Ένταση στην ΚΕΔ -Διακωμώδηση του μπάσκετ με μηνύσεις και τσακωμούς.


Άκρως επεισοδιακή ήταν η κλήρωση των διαιτητών την Τετάρτη (30/5) το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ,στους τελικούς των playoffs, καθώς μετά από μήνυση των «κομμένων» Γκόντα και Φούφη, η αστυνομία επιχείρησε να συλλάβει τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, ενώ συνέλαβε τον επικεφαλής της ΚΕΔ , Στέλιο Συμεωνίδη και τον δικηγόρο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Σκηνές που όμοιες τους δεν έχει ξαναβιώσει το ελληνικό μπάσκετ εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στα γραφεία της ΕΟΚ. Οι διαιτητές Σπύρος Γκόντας και Γιάννης Φούφης δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις εξηγήσεις της ΚΕΔ για την εδώ και καιρό άρνησή της να τους χρησιμοποιεί και κατέθεσαν μήνυση κατά των τεσσάρων μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και του προέδρου της Ομοσπονδίας, Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις, ωστόσο, άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι, είτε άμεσα, είτε λίγο αργότερα. 

Πηγή εικόνας:"facebook-ΜΠΑΣΚΕΤΟΚΟΥΒΕΝΤΕΣ"

Ας τα πάρουμε από την αρχή…
Το μεσημέρι της Τετάρτης (30/5) έγινε η συνεδρίασης της ΚΕΔ/ΕΟΚ, προκειμένου να κληρωθούν οι διαιτητές των δύο πρώτων τελικών ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Στην αίθουσα στα γραφεία της Ομοσπονδίας εμφανίστηκαν οι Γκόντας και Φούφης, που ρώτησαν αν είναι κι αυτοί υποψήφιοι. “Οχι δεν είστε”, απάντησε ο επικεφαλής της ΚΕΔ/ΕΟΚ Στέλιος Συμεωνίδης, ο οποίος βρίσκεται και στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, που μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση και ζητά την αποχώρησή του από την Επιτροπή.

Μόλις οι Γκόντας και Φούφης έλαβαν την αρνητική απάντηση, κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα του ΟΑΚΑ (συνορεύει με τα γραφεία της ΕΟΚ) και κατέθεσαν μήνυση στον Πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, στα μέλη του ΔΣ της ΕΟΚ και της ΚΕΔ/ΕΟΚ, ότι παρανόμως δεν συμπεριλήφθηκαν στην κλήρωση. Κάπως έτσι προστέθηκε ακόμα ένα επεισόδιο στην κόντρα των δύο πλευρών, που ξεκίνησε με τον μη ορισμό των 4 διαιτητών της EuroLeague σε αγώνες της Stoiximan.gr Basket League στο ξεκίνημα της σεζόν, μέχρι αυτό να αλλάξει μετά την δικαίωσή τους από το ΑΣΕΑΔ.

Λίγες ώρες μετά και δίχως κανείς να έχει αντιληφθεί τι έχει συμβεί, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος αποχώρησε από το γραφείο του και ξαφνικά βρέθηκε μπροστά σε αστυνομικούς, που του ζήτησαν να κατευθυνθεί στο τμήμα. Ομως ο Βασιλακόπουλος αποχώρησε κανονικά, όπως και όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΚ που ήταν στα γραφεία εκείνη την ώρα.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με δύο μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ, τον Στέλιο Συμεωνίδη και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο. Ο Σπύρος Γκόντας και ο Γιάννης Φούφης εξήγησαν στους αστυνομικούς ότι είναι δύο από τα πρόσωπα που έχουν μηνυθεί και οι αστυνομικοί τους κράτησαν. Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος ως δικηγόρος έφυγε αμέσως, ο Συμεωνίδης όμως έμεινε στο τμήμα για αρκετή ώρα.

Προκλήθηκε ένταση ακόμα και ανάμεσα στους δικηγόρους των διαιτητών και της ΕΟΚ που βρέθηκαν εκεί, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Εν τέλει ο εισαγγελέας υπηρεσίας ειδοποίησε το αστυνομικό τμήμα πως δεν συντρέχει λόγος αυτοφώρου και δόθηκε άδεια να αποχωρήσει ο Συμεωνίδης, μόνο που υπήρξε και νέα ένταση. Γκόντας και Συμεωνίδης λογομάχησαν και κατατέθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις για εξύβριση.

