Ο πρόεδρος του Δειλινού, Γ.Χιωτάκης , τοποθετείται σε δημοσίευμα για την "μπασκετική κατάντια μας".


Ο πρόεδρος του Δειλινού κ.Γιώργος Χιωτάκης , καταθέτει στην επίσημη σελίδα της ομάδας στο facebook"Α.Ο. ΔΕΙΛΙΝΟ BASKETBALL", την δική του άποψη, στην τοποθέτηση του περιοδικού mvpmagazine.gr και του Γιώργου Κορτσιδακη, λόγω των αντιδράσεων που προκάλεσε (με τον τρόπο που διοργανώνεται) , το καμπ του Παναγιώτη Γιαννάκη με τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά: 
"Αγαπητέ κύριε Κορτσιδάκη,είναι έκδηλη η αγωνία που σας δημιουργήθηκε από την κατώτερη των προσδοκιών που για δικούς σας λόγους είχατε προσέλευση κόσμου στην παρουσίαση ενός μπασκετικού καμπ που θα διοργανώσει μια ομάδα της Κρήτης με την καταβολή χρηματικού αντίτιμου για όσους συμμετάσχουν.

Αγωνία που δεν έχετε εκφράσει δημοσίως για τις αμισθί προσπάθειες που κάνουν σωματεία για την ανάπτυξη του αθλήματος, για πλήθος άλλων πρωτοβουλιών, για πολλές σημαντικές εκδηλώσεις άλλων σωματείων και εξ ίσου σημαντικές συνεργασίες με προβεβλημένες προσωπικότητες από τον χώρο του μπάσκετ.

Επειδή δεν είσαστε όμως τακτικός θαμώνας των γηπέδων και της δράσης, ίσως είναι λογικό να σας διαφεύγουν σημαντικές δράσεις και να «τσουβαλιάζετε» με απρεπείς χαρακτηρισμούς το σύνολο του Κρητικού μπάσκετ όταν δεν… βοηθάει να εκπληρωθούν συγκεκριμένες προσδοκίες σας.

Ο πρόεδρος
Χιωτάκης Γεώργιος".

Η τοποθέτηση του Γ.Κορτσιδάκη στο mvpmagazine.gr:
Ο Γιαννάκης και η μπασκετική κατάντια μας
Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Η παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Ηράκλειο, για οποιοδήποτε λόγο, είναι είδηση.

Ακόμα και αν έρθει για τουρισμό, πόσο μάλλον για δουλειά.

Γιατί μιλάμε για μια μπασκετική προσωπικότητα ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ακτινοβολίας.

Και όμως, υπάρχουν άνθρωποι, σε αυτή τη μίζερη πόλη, που σκέφτονται διαφορετικά.

Για αυτό και μπασκετική κατάντια, της περιοχής μας, είναι εμφανής.

Στην επίσημη παρουσίαση της συνεργασίας του Γιαννάκη με τον ΟΦΗ, για καλοκαιρινά κάμπ, τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα σε παιδιά από την Κρήτη, να διδαχθούν τα μυστικά του αθλήματος, από τον σπουδαίο Γιαννάκη, μέτρησα πολλές… απουσίες.

Απουσίες μπασκετικών παραγόντων, απουσία προπονητών, διαιτητών, σωματείων, θεσμών, αλλά και δημοσιογράφων.

Θα περίμενε κανείς, ότι η αίθουσα του ξενοδοχείου IBIS θα είναι γεμάτη από ανθρώπους, που υποτίθεται ότι έχουν σύνθημα «ότι γίνεται για το μπάσκετ στην Κρήτη είναι καλό».  Αυτό όμως δε συνέβη.

Το «γιατί» είναι εύκολο, να το καταλάβει κανείς.

Είναι θέμα μιας άχρηστης νοοτροπίας που επικρατεί στην περιοχή μας και ειδικά στο μπάσκετ, όπου ισχύει αυτό που λέμε «ο ένας, να βγάλει το μάτι του άλλου».

Για αυτό και δεν βλέπουμε (μπασκετική) προκοπή.

Δεν έχει σημασία αν τον Γιαννάκη, τον έφερε ο ΟΦΗ.

Θα έγραφα ακριβώς τα ίδια, αν την συνεργασία αυτή, την είχε κάνει το Ηράκλειο, ο Εργοτέλης, ο Ηρόδοτος, το Δειλινό ή κάποιο άλλο σωματείο.

Δεν τιμάει την μπασκετική κουλτούρα της πόλης, να έρχεται ο Γιαννάκης και να απουσιάζουν οι «δήθεν» μπασκετικοί.

