Πάνδημο “αντίο” στον Παύλο Γιαννακόπουλο.


Ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν είναι πια εδώ. Αναχώρησε για το ταξίδι στην αιωνιότητα και το πρωί της Τετάρτης στη Μητρόπολη Αθηνών ήταν όλοι εκεί για να τον κατευοδώσουν. 

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο. Μέλη της παναθηναϊκής οικογένειας, κατά κύριο λόγο, αλλά και σημαίνοντα στελέχη άλλων ομάδων και του αθλητισμού γενικότερα, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, δημοσιογράφοι, οπαδοί, φίλαθλοι, όλοι.

Από το πρωί πλήθος κόσμου συνέρρεε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης για να απευθύνει το ύστατο χαίρε στον Παύλο Γιαννακόπουλο, η σορός του οποίου είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Συγκλόνισε η μορφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος πήγε από τους πρώτους και έφυγε βουρκωμένος και εμφανώς συγκινημένος, διότι το βράδυ έχει αγώνα στην Κωνσταντινούπολη.

Όσο περνούσε η ώρα ο κόσμος πλήθαινε. Κι όταν έφτασε η στιγμή να μεταφερθεί η σορός από το παρεκκλήσι στον μητροπολιτικό ναό, η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. Ο γιος του εκλιπόντος και διάδοχός του δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του και ήταν εμφανώς καταβεβλημένος προσπαθώντας να φανεί συνεπής στο θλιβερό καθήκον του να συνοδέψει τον πατέρα του στην τελευταία του κατοικία. Εξίσου καταβεβλημένος ήταν και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος μέσα σε διάστημα μόλις 2,5 μηνών έχασε τα δύο αγαπημένα του αδέρφια.

Οι παρουσίες ήταν πολλές και σημαντικές. Ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν εκεί. Το ίδιο και για λογαριασμό της ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, η οικογένεια του οποίου πήρε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός το 1979 μέσα από τα χέρια του Παύλου Γιαννακόπουλου κάνοντας την ύστατη ώρα καλύτερη προσφορά.

Φυσικά, σύσσωμη η τωρινή ομάδα μπάσκετ, αλλά και μεγάλα αστέρια της από το παρελθόν. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Ντέγιαν Μποντίρογκα, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Αντώνης Φώτσης, ο Γιάννης Μπουρούσης κ.ά. Ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Αργύρης Πεδουλάκης και άλλοι προπονητές.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος. Μέχρι και ο Τζόρντι Μπερτομέου έκανε το ταξίδι από τη Βαρκελώνη για να αποχαιρετήσει τον καλό του φίλο, Παύλο.

Παλιοί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ήταν επίσης εκεί. Ο Τάκης Οικονομόπουλος, ο Σπύρος Λιβαθηνός, ο Τότης Φυλακούρης κ.ά.

Και εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας, παρόντες ήταν επίσης ο πρώην αρχηγός της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης κ.ά.

Πηγή:"to10.gr"
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.