Θρίαμβος !! Το Αρκάδι στην Α2 Γυναικών.


Για άλλη μια φορά το Αρκάδι, μας έκανε υπερήφανους όλους τους Κρητικούς!!!    Ιστορική νίκη -άνοδο στην Α2 Νότου πανηγύρισε το Αρκάδι, στο κλειστό του Μετς, καθώς επικράτησε με 60-62, του (φαβορί για την πρωτιά) Έσπερου ΑΟΠΑ , στο πλαίσιο της 5ης  (και τελευταίας) μέρας του Ειδικού Πρωταθλήματος Ανόδου στον 1ο Όμιλο και έκανε το "4 στα 4" στα  στα μπαράζ ανόδου για μία θέση στη Α2 Γυναικών

Η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος στο γυναικείο μπάσκετ της Κρήτης από το Αρκάδι ήταν ουσιαστικά το επιστέγασμα μιας επιτυχίας .

Η κατάκτηση της κορυφής στο ψηλότερο βουνό (Α2) όμως, απέχει πολύ, καθώς πέρα από τις"βουνοκορφές" πρέπει να πατήσεις στο Εβερεστ,  ήταν ένας ΘΡΙΑΜΒΟΣ!!!.

Και ο Κώστας Πλευράκης και οι αθλήτριες του, με πενιχρή (είναι αλήθεια) στήριξη για τα δεδομένα του Ρεθύμνου, κατάφεραν  να μετουσιώσουν την εφετινή προσπάθεια σε άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία, κάτι που αποτελεί ΘΑΥΜΑ!!.

Το συγκρότημα του Κώστα Πλευράκη , συμμετείχε σε αυτήν τη διοργάνωση για ακόμη μία φορά, όχι ως φαβορί, αλλά έχοντας σαν όπλο την εμπειρία των προηγούμενων ετών.

Ο  Έσπερος ΑΟΠΑ ήταν  το φαβορί βάσει ρόστερ, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και συνάμα του «εισιτηρίου» για τον προβιβασμό.

Και όμως . ..Τα κορίτσια του κόουτς, με σωστή διαχείριση από τον αρχιτέκτονα των μεγάλων επιτυχιών σε Πανελλήνιο επίπεδο,  εξάντλησαν στο παρκέ τις πιθανότητες, που είχαν και κατάφεραν να γράψουν ιστορία και μια ακόμα φορά, που όμως η πικρή αλήθεια είναι πως ο κόσμος του Ρεθύμνου και της Κρήτης γενικότερα δεν στηρίζει όσο θα έπρεπε. Όσο της αξίζει.

-Το Αρκάδι χρόνια τώρα κάνει μια πολύ επιτυχημένη , προσπάθεια με συνέπεια, σοβαρότητα, να ξεκινά από τα χαμηλό και να φτάνει στο "ταβάνι του , έχοντας" να αξιοποιήσει (στο μεγαλύτερό του ποσοστό), μόνο Κρητικές αθλήτριες. 
Αλήθεια αυτό το όραμα , αυτή η φιλοσοφία πόσοι τη εφαρμόζουν ; Και αυτοί που το κάνουν τι αποτελέσματα έχει;

Γεγονός είναι πως το Αρκάδι, με πολλά προβλήματα (προπόνησης λόγω ωρών γηπέδου, μικρο μπάτζετ, έλλειψη ψηλών, σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα), γράφει ιστορία και επειδή όλοι κρίνονται από  τα αποτελέσματα , πάντα λέμε πως ο κόουτς Πλευράκης, είναι ο κορυφαίος Κρητικός προπονητής.

Συγχαρητήρια σε όλους !!!
   
Αναφορικά με το ματς , ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό και σκληρό παιχνίδι διεξήχθη στο κλειστό του Μετς.Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι μέχρι το φινάλε, αλλά το Αρκάδι διαχειρίστηκε άψογα το μικρό προβάδισμα που είχε, έχοντας δώσει όλες οι αθλήτριες της το 100% των δυνατοτήτων τους.

Όλες ήταν θαυμάσιες .Η Μαίρη Κουλούρη (14π.) Καούκη (11) επίσης και η αδερφή της Μαίρης η Στελίνα (10π.) ήταν αυτές που σήκωσαν το επιθετικό βάρος.

Κ.Πλευράκης : "Θα στηριχτούμε στα δικά μας παιδιά"
Ο κόουτς του Αρκαδιού μετά την μεγάλη νίκη μίλησε στο kritikobasket.gr, για τον μεγάλο θρίαμβο της ομάδας του, ενώ  σκιαγραφεί τον τρόπο με τον οποίο θα πορευτεί η ομάδα του την επόμενη μέρα…
"Μεγάλη και δύσκολη νίκη.Στα 3/4 της διαρκείας,  του παιχνιδιού, κάναμε εξαιρετικό ματς.Τα κορίτσια έδωσαν και την ψυχή τους και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Διαχειριστήκαμε άριστα την πίεση σε όλο το ματς.
Επιστρέφουμε στην Α2 και ελπίζουμε η προσπάθειά μας να στηριχτεί. Η ομάδα θα στηριχτεί στις παίκτριες  που κατακτήσαμε την άνοδο, ενώ θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τρεις -τέσσερις προσθήκες προσθήκες παικτριών από όλη την Κρήτη, η αυτών που επιστρέφουν στο Ρέθυμνο. 
Τα έξοδά μας δε θα είναι πολλά οπότε, πιστεύω ότι, εφόσον τα καταφέρουμε θα στηριχθεί η προσπάθειά μας στην Α2. 
Όπως είναι τα πράγματα , τα παιδιά θα ζήσουν αυτήν την εμπειρία και θα φέρουμε και άλλες επιτυχίες στην ομάδα μας και στην πόλη μας".

ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ- ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ   60-62
Δεκάλεπτα: 17-16 , 30-34 (ημ), 46-53, 60-62
ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ  (Πλευράκης): Κουλούρη Μ.14(1), Ανυφαντάκη, Ταταράκη , Καούκη 11, Κουλούρη Σ. 17(3), Παναγιωτάκη 6, Καζα 10, Κανδεράκη , Σταυγιαννουδάκη 2, Φοβάκη 2, Ουρανού, Χαμογεωργάκη
ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ (Πέτροβιτς): Ε. Μιχαηλίδου 3(1), Φλογερά 9 (1) , Αργυροπούλου , Μαρίνη 2, Μαρούντα 5(1) , Τσιακμά 11(1), Ντάρλα , Ρεκουνιώτη 3 , Ψυρρή 6 , Λαγοπάτη ,  Κ. Μιχαηλίδου. 

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΟΥ
ΟΝΟΜΑ ΘΕΣΗ ΕΤΟΣ ΓΕΝ.
Χαμογεωργάκη Φένια 4-5 2001
Ουρανού Ελευθερία 1-2 2002
Ανυφαντάκη Κυριακή 2-3 2001
Παναγιωτάκη Αγγελική 3-4 2001
Ταταράκη Θεανώ 3-4 2002
Φοβάκη Ελισάβετ 4-5 1983
Κανδεράκη Μαρία 1-2 1999
Σταυγιανουδάκη Ιωάννα 2-3 2003
Καλοκύρη Άρτεμη 2-3 2000
Κουλούρη Μαρία 1-2 1997
Κουλούρη Στελίνα 1-2 1997
Καούκη Γεωργία 3-4 1998
Καζά Χαρά 4-5 1996

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.