Χαραλαμπόπουλος και Καλαϊτζάκης απέσυραν τη συμμετοχή τους από το φετινό draft.


Οι δύο νεαροί παίκτες απέσυραν τη φετινή τους συμμετοχή προκειμένου να παρουσιαστούν ακόμη πιο έτοιμοι, δηλώνοντας συμμετοχή την επόμενη σεζόν.

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Γιώργος Καλαϊτζάκης απέσυραν τη συμμετοχή τους από το φετινό draft σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA.

Διαβάστε τους λόγους της απόφασης των δύο παικτών.

Πριν από μερικές εβδομάδες, έγινε γνωστό πως οι δύο ταλαντούχοι Έλληνες παίκτες δήλωσαν συμμετοχή στο προσεχές draft με στόχο την επιλογή τους από κάποια ομάδα του ΝΒΑ. Από τότε, βέβαια, είχε ξεκαθαριστεί πως δεν είναι σίγουρο ότι θα διατηρήσουν την συμμετοχή τους μέχρι τέλους και ήταν ορατό το ενδεχόμενο να την αποσύρουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του sdna.gr, Χαραλαμπόπουλος και Καλαϊτζάκης απέσυραν οριστικά τη συμμετοχή τους εντός της χρονικής διορίας στην οποία μπορούσαν να το κάνουν. Βασικός παράγοντας και για τους δύο το γεγονός πως έχουν περιθώριο να δηλώσουν και στο επόμενο draft, με τον Καλαϊτζάκη μάλιστα να έχει ακόμη περισσότερο χρόνο μπροστά του όντας γεννημένος το 1999. Το γεγονός λοιπόν πως δεν ήταν... υποχρεωμένοι να είναι διαθέσιμοι φέτος για τις ομάδες του ΝΒΑ τούς έδωσε το δικαίωμα να... παίξουν με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις σε επόμενη ευκαιρία.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι ισχύει για κάθε μία από τις δυο περιπτώσεις. Ο «Χαραλαμπό», τον οποίο οι Αμερικανοί αναλυτές και scouts έχουν σε πολύ μεγάλη εκτίμηση λόγω των επιτυχιών και των εμφανίσεών του με τις μικρές Εθνικές ομάδες, έδωσε το παρών στο πρόσφατο NBA Global Camp του Τρεβίζο. Παρά το γεγονός πως άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, ιδίως στο δεύτερο ματς, και παρ' ότι οι προβλέψεις έκαναν λόγο για επιλογή του στο δεύτερο γύρο, ο 21χρονος φόργουορντ του ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει την επόμενη σεζόν να κυνηγήσει το όνειρο.

Ουσιαστικά, ο Χαραλαμπόπουλος «πληρώνει» το γεγονός πως έχασε το πρώτο μισό του πρωταθλήματος λόγω τραυματισμού, ενώ στο δεύτερο μισό προσπάθησε κι έφτιαξε το κορμί του, αλλά είναι δεδομένο πως με έναν ακόμη χρόνο σκληρής δουλειάς και ευκαιριών, ενδεχομένως θα μπορέσει να κυνηγήσει κάτι μεγάλο στο draft του 2019. Οι υποσχέσεις που είχε πάρει φέτος δεν ήταν για ένα υψηλό pick και ο ίδιος προτιμά να περιμένει.

Όσον αφορά στον Γιώργο Καλαϊτζάκη που, όπως και ο Χαραλαμπόπουλος, γνωρίζει πως έχει την εμπιστοσύνη του προπονητή του στον Παναθηναϊκό Superfoods, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Άλλωστε, είναι δυο χρόνια νεότερος και μπορεί να έχει τρεις ακόμη ευκαιρίες στο μέλλον. Ο νεαρός δεν πήγε καν στο Τρεβίζο λόγω τραυματισμού κι αυτό τον πήγε πίσω, αφού στην ιταλική πόλη έγινε «παρέλαση» από scouts. Από τη στιγμή που έχασε την ευκαιρία να παρουσιάσει σ' αυτούς το αγωνιστικό «πακέτο» του, εκτιμήθηκε ότι θα είναι προτιμότερο να περιμένει.

Πλέον, η Ελλάδα θα έχει ως εκπρόσωπο στο draft τον Κώστα Αντετοκούνμπο που, μετά τη διετία στο Dayton, θα επιχειρήσει να επιλεγεί από μία ομάδα του «μαγικού κόσμου» και να παλέψει για το όνειρό του κοντά στον αδερφό του, Γιάννη.
Πηγή:"sdna.gr"
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.