Νίκη με πολλά οφέλη για το Ηράκλειο (pics).


Στο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής, στο κλειστό στα Δύο Αοράκια , το Ηράκλειο παρουσία λίγου σχετικά κόσμου, επικράτησε με 69-60, του ΕΦΑΟ Ζωγράφου, αποκομίζοντας πολλά οφέλη.

Αρχικά οφελήθηκε βαθμολογικά, καθως η ομάδα του Γιώργου Μακράκη  ήθελε τη νίκη επιστρεφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετα απο τρεις σερι ήττες, εδωσε χαρά στον κόσμο της ομαδας και επιπλέον αυτοπεποίθηση και σιγουριά στον εαυτό της.

Αγωνιστικά, κέρδισε τους μικρούς Παπαδάκη, Κίτσο, Πρωτογεράκη, Καλατζή οι οποίοι ενσωματώθηκαν στο ενεργό rotation της ομάδας, βοηθώντας σε πολλούς τομείς, για την νίκη.

Το παιχνίδι  ξεκίνησε με καλό ρυθμό, οι φιλοξενούμενοι (χωρίς να διαθέτουν ιδιαίτερο ταλέντο είναι αλήθεια), στηριζόμενοι στην ταχύτητα έβγαζαν καλές άμυνες και είχαν παράλληλα πλούσιο επιθετικό ρεπερτόριο, φροντίζοντας να βγαίνουν στο τέλος (με συνεργασίες) ,εύκολα στο καλάθι του Ηρακλείου.

Όμως το ευρύ rotation της ομάδας του Ηράκλειο, προκάλεσε ρήγματα και προϋποθέσεις απέναντι στην ομάδα του Τάκη Ζήβα και οι "παγκίτες" μετουσίωσαν σε ενέργεια και αυτοπεποίθηση  την συμμετοχή τους φροντίζοντας να φέρουν εις πέρας την αποστολή, δίνοντας ανάσες εκεί που ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαίες.

Ιδιαίτερα στην αρχή του δεύτερου μισού,(μετά από ένα ισορροπημένο ματς) , έγινε ένα "ξέσπασμα" με οδηγούς τις "σταθερές" του Ηράκλειο (Μποχωρίδη, Σταμπουλή, Λιανό), δίνοντας σημαντικό προβάδισμα ( 51-42 στο 25:00΄) και έκτοτε με σωστή διαχείριση και πολλούς πρωταγωνιστές, το "χαρτί δεν γύρισε" ως το τέλος τους ματς. 

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους νεαρούς Παπαδάκη, και Κίτσο-Καλυβιανάκη με τον πρώτο να βοηθά  πολύ επιθετικά δηλώνοντας  εμφατικά παρών.

Ο νεαρός 16χρονος Κιτσος-Καλυβιανάκης ήταν εξαιρετικός και μ’ ένα τεράστιο step up έδωσε συνέχεια στην πολύ καλή και χρησιμότατη συμμετοχή του στο προηγούμενο ματς. 

Σε αρκετά λεπτά  συμμετοχής εμείς μετρήσαμε 5 κλεψίματα,  και πολλά που δεν αποτυπώνονται στην στατιστική  όπως ενέργεια, έκρηξη, ορμή και αμυντική αποτελεσματικότητα, χρειάζεται ωστόσο να είναι πιο αποφασιστικός και να αρχίσει στην επίθεση, να γίνει αποτελεσματικός.

Τέλος στα αξιοσημείωτα η (πολύ καλή) παρουσία ενός 20χρονου ταλέντου στην ομάδα του Ζωγράφου του Τσιτσιγιάννη, ο οποίος έχει  Ηρακλειώτικες ρίζες αφού η μητέρα του είναι η πρώην αθλήτρια του Ηροδότου Γεωργιτσάκη Ρένα, και διαμένει μόνιμα στον Βόλο.

Ο νεαρός σπουδάζει Αθήνα (άριστος μαθητής) και η συμπαίκτρια της μητέρας του η  κυρία Γρύλλη και ο Μάνθος Σταθάκης, έσπευσαν να τον συναντήσουν και να τον συγχαρούν όπως φαίνεται και στην σχετική φώτο, με τον Ματθαίο Σταθάκη.


ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΕΦΑΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 
Διαιτητές: Καρακάσης, Τσιμπούρης.
Δεκάλεπτα: 19-20, 39-38 (ημ), 57-47, 69-60.

Ηράκλειο (Γ. Μακράκης): Κίτσος, Σταμπουλής 3 (1), Μποχωρίδης 18 (1), Λάκκας 10, Πετράκης, Λιανός 11, Πρωτογεράκης 4, Καλατζής, Χάλαρης 11 (1), Παπαδάκης 12 (2).
ΕΦΑΟΖ (T. Ζήβας): Παπαφλωράτος 1, Εμμανουηλίδης 1, Γκαβασιάδης 13, Κοψιάς 3 (1), Γρατσιάτος 5, Σαμοθράκης 5, Καστανιώτης 4, Σαρλής 6, Τσιτσιγιάννης 5, Παπαρέγκας 16 (2). 








Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.