Έπαιξε όσο χρειαζόταν το Ηράκλειο, που νίκησε 81-77 το Παγκράτι.


Επιστροφή στις επιτυχίες για το Ηράκλειο, που στο παιχνίδι με το Παγκράτι στα Δυο Αοράκια, επικράτησε με 81-77,  για την 20η αγωνιστική της Β’ Εθνικής και σημείωσε την δεύτερη νίκη του στους επτά τελευταίους αγώνες του.

Η ομάδα του Γιώργου Μακράκη συνάντησε ουσιαστικά αντιστάσεις μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, που το Παγκράτι με πίεση και παγίδες, κυνήγησε τις κατοχές και το κατάφερε ως ένα σημείου, άλλα ευτυχώς το buzzer beater, Λάκκα κατάφερε να δώσει προβάδισμα (19-17), στους γηπεδούχους.

Το ευρύ και διαρκές ροτέισον που πραγματοποιούσαν οι γηπεδούχοι , διατηρούσε την ενέργεια της ομάδας σε υψηλά επίπεδα κι έτσι "πάτησε" γκάζι  δίνοντάς του μια ασφαλή διαφορά στο ημίχρονο (41-32).

Στην επανάληψη το Ηράκλειο αν και ξεκίνησε δυνατά, κάπου πίστεψε ότι είχε κριθεί το παιχνίδι και η χαλαρότητα αυτή στοίχισε, καθώς το Παγκράτι με οδηγούς τους Μπένο και Καυκή με επί μέρους σκορ 0-13 και 02-19 συνολικά, πέρασε μπροστά (47-51 στο 27:00) και έβαλε προβληματισμό στους γηπεδούχους.

Η... τάξη επανήλθε με την ποιότητα των Πετράκη, Χαλαρη, Λιανού που με τρίποντα κυρίως περάσαν με 11 πόντους (71-60) κάπου στο 35:00.

Το Παγκράτι πήγε να επανέλθει αλλά οι σωστές αλλαγές του Μακρακη , που έβαζε τους "μικρούς" και ορεξάτους Παπαδάκη, Πρωτογεράκη και ειδικά τους Κίτσο- Καλυβιανάκη (που έχει μπει πλήρως στο ροτέισον), αλλά και τον Γουμενάκη, πίεσαν στην άμυνα καθώς είχαν γρήγορες επιστροφές και "αλλαγές" και με τους Μποχωριδη , Λιανό , Λάκκα επιθετικά, διατήρησε με σχετική άνεση το προβάδισμα νίκης.

Δυο  αξιοσημείωτα :
-Ο λίγος κόσμος που βρέθηκε στα Δυο Αοράκια και πέραν των άλλων , αιτία αποτελεί η ταυτόχρονη διεξαγωγή αγώνων της Γ΄Εθνικής (ΟΦΗ στο ΒΑΚ) , αλλά και πρωταθλήματος Ανδρών ΕΚΑΣΚ.

-Στον πάγκο του Ηράκλειο ήταν ένας παίδας, ένας Έφηβος, και 5 Νέοι Άνδρες.


ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΑΓΚΡΑΤΙ 81-77
Διαιτητές: Δημόπουλος, Καρακάσης.
Δεκάλεπτα: 19-17, 41-32 ((ημ), 54-51, 81-77.

Ηράκλειο (Γ. Μακράκης): Κίτσος-Καλυβιανάκης, Γουμενάκης, Λάκκας 7 (1), Μποχωρίδης 14 (1), Πετράκης 12 (3), Καλατζής,Λιανός 22 (2), Πρωτογεράκης 2, Χάλαρης 20 (3), Παπαδάκης 3, Στιβακτάκης, Σταμίρης.
Παγκράτι (Δ. Κουστένης): Κούτρας 5 (1), Καυκής 22 (3), Γιαννίκος 5, Γεωργοπαπαδάκος 14 (3), Λυτόπουλος 4, Τζάτζας 3 (1), Χριστόπουλος 3 (1), Γερονίκος, Ξιούρας, Μπένος 13, Φασουρας.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.