Ημέρα θλίψης για το Ηράκλειο .


Το είχαμε γράψει πρωί-πρωί στο facebook (πατήστε εδώ), επιβεβαιώθηκε και με την επίσημη ανακοίνωση  της διοίκησης του Ηρακλείου, που αποχώρησε απο την Β Εθνική, ωστόσο,  δεν ξεκαθάρισε τι θα κάνει, αλλά από την ανακοίνωσή που έβγαλε φάνηκε ότι δεν θα διαλυθεί και θα παίζει πιθανότατο στο πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΚΑΣΚ.

Την θέση του Ηρακλείου στην Β΄ Εθνική αναμένεται να πάρει ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου (είχε κερδίσει στα μπαράζ την Αχαγιά).

Το γεγονός αυτό για το πιο ιστορικό σύλλογο τής Κρήτης προκαλεί θλίψη, στους μπασκετόφιλους καθώς βλέπουν τον σύλλογο να " μικραίνει" και κάποιοι έχουν την ευθύνη για αυτό.

Ένας σύλλογος "με όνομα βαρύ σαν ιστορία", που έχει την ευτυχία να έχει πολλούς μα πάρα ΠΟΛΛΟΥΣ ανθρώπους να στηρίξουν την ομάδα , διάφορες μικροδιαφορές και ΕΓΩΙΣΜΟΙ , δεν επιτρέπουν στον ιστορικό σύλλογο να βρίσκεται εκεί που του αξίζει .

Η σημερινή διοίκηση του Ηράκλειο, είναι αλήθεια ότι προσπάθησε και έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία που κέρδισε αγωνιστικά με το σπαθί της.
"Φροντοφώναζε" στην οργανωμένη μπασκετική κοινότητα ότι η ομάδα , χρειάζεται την στήριξη όλων για να παραμένει στον "αφρό". Ωστόσο η φωνή δεν έφτασε σε όλα τα αυτιά

-Ίσως γιατί ΔΕΝ έκανε περισσότερα από όσα της αναλογούσαν , ίσως γιατί δεν έγινε η υπέρβαση, από πλευράς διοίκησης. 

Το γεγονός είναι ένα : ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ  ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ.
Και είτε έγινε ηθελημένα, είτε όχι , είτε τους άρεσε ,δεν τους άρεσε : "ΑΥΤΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΡΕΩΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΙΕΟ ΤΩΝ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ (1968-2018).

-Όπως την χρεώθηκε αρχικά και η διοίκηση του Παντελή Ριακωτάκη , πριν από έξι χρόνια ακριβώς, (16 Ιουλίου 2012),  με το υπ’ αριθμ. Πρακτικό Νο3/16-7-2012 ομόφωνα  την επιθυμία του να μην συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.Ωστόσο πριν εκπνεύσει η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής των ομάδων στο Πρωτάθλημα ανακάλεσε εμπρόθεσμα την απόφαση μη συμμετοχής του.
Τελικά, μετά την απόρριψη της αίτησης συμμετοχής του Πανελληνίου στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, η Ε.Ο.Κ. ανακοίνωσε πως τη θέση του θα καταλάμβανε το Ηράκλειο.

-Την τελευταία δεκαετία άνθρωποι  με ονοματεπώνυμο που βοήθησαν την ομάδα , όπως ο Μανώλης Παπακαλιάτης, ο Μανώλης Σπυριδάκης, ο Νίκος Μπαξεβάνης, ο Γιάννης Χαρωνίτης, ο Δημήτρης Περυσινάκης, ο Τάσος, Ζαβουριανός, ο Μάνος Χαλκιαδάκης , ο κ. Κασιμπαλής , ο Θανάσης Καλατζής , ο Κυριάκος Πετράκης και πολλοί άλλοι που ζητώ συγνώμη που δεν τους θυμάμαι,, οι εταιρίες MINOAN LINES και ΑΝΕΚ SUPERFAST, οι πρώην πρόεδροι κ.Λουκαδάκης, Ριακιωτάκης, Μαρκαντωνάκης και κυρίως οι πολλοί φίλοι του Ομίλου, στήριξαν με το υστέρημά τους, την ομάδα, να είναι δυνατή και φιλόδοξη.

Και για να είμαστε δίκαιοι, η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια , παρά την μεγάλη εισροή χρημάτων που εισήλθαν στο μπασκετικό Ηράκλειο που ξεπέρασαν κατά πολύ τα επταψήφια νούμερα, τι είδαμε τελικά;   
Είδαμε την ομάδα να έχει όραμa, πλάνο φιλοσοφία, εξέλιξη, να ανεβαίνει επίπεδο, αξιοποιώντας το -κατά τεκμήριο- καλύτερο μπασκετικό υλικό της Κρήτης ;
Η στηρίχτηκε και αυτό (όπως του ΟΦΗ πριν από λόγια χρόνια), σε "ξύλινα πόδια φτιάχνοντας ομάδες και δεν δημιουργούσαν παίκτες  και κατέρρευσε;

-Εμείς που μεγαλώσαμε με το Ηράκλειο στην Α1 και ανυπομονούσαμε να ζήσουμε την εμπειρία και την  χαρά των νεανικών μας (παιδικών  σε άλλους) χρόνων, με ανυπομονησία το κάθε παιχνίδι του Ηράκλειο, θλιβόμαστε για την δυσάρεστη εξέλιξη , ωστόσο ας μην είμαστε στενόκαρδοι, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να σκεφτούν σοβαρά αυτοί που θέλουν πραγματικά το Ηράκλειο, να το οδηγήσουν στην θέση που του αρμόζει φέτος που κλείνει τα 50 χρόνια ιστοριας του.

-Τέλος να επισημάνουμε ότι με  επίσημη δήλωση του ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ κ. Μ. Μαρκάκης , αποχωρεί από εκπρόσωπος του Ηρακλείου στην Ένωση.. 

Η ανακοίνωση του ΔΣ του Ηράκλειο.:
Mε το βλέμμα στους μικρους
"Το Δ.Σ. του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. μετά από  διεξοδική εξέταση όλων των παραμέτρων και κυρίως των τρεχουσών οικονομικών δυνατοτήτων, του αγωνιστικού και του Στελεχιακού δυναμικού που αφορούν στο  τμήμα μπάσκετ της ανδρικής ομάδας του Ομίλου, αποφάσισε ομόφωνα να ενημερώσει την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ότι δεν θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης της Β εθνικής κατηγορίας για το 2018-2019 και ως εκ τούτου  να μην συμπεριληφθεί στην κλήρωση των αγώνων του Νοτίου Ομίλου που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018.

Τις επόμενες ημέρες το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» θα ανακοινώσει τον Αγωνιστικό Σχεδιασμό των τμημάτων του, για την περίοδο 2018 -2019, ο οποίος θα βασίζεται στην καταστατική αρχή για συνεχή βελτίωση των δυνατοτήτων των μικρών και μεγάλων αθλητών του, τη συμμετοχή τους σε αγώνες και την εξασφάλιση διακρίσεων με σταθερό, μόνιμο στόχο  την αρμονική ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο για την δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων όπως αρμόζει στην ιστορική Σχολή Μπάσκετ του "ΗΡΑΚΛΕΙΟ".''
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.