Διπλό παραμονής, στα Καμίνια ο ΟΑΧ .


Τεράστια νίκη για την ομάδα του Μιχάλη Κασικτσόγλου καθώς κέρδισε με 63-55 τον Προφήτη Ηλία στο εξ αναβολής ματς για την προτελευταία 21η αγωνιστική της Α2 Νότου, το μεσημέρι στο κλειστό των Καμινίων και ελπίζει βάσιμα στην παραμονή , παίρνοντας "ψυχολογία" από την εξαιρετική παρουσία των Κορασίδων τους, στην β’ φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος, που προκρίθηκαν το πρωί στην τελική φάση..

Η χανιώτικη ομάδα αφήνει έτσι στην τρίτη από το τέλος θέση τον Αρη Πετρούπολης και πλέον περιμένει τις εξελίξεις από το πρωτάθλημα της Α1 αλλά και τι θα συμβεί στο μπαράζ ανόδου στην Α2.

Αναλόγως των καταστάσεων, ο ΟΑΧ θα παραμείνει στην κατηγορία, εκπληρώνοντας τον μεγάλο στόχο της παραμονής

Το παιχνίδι ήταν  ιδιαίτερα ανταγωνιστικό καθώς η ομάδα του Πειραιά βρισκόταν συνεχώς κοντά στο σκορ και υπήρξαν φορές που φαινόταν ότι θα μπορούσε να πάρει την τρίτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα, όμως οι φιλοξενούμενες στηριζόμενες στην εμπειρία των Ψυχογιού και Κουφογιάννη, αλλά και της Καζαντζή, κατάφερναν να βρίσκουν τις λύσεις όποτε τις χρειάζονταν.

Όπως αναφέρει η ομάδα του Προφήτη Ηλία στην σελίδα της από οπού και η σχετική φώτο:
"Μετά το πρώτο δεκάλεπτο (13-17) οι φιλοξενούμενες άρχισαν την προσπάθεια τους να χτίσουν διαφορές. Το κατάφεραν προς στιγμήν με το 15-25, όμως ο Προφήτης κατέφυγε στη ζώνη και έμεινε μέσα στο ματς. 
Στο ημίχρονο τα Χανιά προηγήθηκαν με 7 (26-33), αλλά ο Προφήτης με εκρηκτικό ξεκίνημα στην επανάληψη και τη Νεαρχάκου σε μεγάλη μέρα πέρασε με 35-33. Τα Χανιά απάντησαν αμέσως με την Καζάντζη (35-40) για να πάμε στο 46-49 του 30'. 
Όσο όμως περνούσε η ώρα η κούραση άρχισε να παίζει το δικό της ρόλο (ο Προφήτης εξάλλου δεν έχει πολλές λύσεις) και τα Χανιά, μπαίνοντας δυνατά στην τελική ευθεία έκαναν το 46-54, με τον Προφήτη να μην μπορεί να επιστρέψει και την διαφορά να φτάνει στη μέγιστη τιμή της (52-63) λίγο πριν το φινάλε.

Η Ηρώ Κουφογιάννη δεν είχε αντίπαλο στα μέτρα της και το εκμεταλλεύτηκε, τελειώνοντας με 21 πόντους και κυριαρχώντας κάτω από τα καλάθια. 
Σημαντική η συνεισφορά της Καζάντζη, που πέτυχε δέκα πολύ κρίσιμους πόντους (όλους στο δεύτερο ημίχρονο) και σταθερή όπως πάντα η Ψυχογιού. 
Από τον Προφήτη κορυφαία αλλά και πρώτη σκόρερ του αγώνα η Νεαρχάκου, θετικές όμως και όλες οι υπόλοιπες που προσπάθησαν όσο μπορούσαν. 
Ρεσιτάλ διαιτησίας από την Μπακετέα, που σφύριξε και για τον ωσεί παρόντα Ντάση".

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ- Ο.Α. ΧΑΝΙΩΝ  55-63
Δεκάλεπτα: 13-17, 26-33 (ημ), 46-49, 55-63.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ντάσης, Μπακετέα
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ (Π. Χλιαουτάκης): Δροσωτάκη 8(1), Σπύρη 2, Τζάρου 5(1), Νεαρχάκου 25(2), Κουτσοδήμου 6(2), Μουτεβελή, Πούλη 4, Τσελεπίδου 1, Γιαννοπούλου 4(1).
ΧΑΝΙΑ (Μ. Κασικτσόγλου): Πρασιανάκη 6, Δερμιτζάκη, Χαλιβίδου 7(1), Κουφογιάννη 21, Ψυχογιού 14(1), Καζάντζη 10(2), Δασκουλίδου, Παπαμαρκάκη 5(1), Σκουμπάκη.






Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.