Μειώσε σε 2-1 ο Εργοτελης, που νίκησε στα Χανιά 58-71, τον Κύδων. .


Το ..φαινόμενο Εργοτέλης, επέστρεψε δυναμικά καθώς  ..."κιτρινόμαυρη σκόνη"  κάλυψε το κλειστό Κλαδισού απέναντι στον Κύδων, επικρατώντας με 58-71 στο τρίτο παιχνίδι μεταξύ τους και επιστρέφει την σειρά στο Λίντο, που θα επιδιώξει την ισοφάριση στις νίκες.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά καταφέρνοντας αρχικά να πάρουν οριακό προβάδισμα (20-18 στο 10").

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου και μετά , ο Εργοτέλης, μέσα από την άμυνα του βρήκε ρυθμό και λύσεις στην επίθεση και κατάφερε να πάρει διψήφια διαφορά πόντων στο ημίχρονο (28-36).
Ο Κύδων αντέδρασε μείωσε αλλά δεν έκανε την ανατροπή και στο τέλος ο Εργοτελης είχε ενέργεια και κατάφερε να κάνει νέο σερί και να πάρει την νίκη, βάζοντας γερές βάσεις, για το τέταρτο παιχνίδι της σειράς στο Λίντο, την άλλη Κυριακή.

Κορυφαίος των νικητών ο Βερτούδος (22π), που αποβλήθηκε με 2 τεχνικές ποινές , καθώς σε ένα μαρκάρισμα του αντιπάλου του( Λυρώνη) , μάτωσε και διαμαρτυρήθηκε έντονα.

Ο παίκτης του Κύδωνα πήγε να του ζητήσει συγνώμη, όμως ο Βερτούδος του έσπρωξε το χέρι και σε αυτό το σημείο δέχτηκε την πρώτηη τεχνική ποινή.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το φύλλο αγώνα, διαμαρτυρήθηκε στο διαιτητή που του έδωσε τεχνική ποινή, λέγοντάς του (πάντα σύμφωνα με το φ.α): "τι σφυράς ρε π..….".Εκεί δέχτηκε και την δεύτερη τεχνική ποινή και κρατήθηκε το δελτίο του.

Ο Ζανιδάκης με 20 πόντους, ο κορυφαίος της ομάδας του Γιάννη Ηλιάκη.

ΚΥΔΩΝ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 58-71
Δεκάλεπτα: 20-18, 28-36 (ημ), 45-51, 58-71.

Κύδων (Γ. Ηλιάκης): Λυρώνης 8 (1), Ρέκας-Βεντίρης 9 (1), Χατζάκης,. Ζανιδάκης 20 (1). Δούβος 4, Χρονόπουλος, Κατσούλης, Κατσίμπας, Λουκάκης 6, Πρωτογεράκης 11, Κουτσαντωνάκης.
Εργοτέλης (Γ. Βισκαδουράκης ): Μανιαδής Μ-Α . 2, Αθανασιάδης 11 (1), Χωματάς 3 (1), Βερτούδος 22 (2), Καλογεράκης , Δαπουλάκης 18 (3), Χασάπης 1, Αμπαδιωτάκης , Νησωτάκης , Δόσπρας 3, Κομψέλλης 6, Σκανδαλάκης 5.




Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.