Νίκη- τίτλου, για το Εφηβικό του Ηροδότου, στα Δυο Αοράκι..


Νίκη από "χρυσάφι" σημείωσε ο Ηρόδοτος στα Δυο Αοράκια, που επικράτησε του Ηράκλειο με 53-58 και μπαίνει πλέον δυνατά στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης, της τελικής φάσης του πρωταθλήματος Εφήβων ΕΚΑΚΣ.

Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, ίσα -ίσα καταγράφεται ως από τα χειρότερα , ωστόσο όμως οι φιλοξενούμενοι, "ξεχείλιζαν" από πάθος και διεκδίκησαν την νίκη, μέχρι τέλους, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, που εμφάνισαν συμπτώματα , προηγουμένων ετών, δεν είχαν "ψυχή".

Ο Ηρόδοτος, μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση, και με οδηγούς τους Καθαράκη, Χνάρη και Σμαραγδάκη, πίρε τα ηνία του αγώνα.

Καθοριστική στιγμή, ο τραυματισμός (στον ώμο) του Καθαράκη, του κορυφαίου μέχρι τότε, στο αγώνα στις αρχές τις επανάληψης,ωστόσο όμως βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν το ματς (έχασαν το προβάδισμα στην επανάληψη ) και να πάρουν την μεγάλη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι "είχαν" διαβάσει τα ατού των αντιπάλων τους (που εμφανίστηκαν χωρίς τον τραυματία Μηλαθιανάκη, που είναι καθοριστικός παράγοντας στους γηπεδούχους) και με κορυφαίους αμυντικά τους Χνάρη (που ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στην άμυνα πάνω στον Κίτσο-Καλυβιανάκη και σε συνδυασμό με τις επιθετικές λύσεις που έδινε κυρίως ο Σμαραγδάκης, πανηγύρισαν στο τέλος σαν "τρελοί"  , την μεγάλη νίκη.

Από την άλλη το Ηράκλειο "εγκλωβίστηκε" στην ζώνη του Ηροδότου,  αντιμετώπισε όχι ιδανικά, την  απουσία του Καθαράκη, μετατρέποντας τον Σμαραγδάκη των 16 πόντων και Χνάρη των 13, σε... άλυτο γρίφο, ο οποίοι έκαναν άνω-κάτω (και κάτι παραπάνω) όλα τα πλάνα των γηπεδούχων.

Οι λύσεις για το Ηράκλειο  έλειπαν, πέραν του εξαιρετικού Μαραγκουδάκη (έκανε εξαιρετικό ματς στηριζόμενος κυρίως στο instant score) και στον παίδα Βαμβουκάκη, που όταν μπήκε έδωσε ενέργεια, δύναμη  και σκορ), είχαμε πολλά σουτ  μέσα από ατομικές πρωτοβουλίες και όχι από ομαδική λειτουργία που δημιουργεί προϋποθέσεις ελεύθερου σουτ, με το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό, τις περισσότερες φορές 

Όπως κι αν έχει δίκαια νίκη του Ηροδότου, που πλέον εφ όσον ηττηθεί ο ΟΦΗ την τελευταία αγωνιστική , έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο, αν κερδίσει τον Κύδων.

-Πολύς κόσμος στα Δυο Αορακια, με εξαιρετικά πολιτισμένη ατμόσφαιρα.

-Η διαιτησία των Μπανασάκη, Μαραγκάκη ,δεν χαρακτηρίζεται καλή, ιδιαίτερα ο Μπανασάκης, φαίνεται πως διανύει..κακό φεγγάρι.

-Σύντομα βίντεο-στιγμιότυπα.

Ηράκλειο Ο.Α.Α. - Ηρόδοτος ΑΟΝΑ 53-58
Πόντοι δεκάλεπτων: 14-20, 14-12, 18-11, 7-15
Score δεκάλεπτων: 14-20, 28-32 (ημ), 46-43, 53-58

Ηράκλειο Ο.Α.Α. (Τζάνης Ι., Μακράκης Γ.): Γεωργόπουλος Μ 3, Βιδάκης Δ., Καλλέργης Κ., Βαμβουκάκης Ι. 5(1), Γκίζης Κ., Στιβακτάκης Α., Κίτσος Καλυβιανάκης Ι. 16(1), Αλεξάκης Α. 2, Κυπριωτάκης Ι. 5, Βαρβεράκης Α., Μαραγκουδάκης Γ. 17, Βολιτάκης Δ. 5
Ηρόδοτος ΑΟΝΑ (Σηφομιχελάκης Ε.): Σμαραγδάκης Ζ. 16(2), Καθαράκης Κ. 2,   Μαματζάκης Μ. 9, Χνάρης Θ. 13, Στέβοβιτς Δ. 8, Πέτρου Γ. 2, Τερζάκης Α. 8, Χαμηλός Α., Λάμπρου Κ., Λαμπράκης Ν., Χαμαμτζής Φ., Φουκάκης Ι.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.