Ομάδα με μέταλλο ο Εργοτέλης, με ανατροπή στον τελικό.


Ο αποφασιστικός με ψυχή, Εργοτέλης επικράτησε για 3η συνεχόμενη φορά τον Κύδωνα στα πλέι οφ (με.. sweep στη συγκεκριμένη σειρά) , με 61-74 στον Κλαδισό, ...έκανε προσπέραση και   πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του πρωταθλήματος, με το Δειλινό (Ηρακλειώτικη υπόθεση),  με τη σειρά να αρχίζει από το 1-1.

Η νέα επιτυχία των "κιτρινόμαυρων" , βάζει για τα καλά την ομάδα του Γιάννη Βισκαδουράκη, την κουβέντα για άνοδο στις Εθνικές κατηγορίες , μετά από απουσία ενός έτους , καθώς βρισκόταν εκεί για επτά συναπτά έτη.

Σε μια όμορφη ατμόσφαιρα και αγωνιστικά με τις ομάδες αρχικά να εναλλάσσονται στο σκορ , ο Εργοτέλης στο δεύτερο δεκάλεπτο, με όπλο την δυνατή του άμυνα, περιόρισε τις επιθετικές λύσεις της γηπεδούχου ομάδας και με διάθεση και ενέργεια πήρε πολλές κατοχές και βρήκε ρυθμό στην επίθεση , καταφέρνοντας να πάρει  διψήφια διαφορά στην ανάπαυλα του ημιχρόνου (28-39), έχοντας έναν  εντυπωσιακό Κώστα Βερτούδο.

Με τον νεαρό Τζιώλα  να πραγματοποιεί καλή εμφάνιση, η ομάδα του Γιάννη Ηλιάκη προσπάθησε να ξαναμπεί στην διεκδίκηση της νίκης, αλλά η αντίδραση του Εργοτέλη ήταν καθοριστική, φτάνοντας στο +14 την διαφορά, που έθεσε τις βάσεις για την μεγάλη νίκη-ανατροπή.

Στην τελευταία περίοδο οι νικητές διατήρησαν και διεύρυναν τον προβάδισμα (52-70), κάνοντας  μεγαλύτερη την … ανηφόρα για τους γηπεδούχους και ο Εργοτέλης τελικά να πάρει την τρίτη συνεχόμενη νίκη στα πλέι οφ με.. sweep 0-3.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Βισκαδουράκη ήταν οι Βερτούδος (20)  και Αθανασιάδης, Χασάπης με 13, αν και ο νεαρός τεχνικός των "κιτρινόμαυρων" αξιοποίησε στο μέγιστο τις δυνατότητες όλων των παικτών που χρησιμοποίησε.

Από τους ηττημένους που έκαναν ό,τι μπορούσαν ο Ζανιδάκης (19) και Τζιώλας (18), κορυφαίοι σκόρερ.

Πηγή εικόνας :"athlitiko.gr"

ΚΥΔΩΝ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ   61-74
Δεκάλεπτα: 20-17, 28-39 (ημ), 45-61, 61-74

Κύδων (Ηλιάκης Γιάννης): Λυρώνης 2, Ρέκκας-Βεντήρης, Μαγγελάκης 1, Ζανιδάκης 19 (3), Δούβος 7, Χρονόπουλος, Κατσούλης, Κατσίμπας, Χατζάκης, Κουτσαντωνάκης 2, Τζιώλας 18 (1), Λουκάκης 12.
Εργοτέλης (Βισκαδουράκης Γιάννης): Ομηρόλης, Αθανασιάδης 13 (2), Μανιαδής 8 (1), Βερτούδος 20 (1), Καλογεράκης, Δαπουλάκης 5, Χασάπης 13 (2), Χριστοδούλου, Νησωτάκης, Σκανδαλάκης 6, Κομψέλης 9, Αμπαδιωτάκης .

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.