Εν τέλει κανείς δεν πέρασε τη διαδικασία αυτοφώρου και ο εισαγγελέας υπηρεσίας έδωσε το ΟΚ για να αφεθούν όλοι ελεύθεροι, όμως είναι ξεκάθαρο πως τέτοια σκηνικά διασύρουν το μπάσκετ.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος προσπάθησε να προσεγγίσει την πλευρά των διαιτητών μέσω των δικηγόρων ώστε να αποσύρουν τις κατηγορίες, με τους διαιτητές μεταξύ άλλων αιτημάτων να ζητούν, την άμεση εξόφληση των οφειλομένων προς τους διαιτητές του Συνδέσμου τους.

Η υπόθεση δε φαίνεται ότι θα σταματήσει εδώ από τους Γκόντα και Φούφη, οι οποίοι επιθυμούν να πάνε μέχρι τέλους τον δικαστικό τους αγώνα, πιστεύοντας πως θα δικαιωθούν μιας και έχουν πολλές υπέρ τους διακστικές αποφάσεις.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε την παραίτηση της ΚΕΔ
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε την παραίτηση του Στέλιου Συμεωνίδη και όλων των μελών της ΚΕΔ, αλλά και την αποβολή του γιου του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας από τους πίνακες της Α1 και της FIBA. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της ζήτησε την παραίτηση όλων των μελών της “παρανόμως συγκροτηθείσας”, όπως υποστηρίζει, ΚΕΔ.

Η “ερυθρόλευκη” ΚΑΕ με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν την οικογένεια Συμεωνίδη να διατηρεί επιχειρηματική σχέση με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Προμηθέας, Βαγγέλη Λιόλιο, εξέδωσε ανακοίνωση κι έριξε τα… βέλη της κατά της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε την παραίτηση όλων των μελών, αλλά και την διαγραφή του διαιτητή Στυλιανού Συμεωνίδη (σ.σ. γιος του μέλους της ΚΕΔ, Στ. Συμεωνίδη) από τους πίνακες της Α1 και της FIBA.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
“Σε συνέχεια των πρόσφατων δημοσιευμάτων, τα οποία εμφανίζουν το μέλος της ΚΕΔ Στυλιανό Συμεωνίδη του Αποστόλου και τον υιό του, επίσης διεθνή διαιτητή FIBA και Α1 Ανδρών Στυλιανό Συμεωνίδη του Στυλιανού να διατηρούν άμεση επιχειρηματική σχέση με εταιρία που ανήκει στον ιδιοκτήτη της ομάδας του Προμηθέα Πατρών, ζητούμε δημόσια:

1. Την άμεση παραίτηση του Στυλιανού Συμεωνίδη του Αποστόλου από την ΚΕΔ.
2. Την άμεση παραίτηση όλων ανεξαιρέτως των μελών της παρανόμως συγκροτηθείσας ΚΕΔ.
3. Την άμεση αποβολή του Στυλιανού Συμεωνίδη του Στυλιανού από τους οικείους πίνακες της Α1 Ανδρών και της FIBA.
Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.
ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ”.

Η ελληνική ομοσπονδία πήρε θέση σχετικά με το χθεσινό περιστατικό στα γραφεία της
Για κακοήθη και ψευδή δημοσιεύματα, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων και άλλοθι, κάνει λόγο η EOK, υποστηρίζοντας ουσιαστικά πως δεν μεταφέρθηκε στην αληθινή της διάσταση η χθεσινή…περιπέτεια, στα γραφεία της ομοσπονδίας, λίγο μετά την κλήρωση των διαιτητών για τους τελικούς του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Η παγιωμένη, ετήσια, πάντα παραμονές της τελικής φάσης του πρωταθλήματος, συνήθεια των «εμπρηστικών» ενεργειών που συνοδεύεται από στοχευμένα, κατευθυνόμενα και με πλήθος ψευδών και κακοηθειών δημοσιευμάτων έκανε και φέτος την εμφάνισή της.

Οι επαναλαμβανόμενες προσπάθειες δημιουργίας εντυπώσεων και, κυρίως, δημιουργίας άλλοθι για… πάσα χρήση και όποια ανάγκη προκύψει, από συγκεκριμένα, γνωστά σε όλους κέντρα έχουν καταντήσει μια εσκεμμένη ρουτίνα που πλήττει σοβαρά το άθλημα.

