Το σχόλιο της Παρασκευής (16/03).


Του συνεργάτη μας "threepointer".

Αν κοιτάξει αντικειμενικά κανείς το ρόστερ του Ολυμπιακού και αυτό της Μπαρτσελόνα, θα πει πως μέχρι τώρα, οι δύό ομάδες έχουν καταφέρει μια πορεία -θαύμα αλλά αντίστροφη με την ποιότητα του ρόστερ.

Ο μεν Ολυμπιακός με αυτό το ρόστερ είναι αντικειμενικά πολύ ψηλότερα από εκείνο που θα περίμενε κανείς, η δε Μπαρτσελόνα είναι κατόρθωμα να βρίσκεται τόσο πολύ χαμηλά, για αυτό το εκπληκτικό ρόστερ που διαθέτει.

Το γιατί συμβαίνουν αυτά δεν θα το αναλύσουμε σήμερα, αλλά με αφορμή το χτεσινό ματς (63-90),μπορεί κανείς, καθαρά μπασκετικά, να πει πως στο χτεσινό ματς ο Ολυμπιακός δεν είχε τα στοιχεία που τον κάνουν με τέτοιο ρόστερ να είναι ψηλά, όπως πάθος, αυτοθυσία, δύναμη κλπ.

Και αυτή τη φορά είχε απέναντι ρόστερ από τα καλύτερα και ένα προπονητή, γάτα.
Όταν λοιπόν λείπουν αυτά, τότε αναδυκνείεται η διαφορά ποιότητας του ρόστερ που υπάρχει με τις top ομάδες της euroleague.

Αυτά τα πνευματικά -ψυχικά προσόντα που κρατάνε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρωλίγκας τα τελευταία χρόνια, πρέπει να είναι και πάλι το μεγάλο προσόν της πειραιώτικης ομάδας για τη συνέχεια της πορείας προς τη Βελιγράδι.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.