Ο φίλος μου, πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Μπάμπης Μαρκάκης, την απουσία του οποίου προσωπικά, αλλά και του θεσμού που εκπροσωπεί, μέτρησα επίσης, μου εξηγεί ότι «η Ενωση δεν μπορεί να φαίνεται σε ένα τουρνουά, στο οποίο τα παιδιά που θα συμμετάσχουν, πληρώνουν αντίτιμο».

Και μου λέει ο Μπάμπης ότι «δεν το έκανα και σε άλλα κάμπ, ομάδων της Κρήτης».

Ο Μπάμπης-αν και διαφωνώ-έχει το δικαίωμα της γνώμης του και εμείς τη… δική μας.

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ είχε φροντίσει να εξηγήσει στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Γιάννη Δανδάλη τους λόγους της απουσίας του και αυτό τον τιμάει.

Ανεξάρτητα από το αν διαφωνώ, πρέπει να επισημάνω ότι αν δεν υπήρχε ο Μπάμπης και η χορηγία της ΑΝΕΚ, το μπάσκετ της πόλης θα είχε βουλιάξει ακόμη περισσότερο, από ότι είναι μέχρι σήμερα και αυτό, οφείλουν να το αναγνωρίσουν όλοι.

Παρών, προς τιμήν του στην εκδήλωση ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς, ο οποίος, είναι τυπικός και ουσιαστικός στο ρόλο του.

Δεν είναι θέμα στήριξης, της πρωτοβουλίας αυτής και της συνεργασίας του ΟΦΗ και του Γιαννάκη και δεν ξέρω γιατί μια παρουσία, ερμηνεύεται έτσι.

Για μένα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ περισσότερο, γιατί η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ μπασκετικά πόλη μας, χρειάζεται τέτοιες επισκέψεις και τέτοιες πρωτοβουλίες.

Μόνο να έβλεπε κανείς, τα πρόσωπα των παιδιών στα σχολεία της πόλης που επισκέφθηκε, θα σκεφτόταν το μεγάλο και πραγματικό κέρδος.

Δεν θέλω να πιστεύω ότι η απουσία μπασκετικών από την εκδήλωση του Γιαννάκη, οφείλεται σε κάποια «κόντρα» του, όπως λένε, με τον Βασιλακόπουλο, εξαιτίας της οποίας, κάποιοι φοβήθηκαν, μην μαθευτεί ότι ήταν εκεί και μπούν στην …μαύρη λίστα, όπως μου μετέφεραν κάποιοι.

Ούτε με καλύπτει αυτό που λένε άλλοι, ότι ο Γιαννάκης είχε παλιά «χρωστούμενα» με το Ηράκλειο και τον… υποβιβασμό του!

Μιλάμε για τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Γιαννάκη. Όχι κάποιο τυχαίο.

Μιλάμε για την προσωποποίηση του ΝΙΚΗΤΗ, μιλάμε για την ΨΥΧΗ του Ελληνα, για όλα αυτά που μας έχει χαρίσει, μέσα στα γήπεδα.

Τα υπόλοιπα, να με συγχωρήσετε, αλλά είναι μ@λ@κ$#ς.

Κάποιοι δημοσιογράφοι από το Ηράκλειο, είχαμε την ευκαιρία μετά την εκδήλωση να περάσουμε μια υπέροχη βραδιά με τον Γιαννάκη, στο «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα».

Οικοδεσπότης, ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ του ΟΦΗ Συμμεών Καμπάκας και μαζί του ο υπεύθυνος της ακαδημίας μπάσκετ του ΟΦΗ Γιάννης Κόκκινος και ο πολύ ενημερωμένος (και) στο μπάσκετ, πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης.

Mαζί και ο προπονητής Σωκράτης Ηλιάδης που είναι συνεργάτης του Γιαννάκη και έχει παρελθόν στην Κρήτη και το γυναικείο μπάσκετ.

Μέχρι αργά το βράδυ, συζητήσαμε για μπάσκετ, θυμηθήκαμε παλιές καλές εποχές και ανταλλάξαμε απόψεις γενικώς, για καλές και άσχημες στιγμές που έχει περάσει αυτός ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ του παγκόσμιου μπάσκετ.

Ποιοι είμαστε ΕΜΕΙΣ για να προσάψουμε κάτι, στο Γιαννάκη.

Με τι …ανάστημα-αναρωτιέμαι-μπορούμε να το κάνουμε.

Και προσέξτε, για όλα τα παραπάνω, εκείνος δεν είπε λέξη. Κανένα παράπονο. Μόνο χαμόγελο και καλοσύνη.

Εμείς τα …κουβεντιάζουμε, μεταξύ μας και διαπιστώνουμε την κατάντια μας και την ανυπαρξία μας.

Αυτό μας αξίζει…
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.