Μπορεί επί χρόνια να μην φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα εντυπωσιασμού και πλέον να μην γίνονται από κανέναν πιστευτές οι αιτιάσεις και οι φαντασιώσεις, όμως, επ’ ουδενί πτοούν τους υποκινητές τους. Η ΕΟΚ παρακολουθεί με προσοχή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ακολουθεί τον δρόμο τους.

Αρνείται κατηγορηματικά να συμμετάσχει και συνδράμει στις συντονισμένες προσπάθειες απαξίωσης του αθλήματος, αλλά δεν θα επιτρέψει και την ανεξέλεγκτη δράση των εμπνευστών και υποκινητών. Δυστυχώς, ο λόγος ως προς τα ψευδή, συκοφαντικά και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα πλέον θα περάσει στην δικαιοσύνη.»

Συμεωνίδης: «Θα τοποθετηθώ μετά τους τελικούς»
Για προσπάθεια ορισμένων να τον πλήξουν αποσκοπώντας σε κέρδος ή ακόμη και να κάνουν ηρωική έξοδο κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης, μετά τη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του αλλά και το αίτημα του Ολυμπιακού να παραιτηθεί.

Ο παλαίμαχος ρέφερι τόνισε πως δεν πρόκειται να τοποθετηθεί επί του θέματος τώρα, πριν τους τελικούς, αλλά θα το πράξει στη συνέχεια, ενώ προανήγγειλε νομικές κινήσεις κατά όσων στρέφονται εναντίον του ιδίου και της οικογένειάς του.

Αναλυτικά η δήλωση του Στέλιου Συμεωνίδη:
«Λόγω ευσυνειδησίας ως προς το ρόλο μου στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, σεβόμενος την ιστορική μου διαδρομή και σε καμία περίπτωση λόγω αδυναμίας, επιλέγω να μην απαντήσω τώρα στα πρόσφατα κακόβουλα δημοσιεύματα και γεγονότα. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος και τη λήξη των τελικών που είναι η κορωνίδα του πρωταθλήματος και για έμενα αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, θα τοποθετηθώ δημόσια προς όλους αυτούς που θέλοντας κάτι να κερδίσουν ή θέλοντας να κάνουν μια ηρωική έξοδο ή θέλοντας κάποιον άλλον να πλήξουν αποβλέποντας σε κάποιο κρυμμένο στόχο χρησιμοποιώντας τις διαδικασίες του νόμου, ενώ γνωρίζουν ότι δεν έχουν κανένα ουσιαστικό δικαίωμα, στρέφονται εναντίον εμού και της οικογένειας μου. Επιφυλάσσομαι για όλες αυτές τους ενέργειες προς κάθε νόμιμο δικαίωμα μου».

Διεθνώς ρεζίλι λόγω Συμεωνίδη
Δεν έμεινε εντός συνόρων το σκάνδαλο που αφορά το ελληνικό μπάσκετ με τη σύλληψη από την αστυνομία του Στέλιου Συμεωνίδη.

Στο θέμα αναφέρεται με δημοσίευμά της η Mundo Deportivo, η οποία κάνει λόγο για «Σκάνδαλο στην Ελλάδα», μετά τη σύλληψη του πρόεδρου της επιτροπής διαιτητών της χώρας. «Προφανώς η σύλληψη έχει την προέλευσή της στην καταγγελία των δύο από τους τέσσερις Έλληνες διαιτητές που διευθύνουν αγώνες της Ευρωλίγκας», αναφέρει το δημοσίευμα και τονίζει ότι ο Σπύρος Γκοντας και ο Ιωάννης Φούφης, δεν συμπεριλαμβάνονται στους διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι τέσσερις Έλληνες διαιτητές που σφύριζαν σε αγώνες της Ευρωλίγκας, κέρδισαν το δικαστήριο απέναντι στην Ελληνική Ομοσπονδία και την ΚΕΔ που δεν τους όριζε σε αγώνες πρωταθλήματος.

Αφού κέρδισαν τη δίκη, οι τέσσερις διαιτητές συμπεριλήφθηκαν και πάλι στους πίνακες, όμως έμειναν εκτός για τους τελικούς.

Επίσης γίνεται αναφορά σε «σύνδεσμο επιχειρήσεων μεταξύ του γιου του Συμεωνίδη και τους ιδιοκτήτη του Προμηθέα Πατρών, μια ακμάζουσα ελληνική ομάδα της πρώτης κατηγορίας».
Πηγή:"msn.com"- "sport24.gr"

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.