Το σχόλιο της Δευτέρας (26/02).


Του συνεργάτη μας "threepointer".

Λέγαμε λοιπόν πόσο σπουδαίες για όλους τους εμπλεκόμενους με το μπάσκετ, φιλάθλους, παράγοντες, προπονητές και παίκτες είναι οι υψηλού επιπέδου παραστάσεις - διοργανώσεις που βλέπουμε στα 2 Αοράκια.

Η ατμόσφαιρα την Κυριακή ήταν καταπληκτική και σε συνδυασμό με τη νίκη, δημιουργεί καλές προϋποθέσεις για να ξαναδούμε την εθνική ομάδα στο Ηράκλειο σύντομα. 

Ελπίζοντας ταυτόχρονα να δούμε και την πρώτη-πραγματική Εθνική ομάδα γιατί και ας πάμε στο τεχνικό-παικτικό κομμάτι, η ομάδα που είδαμε στα 2 Αοράκια δεν μας ενθουσίασε με το μπάσκετ που έπαιξε. 

Το ζητούμενο βέβαια ήταν η νίκη και ο στόχος επιτεύχθηκε αλλά απέναντι σε μέτριες ομάδες, φάνηκαν αδυναμίες-τεχνικές ελλείψεις σε παίκτες νέους μεν αλλά υποτίθεται ότι αποτελούν το μέλλον του Ελληνικού μπάσκετ. 

Και αναφέρομαι στους περιφερειακούς παίκτες οι οποίοι δεν έδειξαν ότι διαθέτουν κάποια στοιχεία που είναι απαραίτητα στο σύγχρονο μπάσκετ και όχι μόνο, όπως το ενδιάμεσο μετά από τρίπλα jumpshoot και την ικανότητα-αθλητικότητα να παίξουν παιχνίδι ένας εναντίον ενός, επιδιώκοντας την επαφή, τελειώνοντας τη φάση.

Ενδεχομένως κάποιοι από αυτούς να μπορούν να κάνουν κάτι από τα παραπάνω και να μην το έδειξαν γιατί είχαν εντολή να περνά η μπάλα στη ρακέτα για μεγαλύτερη σιγουριά ή να βρεθεί κάποιο ελεύθερο σουτ αλλά δεν μου ακούγεται και τόσο πειστικό.

Το ελληνικό μπάσκετ έχει δείξει ότι μπορεί να βγάλει τέτοιους παίκτες αν και είναι δύσκολο να εκφράσουν σχολή γιατί δεν είναι πολλοί. 

Αυτοί όμως που είχαν αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν-είναι κορυφαίοι. Κύριοι εκπρόσωποι ο μοναδικός Νίκος Γκάλης και ο Βασίλης Σπανούλης. Μεγάλα και βαριά ονόματα.

Συμβουλή λοιπόν προς τους Έλληνες παίκτες και ιδιαίτερα στους περιφερειακούς που θέλουν να παίξουν στο ψηλό επίπεδο σήμερα, νέους και έφηβους:

Αν θέλετε πραγματικά να πρωταγωνιστήσετε στο μπάσκετ όπως παίζεται στην εποχή μας, τότε βάλτε αν μπορείτε αυτά τα δύο στοιχεία στο παιχνίδι σας. 

Δουλέψτε για αυτά και φτάσετε τα στο μάξιμουμ. Το μπάσκετ βέβαια δεν είναι μόνο αυτά αλλά χωρίς αυτά είναι κομμάτι δύσκολο να καταφέρετε να παίξετε στο ψηλότερο επίπεδο.

Γκάλης και Σπανούλης σας δείχνουν το δρόμο και τον τρόπο.

Σ.Σ. Λόγω τεχνικών προβλημάτων το σχόλιο της Πέμπτης μετατίθεται για την Παρασκευή και θα ονομάζεται πλέον "το σχόλιο της Παρασκευής"
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.