Δηλώσεις Γ. Γωνιωτάκη και Γ.Βισκαδουρακη, για τον 2ο τελικό.


Σε ένα παιχνίδι "θρίλερ" στο τέλος, οπού ο Εργοτέλης πήγε να "κλέψει το ματς" , που δοκιμάστηκε από την τεράστια υπομονή των φιλάθλων, λόγω όχι καλού προγραμματισμού της ΕΣΠΕΚ (Ένωση βόλεϊ Κρήτης) και ΕΚΑΣΚ, που έβαλαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τρεις ! τελικούς (δυο βόλεϊ με συγκλονιστική εξέλιξη και ένα μπάσκετ) και παρέμειναν τουλάχιστο στο μεγαλύτερο μέρος δεύτερου τελικού Ανδρών ΕΚΑΣΚ, το Δειλινό ισοφάρισε την σειρά και τώρα οι δυο ομάδες θα ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους , στον τρίτο τελικό δίχως αύριο της ερχόμενης Κυριακής (13/05, 20:00, αν δεν μπει ..βόλεϋ η κάτι άλλο.)

Γιώργος Γωνιωτάκης : " Στο τέλος χάσαμε το μυαλό μας .Αυτά τα ματς διαφήμιση για το μπάσκετ".
Ο προπονητής του Δειλινού Γιώργος Γωνιωτάκης, σε δηλώσεις του στην  "Εφ.Πατρίς" τόνισε:

"Παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά ξεκινήσαμε δυνατά και στα τρία πρώτα δεκάλεπτα κυριαρχήσαμε κατά κράτος. 
Παρά το άγχος, οι παίκτες μου παρέμειναν προσηλωμένοι στο αρχικό πλάνο .

Πραγματικά στο τέλος χάσαμε το μυαλό μας, είτε λόγω κούρασης είτε γιατί πιστέψαμε κακώς ότι είχε τελειώσει το ματς.

Ο Εργοτέλης είναι έμπειρη ομάδα και σε περιμένει στη γωνία. Δεν κρατήσαμε τον ρυθμό μας και δεν διαχειριστήκαμε σωστά, λόγω απειρίας, το μεγάλο μας προβάδισμα. 

Από την κερκίδα είναι εύκολο να μιλάς για διαχείριση, όμως το γήπεδο είναι άλλη υπόθεση. 

Αυτά τα παιχνίδια είναι διαφήμιση για το τοπικό μπάσκετ και πρέπει στον τρίτο τελικό το γήπεδο να είναι γεμάτο".

Γιάννης Βισκαδουράκης: "Ειχαμε ψυχικά αποθέματα στο τέλος"
Ο Γιάννης Βισκαδουράκης που στα τελευταία δυόμισι δραματικά λεπτά αποβλήθηκε με 2η τεχνική ποινή επεσήμανε στην  "Εφ.Πατρίς" :

"Τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια στο τέλος, δείχνοντας ότι έχουν τεράστια ψυχικά αποθέματα. Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη και εύχομαι να την κάνουμε στο επόμενο ματς.

Πιστεύω ότι με εμφάνιση σαν αυτή του τελευταίου δεκαλέπτου, θα είμαστε εμείς οι πρωταθλητές. 
Δε μου αρέσει να μιλάω για τους διαιτητές αλλά νομίζω σε μια -δυο φάσεις, όταν πήγαμε να γυρίσουμε το ματς, δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων".

ΔΙΑΤΗΣΙΑ
Εμείς με την σειρά μας να τονίσουμε για την διαιτησία (που δεν αναφερθήκαμε λόγω προχωρημένου της ώρας στο ρεπορτάζ του τελικού), ότι πράγματι κάποια σφυρίγματα χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης και εξήγησης από συγκεκριμένο διαιτητή .Δυο παραδείγματα.

-Δεν μπορεί να σφυρίζει τρία δευτερόλεπτα στο Βερτούδο , την ώρα που έρχεται απ έξω και πηδά για  να κερδίσει επιθετικό ριμπάουντ.
-Δεν γίνεται να σφυρίζει φάουλ στον Μπορμπίδη και να δείχνει ο συγκεκριμένος διαιτητής, ότι  το έκανε με τον ώμο (μόνο αντιαθλητικό δεν έδωσε), αφού ο Χασάπης δεν τον είχε ντριπλάρει καν.
Λίγο πιο προσεκτικοί κύριοι διαιτητές,  είστε αναπόσπαστο μέρος του παιχνιδιού.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για πείτε μας εσείς, που γνωρίζετε για τον κανονισμό των 3 δευτερολρπτων, γιατί ο διαιτητής έκανε λάθος που χρεωσε το Βερτουδο με 3 δευτερόλεπτα; Γιατί εγώ με τη φτωχή μου αντίληψη διακρίνω ότι στο άρθρο 26 του κανονισμού λέει ότι ο διαιτητής πρέπει να δείχνει ανοχή σε κάποιες περιπτώσεις όπου οι παίκτες της ομάδας που έχει κατοχή της μπάλας βρίσκονται στο "ζωγραφιστο". Και απ ότι είδα σε ένα στιγμιότυπο ο Βερτουδος ήταν για πάνω από 6 δευτερόλεπτα μέσα εκεί.
Και κάτι άλλο, από πότε οι "δημοσιογραφοι" χρωματιζονται? Από πότε καταθέτουν άποψη σε ένα ιστοτοπο ενημερωσης?

kritikobasket.gr είπε...

Αναφέρομε σε συγκεκριμένη φάση , την εξέλιξή της οποίας την είδα εγώ (και πολύς κόσμος ταυτόχρονα) , απο την αρχή ως το τέλος και την σχολίασε αμέσως μετά.
Δεν κατάλαβα που χρωματίζετε το σαιτ .Ψάξτε αλλού για αυτό .
Και επί πλέον όπως κάνει πάρα πολύ καιρό τώρα το σαιτ δεν είναι μόνο ιστοτοπος ενημέρωσης. Ειναι κυρίως αντικειμενικής αποψης και δίκαιης κριτικής που εχει σκοπο να καταλαβαινει ο αναγνώστης το μπάσκετ σε ολες του τις πτυχές.