Το σχόλιο της Δευτέρας + vid (04/06).


Του συνεργάτη μας "threepointer"

Η δίκαιη νίκη του Ολυμπιακού ή η δίκαιη ήττα του ΠΑΟ, στον πρώτο τελικό, μας δίνει τη δυνατότητα να διατυπώσουμε ορισμένες σκέψεις που αφορούν και τα δύο στρατόπεδα, χωρίς να εισέλθουμε σε ιδιαίτερη τεχνική ανάλυση του παιχνιδιού.

1. Ο  ΠΑΟ δεν είχε φάει κάποιο χαστούκι τελευταία, ακόμα κι αυτό από τη ΡΕΑΛ, μετά την κατάκτηση της ευρωλίγκας από τους Μαδριλένους, από χαστούκι έγινε χάδι. 
Πηγαίνοντας και τρένο με τον ΠΑΟΚ, ο Τσάβι και οι παίκτες του νόμιζαν ότι θα έκαναν πλάκα με τον Ολυμπιακό. Ετσι δεν μπήκαν μέσα να ματώσουν αλλά να διασκεδάσουν. Όχι βέβαια όπως οι Warriors.......

2. Δεν υπήρχε plan B και όλοι ξέρουμε ότι ο Τσάβι δεν φημίζεται για την ικανότητα του να αλλάζει τη ροή ενός αγώνα, όταν στραβώσει το πράγμα.

3. Το χαστούκι από τον Ολυμπιακό,μαζί με τα γκάζια του Γιαννακόπουλου,  θα αφυπνίσουν τον ΠΑΟ, αλλά μένει να αποδειχθεί αν είναι αρκετά για να επαναφέρουν το χαμένο πλεονέκτημα έδρας.

4. Δεν γίνεται να χάνεις από τον Ολυμπιακό και οι Σπανούλης και Πρίντεζης να είναι άφαντοι. Αυτό τα λέει όλα για τον ΠΑΟ.
Λέει όμως πολλά και για τον Ολυμπιακό. Λέει ότι οι υπόλοιποι του παίκτες, Έλληνες και ξένοι δεν είναι άχρηστοι. Μπορούν να παίξουν, αρκεί να έχουν τη μπάλα στα χέρια τους και να παίρνουν πρωτοβουλίες.
Φαίνεται ότι αυτό, παρόντος του Σπανούλη, δεν λειτουργεί τόσο εύκολα.

5. Οι ''προειδοποιητικές βολές" από τον Προμηθέα έκαναν καλό στον Ολυμπιακό.

6. Ο Ολυμπιακός έπαιξε τον Καλάθη με επιτυχία, χρησιμοποιώντας το κόλπο της ΡΕΑΛ και δικαιώθηκε, ιδιαίτερα όταν ο Νικ άρχισε τα τούβλα. 
Τώρα όμως, αυτός έχει την πίεση του φαβορί και μένει να δούμε πως θα τη διαχειριστεί.
7. Η σειρά έχει δρόμο ακόμα καθώς χειρότερος ΠΑΟ δύσκολα θα ξαναεμφανιστεί στο παρκέ.

Μένει όμως να δούμε αν η χθεσινή ήττα αποβεί μοιραία για τους πράσινους.

Και επειδή ο Baby face, Stef Curry,ο οποίος σημειωτέον δεν πετά τούβλα όπως κάποιοι άλλοι, έχει πάρει το πάνω χέρι στους τελικούς του ΝΒΑ, όπου οι Warriors το διασκεδάζουν πραγματικά και όχι όπως ο ΠΑΟ, γιατί δεν είναι βέβαια Celtics για κακή τύχη του Λεμπρόν,  σας αφήνω με το παρακάτω βίντεο όπου ο Stef  βάζει αυτό το απίθανο τρίποντο και όλα τα λεφτά είναι η αντίδραση του Λεμπρόν, που κοιτώντας τον καρπό του είναι σαν να κοιτά το ρολόι του και να λέει: "εντάξει, πάμε να φύγουμε τώρα, μιά άλλη φορά".

Ο μαγικός κόσμος του ΝΒΑ, όπου το ταλέντο πάντα θα κυριαρχεί.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.