ΑΕΛ να κάνουν βουτιά στο κενό και να υποβιβαστούν και ο χάρτης ίσως αλλάξει πάλι , αλλάξει ξανά, καθώς οι... καραμπόλες δεν δείχνουν να σταματούν εδώ και ίσως έχουμε κι άλλα φαινόμενα αποχώρησης ομάδων και αντικατάστασής τους από άλλες. 

-Μια ομάδα που φαίνεται πολύ πιθανό να αποχωρήσει είναι και το Ηράκλειο, που όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, εξετάζουν κάποιες προτάσεις και μέχρι (Τετάρτη 25/07)  αύριο θα υπάρξει οριστική απόφαση.

-Με τις ανακατατάξεις σωματείων ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2018-19, ο Ιπποκράτης Κω αποτελεί ομάδα της Α2, με την Ένωση Ιλίου να παίρνει την θέση του στο Νότιο όμιλο της Β’ Εθνικής. Το κενό που αφήνει ομάδα του Ιλίου στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής καταλαμβάνει ο Αργοναύτης Τριγλίας, με την Ραφήνα να αποκτάει μετά από αρκετά χρόνια και πάλι ομάδα σε Εθνική κατηγορία.

-Έτσι ο ΟΦΗ και το Δειλινό, θα βρουν στο "δρόμο τους" τον Αργοναύτη Τριγλίας και όχι την Ένωση Ιλίου, που "κέρδισε" την άνοδο στην Β Εθνική Νότου. Αυτό σημαίνει στα χαρτιά οτι ο Όμιλος γίνεται πιο βατός για τους εκπροσώπους του νησιού μας, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Επίσης, ο υποβιβασμός της ΑΕΛ στην ΕΣΚΑΘ έφερε τη Νίκη Βόλου στο Βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής και τον ΑΟ Καλαμπάκας στην Γ’ Εθνική και συγκεκριμένα στον 3ο όμιλο.

Η ανακοίνωση: 
Πραγματοποιήθηκαν οι εξής ανακατατάξεις σωματείων ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2018-19: 
1. Μετά την δήλωση μη συμμετοχής του Σωματείου ΑΕ ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ στην Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών και τον υποβιβασμό του στην Γ' Εθνική κατηγορία (3ο όμιλο), το σωματείο που έχει προτεραιότητα από τους αγώνες κατάταξης είναι ο ΑΣΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, ο οποίος και αποδέχθηκε την άνοδο του στην κατηγορία. 

2. Μετά την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία του ΑΣΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ την θέση του στην Β' Εθνική κατηγορία ανδρών (1ος όμιλος) καταλαμβάνει το σωματείο ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ που έχει προτεραιότητα από τους αγώνες κατάταξης. 

3. Μετά την άνοδο στον 1ο όμιλο της Β' Εθνικής κατηγορίας ανδρών του ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ την θέση του στην Γ' Εθνική κατηγορία ανδρών (2ο όμιλο) καταλαμβάνει το σωματείο ΑΟ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ που έχει προτεραιότητα από το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ. 

4. Μετά την δήλωση μη συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας (2ος όμιλος) του σωματείου ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ και τον υποβιβασμό της στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ, το σωματείο που έχει προτεραιότητα από τους αγώνες κατάταξης είναι ο ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ο οποίος και αποδέχθηκε την άνοδο του στην κατηγορία. 

5. Μετά την άνοδο στον 2ο όμιλο της Β' Εθνικής κατηγορίας του σωματείου ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ την θέση του στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής κατηγορίας καταλαμβάνει το σωματείο ΑΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ που έχει προτεραιότητα από το Πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.