Χ.Γιαννόπουλος |"Νοιώθω όμορφα στο Ρέθυμνο-Όνειρο η Εθνική"


Έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου της Stoixman.gr Basket League και μία από τις «μάχες» που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι και εκείνη για την είσοδο στα πλέι οφ. Και μία από τις ομάδες που έχει το βλέμμα στην πρώτη οκτάδα είναι και το Ρέθυμνο Cretan Kings. Άλλωστε, όπως σημειώνει και ο Χάρης Γιαννόπουλος, αυτό ήταν και ο στόχος από το ξεκίνημα της σεζόν!

Παραδοσιακά, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα υποστηρίζουν οι προπονητές, οι επτά νίκες στο πρωτάθλημα είναι ένα όριο που σε κάνει να νιώθεις πολύ καλύτερα αναφορικά με την παραμονή. Το περασμένη Σάββατο το Ρέθυμνο Cretan Kings το... ξεπέρασε αυτό το όριο, καθώς η νίκη του επί του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου -έχοντας μάλιστα επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων- ήταν η όγδοη.

Ο αρχηγός της ομάδας του Ρεθύμνου μίλησε στο esake.gr για τους στόχους που υπάρχουν στους Κρητικούς, στα επόμενα παιχνίδια, αλλά και την προσωπική του πορεία που φέτος συνοδεύτηκε με την κλήση στην Εθνική ομάδα.

- Με τη νίκη επί του Γυμναστικού, το Ρέθυμνο βρίσκεται πλέον τρεις νίκες πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και μία μακριά από την οκτάδα. Ποιος είναι ο στόχος πλέον για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και πως μπορεί να επιτευχθεί;
«Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος από την αρχή του πρωταθλήματος κι αυτός είναι η είσοδος στα πλέι οφ. Δεν άλλαξε μέσα στη χρονιά κι ούτε πρόκειται να αλλάξει μέχρι το τέλος. Χρειαζόμαστε δύο μεγάλες νίκες για να το καταφέρουμε».

- Απέναντι στην ομάδα της Λάρισας επτά παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ το Ρέθυμνο διαθέτει την 4η καλύτερη επίθεση της λίγκας. Αυτή η επιθετική φιλοσοφία είναι η ταυτότητα της φετινής ομάδας;
«Η ταυτότητα αυτή συνοδεύει το Ρέθυμνο εδώ και χρόνια. Είμαστε μια ομάδα που παίζει γρήγορο κι επιθετικό μπάσκετ».

- Έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε και οι «μάχες» για την 4άδα, τα πλέι οφ και την παραμονή είναι ανοικτές. Πως κρίνεις το επίπεδο της φετινής Stoiximan.gr Basket League;
«Το φετινό πρωτάθλημα είναι υψηλού επιπέδου. Πολλοί καλοί παίκτες κι ομάδες που στοχεύουν ψηλά και θέλουν να έχουν συνέχεια σαν σύλλογοι στον χώρο του μπάσκετ».

- Στα χρόνια που βρίσκεσαι στην ομάδα, έχεις καταφέρει γίνεις μέρος της ιστορίας της, και από άποψη ρεκόρ. Ήταν κάτι που το φανταζόσουν όταν υπέγραφες στην ομάδα, επιστρέφοντας στην Ελλάδα από την Ισπανία;
«Όταν υπέγραψα στην ομάδα δεν περίμενα ότι θα δέσω τόσο πολύ με τον κόσμο και τους ανθρώπους της ομάδας. Νιώθω πολύ άνετα εδώ κι είναι ένα πολύ όμορφο περιβάλλον να παίζεις μπάσκετ κι ακόμα πιο όμορφη πόλη για να μένεις».

- Φέτος έκανες το ντεμπούτο σου και την Εθνική Ανδρών. Πως βίωσες την επιστροφή σου στις Εθνικές και τις πρώτες σου συμμετοχές με την Ανδρών;
«Ήταν κάτι το οποίο ονειρευόμουν από μικρό παιδί όσον αφορά τους προσωπικούς μου στόχους. Ευχαριστώ τους προπονητές της Εθνικής που Μου έδωσαν την ευκαιρία αυτή, όπως επίσης θέλω να πω κι ένα τεράστιο ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου και τους προπονητές της ομάδας γιατί έχουν μεγάλο μερίδιο κι αυτοί στην επίτευξη του στόχου μου».

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.