Το Αρκάδι αναχωρεί για την… άνοδο στην Α2 Γυναικών.


Το γυναικείο τμήμα του Αρκαδιού στο μπάσκετ ετοιμάζεται να τραβήξει τον δρόμο του επιδιώκοντας να ανέλθει στην Α2 Εθνική κατηγορία. Στόχος εφικτός μεν αλλά, που η ρεθεμνιώτικη ομάδα θα πρέπει να περάσει από 40 κύματα και 1001 δοκιμασίες για να διεκδικήσει την άνοδο.

Το Αρκάδι σαν ομάδα και ο προπονητής του Κωστής Πλευράκης έχουν ξαναγευθεί τέτοιες χαρές στο παρελθόν.

… Και φυσικά δεν αναφερόμαστε μονάχα σε επίπεδο τελικής φάσης κάποιων μικρών κατηγοριών. Το τμήμα των γυναικών έχει βρεθεί ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας κατ' επανάληψη σε περιφερειακό επίπεδο και έχει καταφέρει να φτάσει σε ανάλογη επιτυχία.

Η Ρεθυμνιώτικη ομάδα θα ταξιδέψει σήμερα με προορισμό την πρωτεύουσα, όπου το επόμενο 5ήμερο (20-25/6) στο κλειστό του Μετς θα παίξει με φόντο την άνοδο στην Α2. 

Για μία ακόμη φορά θα προσπαθήσει να επιστρέψει σε Εθνική κατηγορία, έχοντας σαν «όπλο» την εμπειρία του προπονητή της Κώστα Πλευράκη αλλά και ορισμένων κοριτσιών που έχουν αγωνιστεί ξανά.

Στον όμιλο θα συμμετάσχουν 5 ομάδες συνολικά, οι οποίες θα διεκδικήσουν την κορυφή, καθώς υπάρχει μονάχα ένα και μοναδικό «εισιτήριο». 

Στον «δρόμο» τους οι Ρεθυμνιώτισσες θα βρουν ον Άρη Θήβας, τον Έσπερο, την Ολυμπιάδα και τον Θησέα. Οι αγώνες ξεκινούν αύριο, με τις «ερυθρόλευκες» να κάνουν πρεμιέρα απέναντι στην Ολυμπιάδα.

Τον τρόπο τον γνωρίζουν λοιπόν οι κόκκινοι, το θέμα είναι να μπορέσουν να τα καταφέρουν και με μια νέα ομάδα όπως η φετινή.

Κ. Πλευράκης: «Σπουδαία βοήθεια…»
Σε κάθε περίπτωση πάντως, σημασία έχει το ταξίδι… Κι αυτό το ταξίδι δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα εάν δεν παρεμβάλλονταν κάποιοι σημαντικοί άνθρωποι για να φτάσει ο σύλλογος να διεκδικεί σε τέτοιο επίπεδο μια πανρεθύμνια επιτυχία.
Ο Κωστής Πλευράκης εξηγεί… «Με αφορμή την σημερινή μας συμμετοχή στον όμιλο ανόδου, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά εκ μέρους της ομάδας αλλά και προσωπικά τον δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Μαρινάκη για τη μεσολάβησή του και τον κ. Νίκο Δασκαλαντωνάκη για τη φιλοξενία, που για ακόμη μία φορά στηρίζει τον τόπο του και τα νέα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Για εμάς είναι πολύ σπουδαία αυτή η βοήθεια και για αυτόν τον λόγο τους ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή τους».

«Αξίζουν της προσοχής μεγάλων ομάδων οι αθλητές του Αρκαδιού»
Σχετικά τώρα με τη μεταγραφή της Λίτση στον Ολυμπιακό, ο πολύπειρος κόουτς έδωσε έμφαση στο ότι η 21χρονη αθλήτρια δεν είναι ένα τυχαίο παράδειγμα. Στο παρελθόν προϋπήρξε η Θεοδωρομανωλάκη που κατάφερε να πάρει μεταγραφή (Πανιώνιο) μέσα από τις πανελλήνιες επιτυχίες του Αρκαδιού…
«Αυτή τη στιγμή η Λίτσι είναι στον Ολυμπιακό και η Θεοδωρομανωλάκη Δέσποινα συνεχίζει στον Πανιώνιο. Αυτά τα δύο κορίτσια, αλλά και παιδιά που παίζουν στην Α2 αποδεικνύουν ότι η ομάδα μας αξίζει της προσοχής και της στήριξης του επιχειρηματικού κόσμου του Ρεθύμνου.
Το Αρκάδι συνεχίζει να φέρνει πανελλήνιες επιτυχίες, τα ρεθεμνιωτάκια στον αθλητισμό γενικότερα πράττουν το ανάλογο. Είμαστε ένας σύλλογος που παράγει ταλέντα και να τροφοδοτεί τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Θεωρώ πως αυτά τα παιδιά αξίζουν την προσοχή όλων για να συνεχίσουν να προσφέρουν στον τόπο μας».

Πηγή: "Facebook- Oka Arkadi ".
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.